uchmanek Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 juicy5, w zbiorniczku. nie wiem, nigdy nie przegrzalem.
bodziekk Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 ale Avid do Shimano nic nie ma, a temat jest o tych drugich. Więc nadal będę się powoływal, że układ jest całkowicie szczelny. PS. Hamulce Deore 555 mam od 2004.
Baukan Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 ten otwór jest tylko po to żeby między klapką a membraną nie kompresowało się powietrze, shimano też tak ma, z boku klapki. Masz uchmanek szczelny układ, źle zinterpretowałeś ten otwór.
uchmanek Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 jezeli zapobiega kompresji powietrza, to znaczy, ze wyrownuje cisnienie. sprawdzilem instrukcje, rzeczywiscie jest tam membrana (bladder?). jesli nie ma w niej zadnyh otworow (a prawdopodobnie nie ma), to jest jak mowisz.
MarcinGoluch Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Mineło nieco czasu od ostatnich wpisów więc zapytam CZY KTOś ZAOBSERWOWAŁ ZAPADANIE SIĘ KLAMKI PO ODWRóCENIU roweru? Ostatnio przy złapaniu gumy machnełem rowerek na plecki, znaczy sie do góry kołami. Kierownice mam tak ustawioną że nie ma możliwosć aby przy obracaniu nacisnąć klamki przy wyjętym kole. Po powrocie roweru na gumy lewa klamka wyraźnie głębiej sie zapadała. Minimalnie głębiej wchodziła już wcześniej ale to co się stało teraz to koszmar. Śruba oddalająca klamke jest w lewej klamce w całkim innym położeniu niż w prawej. Hample to Juicy Carbon 2008. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! Marcin
bikebundy Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 CZY KTOś ZAOBSERWOWAŁ ZAPADANIE SIĘ KLAMKI PO ODWRóCENIU roweru? Hample to Juicy Carbon 2008. Mam Juicy 7 2007 i miałem dokładnie tak samo choć układ był dobrze zalany i odpowietrzony (chyba). Przypominało to efekt wpadającego pedału hamulca w aucie po wymianie klocków - wystarczyło trochę "popompować" klamką i wszystko wróciło do normy. Bikebundy
tobo Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 przyczyna (tylko gdybam). przy postawieniu roweru na grzbiecie plyn przesuwa sie w układzie - w zbiorniku wyrównawczym jest membrana o specyficznym ksztalcie takim by w razie rozszerzenia płynu membrana mogla sie poddac a plyn podniesc swój poziom w zbiorniczku. BYC MOZE plyn przesuwa sie z zacisku do zbiornika sciskając membrane, byc moze w zacisku ubywa plynu (choc podcisnienie powinno go tam zatrzymac). gdy stawiasz rower do normalnej pozycji i naciskasz klamkę to brakuje troche plynu i dzwignia poddaje sie mocniej. w magurach ktore kiedys mialem (julie i clara mojego kolegi) tak wlasnie sie dzialo (zapadanie klamki). zakladam ze wszystko jest mozliwe. producent magury julie pisal ze gdy odpowietrze uklad hamulca, zamknę pokrywe zbiorniczka i zakrecę go a nastepnie zdemontuje strzykawke z węzykiem z zacisku to nic nie powinno wyplywac. tym czasem gdy trzymalem sie instrukcji to po odkreceniu koncowki z zacisku wraz ze strzykawka natychmiast wylewal sie płyn.. dlatego niestety zanim zdemontowalem węzyk z zacisku to podnosilem go powyzej klamki tak by plyn nie "splywal" do zacisku. to byla jedyna metoda na moje julie by nie zapowietrzyc ukladu.
COOLoo Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Moj rowerek byl 24 h do gory nogami i mam nieodparte wrazenie, ze w Formula oro 24K klamka zapada sie zdecydowanie bardziej niz przed postawieniem. Dodam ze kolo z tarcza nie bylo zdejmowane i nie naciskalem klamki, podczas stania roweru do gory nogami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.