Farur89 Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, zakupiłem korbę Deore fc-m 532 jednak nie było w sklepie i wysłali mi w zamian Deore LX fc-m580. Co sądzicie o takiej sytuacji - zgodzić się na to czy domagać tej Deoreki fc-m 532 ? Czytałem, że niektórzy narzekają na LX, inni natomiast są zadowoleni - i dlatego sam nie wiem ? Pomóżcie ! ! ! Z góry dzięki ! Pozdrawiam ! !
Biera Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 ja tam zgodziłbym się bez mrugnięcia okiem, jeszcze po rękach całował, lx to świetna korba. sam ją mam zresztą
buczo Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Chcesz zmienić na niższy model? mam LX i jestem zadowolony - sztywne (ważę jakieś 73kg), dobre zębatki, lekko się toczą, nie wiem jak nowe Deorki, ale stare były na dziadowskim moim zdaniem wielowypuście, a LX jest na HTII. dla mnie jest to miażdżąca przewaga. Po moich doświadzeniach ze zwykłymi suportami, gdzie łożyska, o ile wogóle można to nazwać łożyskami miały kulki o średnicy mniejszej niż milimetr i po dwóch tysiącach km złapały gigantyczne luzy. W LX masz normalne, pożądne łożyska i w razie czego mozesz je wymienić, w zwykłym supporcie tego nie zrobisz
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 nie wiem jak nowe Deorki, ale stare były na dziadowskim moim zdaniem wielowypuście, a LX jest na HTII. dla mnie jest to miażdżąca przewaga. O czym tu tworzysz? Sprawdź sobie co za model kupił autor tematu a nie piszesz głupoty o wielowpustach. w razie czego mozesz je wymienić, w zwykłym supporcie tego nie zrobisz Nie zrobisz bo nie ma takiej potrzeby Kolegi suport LX pod octa kręci się już 16k km, mój 12k km i nie ma żadnych problemów z luzami. A nowy LX to co? Pada już po 5k km. Farur89 lepiej ty powiedź gdzie takie okazje można znaleźć
Adik Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Również jestem za bardziej sprawdzonym rozwiązaniem suportu octalink. Deorki 532 nie używałem, ani Lx ale róznice między dwoma korbami to -gorsza oś w LX {aluminiowa, gruba i ciężka a mimo to podobno mało solidna} -aluminiowa zębatka 32, która pociągnie mniej km niż stalowa {zresztą stalowe średnie też nie są od shimano za dobre} ale mniej waży -puste korby w środku - duża korzyśc wagowa dla korby lx {bez wad}
Gość R3surrection Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 niech sobie padnie po 5k nie są drogie, a na pewno bardziej sztywne, 100-150gram lżejsze. Zębatki też grosze kosztują, zawsze można rf wsadzić.
Mod Team bogus Napisano 5 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2008 Ja mam suport na wielowpust Octalink i ma już 3000 km i nic się nie dzieje. A ważę około 80 kg i lubię pocisnąć.
buczo Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 CYTAT(buczo @ 5.06.2008, 17:16) *nie wiem jak nowe Deorki, ale stare były na dziadowskim moim zdaniem wielowypuście, a LX jest na HTII. dla mnie jest to miażdżąca przewaga. O czym tu tworzysz? Sprawdź sobie co za model kupił autor tematu a nie piszesz głupoty o wielowpustach. Chyba dość wyraźnie napisałem, że stary model był na wielowypust, a Octalink jest wielowypustem, chyba, że jestem głupi i się aż tak nie znam. Może tak być, nie przeczę. Tak samo jak napisałem, że nie wiem czy nowe są na HTII czy na wielowypust (Octalink) i w dalszej części posta wyraźnie chyba napisałem, że HTII stanowi dla mnie rozwiązani lepsze. Znam korbę LX, Deore nie więc nie mogę ich bezpośrednio porównać, napisałem jedynie o swoich doświadczeniach z innymi korbami i LX. Nie zrobisz bo nie ma takiej potrzeby tongue.gif Kolegi suport LX pod octa kręci się już 16k km, mój 12k km i nie ma żadnych problemów z luzami. A nowy LX to co? Pada już po 5k km. Życzę Ci, żeby jeszcze drugie tyle posłużył. Miałem suport Truvativ ISIS GigaPipe i padł po może 2 tysiącach. Po rozebraniu łożyska okazały się po prostu gów... nawet ich za bardzo nie można łożyskami nazwać. I nie wydaje mi się by w innych systemach one mogły być większe, bo we wnętrzu ramy po prostu nie ma więcej miejsca.
MrJ Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 buczo - ISIS i Octalink to wielowypusty, ale o różnej średnicy osi. ISIS ma ją szeroką, więc miejsca na łożyska jest faktycznie mało. Octalink ma go więcej i stąd te suporty są trwalsze (mieliśmy Dartmoora na ISIS z Tiną i poszedł po niecałym roku na zwrot gwarancyjny) . Oczywiście to nadal nie jest wielkość jak w zintegrowanej osi, ale i tak lepiej niż w ISISie. Miałem korby Deore HTI - modele starszy wyglądający jak LX z innym napisem i nowszy z tymi "wypustkami" na ramionach. I jedną (nowe ramiona, stary suport) używam z powodzeniem (drugi zestaw sprzedałem bo był mi niepotrzebny). Sam suport, kupiony jeszcze w 2006 roku, ma zrobione co najmniej te 5 tysięcy i siedzi już w 3ciej ramie. I jak się bezproblemowo kręcił, tak się kręci. Podobny temat o jakości HTI i HTII już był i wg. mnie LEPIEJ jest kupić Deore HTI na Octa niż na zintegrowaną (to NIE jest HTII, oni to jakoś inaczej nazwali). Już wolę ramiona puste w środku niż zwykły odlew, tyle że dołączony do zintegrowanej osi. Waga co najlepsze jest nawet korzystniejsza dla HTI (sprawdziłem, może ze 20g ale zawsze! ) a Deore HTI można już wyciągnąć od jakiś 150PLN. Deore ze zintegrowaną osią sklepy (nie mówię o okazjonalnych wyprzedażach na alledrogo) sprzedają od ok 220-230PLN, a LXa HTII na aukcjach można mieć od 250-260. Dla mnie nie ma sensu kupować Deore w tej cenie i lepiej jest dopłacić te 30-40 zeta za LXa. :yes: Chyba że ktoś kupił nową Deorkę za 200PLN - wtedy owszem się opłacało. A co do przesłania "nie tej" korby - Farur89 czy dopłacałeś coś za nią?
