Skocz do zawartości

[korba] 200-250 zł

zabiel17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A dobry on, możesz coś o nim powiedzieć, użytkowałeś? Czy po wymianie korby, będzie spokojnie się na niej łańcuch pc48 kręcił?? :)

• Mod Team
Napisano

Jeżeli łańcuch nie jest mocno zużyty to powinien się przyjąć bez większych problemów. Gorzej jak już ma większy przebieg to i w ruch pójdą dalsze wymiany sprzętu :)

Napisano
A co powiecie o kasecie 9 rzędowej deore LX- opłaca się brać?

Zależy za ile. Do 80zł to jeszcze dobry wybór, ale konstrukcyjnie niewiele różni się od Deore. Xt i deore są warte swojej ceny.

Napisano

Do założenia nowej kasety też musisz mieć klucz na wielowpust - inaczej nie dokręcisz jej do bębenka :)

żeby ściągnąć starą przydaje się też bat - ale można sobie poradzić i bez niego, trzymając kasetę przez jakąś szmatę.

• 10 miesięcy temu...
Napisano

Witam. Postanowiłem wymienić korbę na coś sztywniejszego. Aktualnie mam SR SUNTOUR XCM314. Co w przedziale do 250 zł moglibyście mi poradzić? Przerzutki to:

przód Shimano Deore LX

tył Shimano Deore LX

Dzięki za pomoc :P

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja również mam truvativa firexa i coraz bardziej sobie nie chwale :wallbash:

Firex po 1,5 tys. zaczął się rozkręcać i miał luzy na lewym ramieniu. Udało mi się go jakoś skręcić, ale wiem że nie przetrwa tak długo. Z tego co wiem to jest to główny mankament tych korb. W porównaniu do korb Deore, Truvativ zostaje w tyle. Czekam tylko aż zajadę moją i biorę Deore. Zaufana marka ; )

• Mod Team
Napisano

Jz rowniez bym w tej cenie proponował coś ze stajni shimano np. nową Deore HT II albo uzywana LX czy SLX jak sie trafi moze nawet XT :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...