wookie Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Buczo czytaj uwaznie Autor podal model Deore na ht a nie octalink stad twoj wywod i porownanie deore octa i lx ht to nie bardzo... Co do zamiany to ja nie widze powodu do placzu , oczko wyzej i nieco lepsza wiec w czym problem ;] ps zebatki alu wcale nie musza zuzywac sie wolniej
buczo Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Nie wiedziałem, ze w Octa są większe łożyska, choć w sumie dużo większe być nie mogą od ISIS. Ale jak wynika z waszego i częściowo mojego doświadzczenia Octa działa, ISIS nie. Przepraszam, że się tak uniosłem. Porównanie było nie trafione, ale wymieniłem zalety korby LX więc autorowi tematu mogłem w jakiś sposób pomóc Byłoby dobrze, gdyby wypowiedział się jeszcze ktoś kto ma tą Deorkę. Jeśli nie musiałeś do niej dopłacać to bym ją zatrzymał.
Farur Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Tak czy inaczej korba LX`a już założona (nic nie dopłacałem) - na razie oczywiście jestem zadowolony - zobaczymy jakie będę miał zdanie po "paru" km.
MrJ Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 No to najkrócej - jeśli masz LXa HTII w cenie Deore ze zintegrowaną osią - tylko pozazdrościć okazji!
siwy84 Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Właśnie też mam pytanie co do tego LXa (FC-M582). Czy to dobra korba? Bo raz po raz można zauważyć gdzieś opinie, że komuś się posypały łożyska, ktoś ją "ukręcił" (cokolwiek to znaczy) i już sam nie wiem. Czy brać LX'a czy tańszą deorkę na octalink. Większa sztywność by się przydała, ale nie kosztem wymiany popsutej po krótkim okresie czasu korby.
wookie Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Nic nie jest dlugowieczne to ze lozyska siadaja po ilus tam tysiacach to chyba normalne prawda ? Nie przesadzajmy , to nie sypie sie co 2-3 korba , tak samo z ukreceniem koncowki osi , bardzo sporadyczne przypadkim , za ta kase to dobra korba.
siwy84 Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Wookie to, że mogą paść łożyska rozumiem, ale tego ukręcenia osi nie za bardzo. Jak to można ukręcić? Jak się łożyska zatrą? Po prostu nie chciałbym żeby coś za dość grube pieniądze i jakby nie było część od firmy o sporym prestiżu padła mi po roku użytkowania. Przecież LX to wyższa półka, powiedzmy niższa z tych wyższych
uchmanek Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 wystarczajaco wysoka. mialem starszego lx'a, na octalink. mimo lozysk o wiekszej srednicy wew. (czyszli slabszych niz standardowe) nie bylo z nia problemow. przezywala ciezkie chwile, tracila zeby, ale dzialala. nowszy lx HT2 ma mocniejsze lozyska, wiec powinno byc ok.
siwy84 Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Aha, to mnie uspokoiliście troche. W ogóle dzisiaj przyszły moje graty i korba na serio robi wrażenie. Może też dlatego, że to moja pierwsza "lepsza" część. Mimo wszystko design i wykonanie są na wysokim poziomie. Oczywiście XT ładniejsza , ale co tam
wookie Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 normalnie - jak ktos ma kopyto moze ukrecic os , ale to ciezko zrobic , kwestia tez jakiegos zmeczenia material badz defektu od nowosci , w koncu jedna noga w jedna strone naciska druga w druga , teraz juz wiesz jak mozna ukrecic os ? mam pozostalosc prawego ramienia honey z ukrecona i ulamanym kawalkiem osi jeszcze w szufladzie
Schwefel Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Hone a nie Honey (na każdej swojej aukcji robisz ten sam błąd) Mi to wygląda na niedokręcone ramie, czego skutkiem jest właśnie takie ukręcenie wielowpustu.
uchmanek Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 normalnie - jak ktos ma kopyto moze ukrecic os .... wtedy jest x-man'em i oprocz tego ma jeszcze mnostwo innych talentow . albo defekt, albo wadliwy montaz, ewentualnie (przez bardzo duze E) wyjatkowo ciezki gosc skaczacy z wyjatkowo wysoka. wtedy moze, przy ladowaniu.. kto wie.
siwy84 Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 Nie no, grawitacji na rowerku sprzeciwiać się nie będę. Najwyżej jakieś schodki, ale też nie ważę dużo więc mam nadzieje, że mi posłuży
siwy84 Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 Ponieważ temat jakby nie było o korbie LX traktuje więc spieszę poinformować, że dzisiaj złożyłem mój nowy napęd z właśnie tą korbą na czele i spisuje się on świetnie. eL iXik w połączeniu z kasetą XT i łańcuchem XT tworzy zgrane trio Rowerek teraz pływa. Dla kogoś kto przesiadł się z sześciobiegowego wolnobiegu na dziewięciobiegową kasetę jest to dość duża różnica. Polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.