Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To prawie tak, jak ja z nartami tourowymi :) ... omal nie dałam się przekonać koleżance, zapalonej tourowiczce :wub: . Gdybym z nią wyjechała w góry - pewnie by się jej udało... ale co się odwlecze, to nie uciecze :wub:

Pozdrówko zimowe :wub:

Napisano

kantele a warunki w górach do chodzenia spoko, czy poza stokami narciarskimi temperatura na plus a więc mokro i nieprzyjemnie? wyskoczyłbym na kilka dni w góry pochodzić w zimowej scenerii, ale coś ta zima w tym roku nie za bardzo

żeby nie było OT - dzisiaj 25 km po mieście, wiatr nawet nie tak uciążliwy jak się mogło wydawać. Kaseta dobija już 6000km a nie daje jeszcze zadnych oznak że jej czas miałby powoli nadejść. może trafiłem jakiś "wadliwy" egzemplarz, przez pomyłkę wyprodukowany z mocniejszego surowca :)

Napisano
Biera mnie ratował jakiś starym lxem.

Nie takim starym ten LX miał jeno roczek...

Naturalnie nie zostawiliśmy rowerów "tak se" na pastwę losu - były skrzętnie zabunkrowane między reklamą jakąś a szybą stacji i cały czas pod naszym bacznym okiem:)

Swoją drogą Marek poskładał mnie totalnie swoją lampką... co prawda wygląda toto jakby rzeczywiście ukradł mamie lampkę nocną, ale na leśnej ścieżce efekt jest dosłownie porażający. Mój halogen cat-eye'a hl 500 II po prostu się chowa. w sumie to nie wiem czy światła w mojej astrze mają taką moc... (chociaż pewnie mają zważywszy że astrą jeździ się >trochę< szybciej)

wycieczka zdecydowanie udana i z pewnością będą następne takie

A Zosia mnie za nie powiesi:P

Napisano

Dzisiaj (wczoraj) pojeździłem chwilę po lesie koło domu czuję się świetnie :)

W ten weekend nie miałem okazji pośmigać na rowerze, bo zwiedzałem okolice Bornego Sulinowa. Super okolica na rower (jeziora, lasy, bunkry) i teraz mamy z dziewczyną zagwozdkę: wakacje - Izery, czy Borne?

A tu trzy fotki. Nierowerowe (wybaczcie), ale i tak miejsca robia wrażenie.

1. Kłomino (Gródek) opuszczone miasto.

2. Jeden z dwóch bunkrów w radzieckiej bazie w bobliżu miejscowości Brzeźnica-Kolonia. Prawdopodobnie przechowywano tam głowice nuklearne. Wejścia zostały zasypane, ale da się dostać do środka.

3. Schron Granit w ww. bazie

Napisano

Dzis w sumie szybka jazda... Przez to , że się wystraszyłem chmur :D nie wyglądały ciekawie wiec nie chcialem ryzykować a o chorobę nie trudno :D

26.48km || Avs 29km/h

Napisano

A my z Rycerzem wyjechaliśmy sobie dziś z domu... prosto pod te chmurzyska ;) . Dawno nie śmigałam w takich warunkach... Żeby to był zwykły deszcz... ale to był najpierw deszczyk, potem deszcz, potem deszczysko ze śniegiem, potem gradzisko, potem już sam śnieg (i śliska nawierzchnia) - że o wietrze nie wspomnę... Widoczność spadła drastycznie - pewien opel omal nie nie rozjechał :D ... Przemroziło nas też konkretnie... poczułam się nieomal, jak w Tatrach: rano wiosna, po południu głęboka zima z zawiejami ;) .

Całe wargi mam potłuczone od tych gradowych kulek... a jedna mnie omal nie zadusiła, kiedy przypadkiem otworzyłam usta, a ona - siup! prosto do gardła :D ...

Pozdrówko z przygodami ;)

Napisano

Dinsdale jak wyjeżdżaliśmy to padał śnieg a i temperatura też spadała ale przez ostatni tydzień to z reguły było piękne słońce i temperatura od +4 do +15 więc śniegu się niewiele ostało. Na Kasprowym leży kilka metrów ale w dolinkach (np trasa na Kalatówki albo Dolina Białego czy Strążyska) to raczej było rozpuszczające się lodowisko... stoki też kiepsko przędą, z wyjątkiem tych co mają sztuczne naśnieżanie. Więc jeśli ten sobotnio-niedzielny atak zimy był tylko chwilowy to za bardzo po śniegu się nie nachodzisz...

Napisano

A u mnie dzisiaj ładna pogoda i nawet bardzo nie wiało :P

Wczoraj godzinka rekreacyjnie, dzisiaj 2h lekki trening, jak to bywa po zmroku tudzież w warunkach błotnistych - po wałach :P

40,57km ze średnią 20,70km/h i średnim pulsem 141

Napisano

kantele dzięki za info, no to wygląda że trzeba będzie jakiś zupełnie odwrotny plan wymyślić - na przykład znaleźć najcieplejsze miejsce w Polsce i pojechać tam nie pochodzić, a pojeździć na rowerach :D . A planowany od 3 lat wypad zimą w Pieniny odłożyć o kolejny rok :huh:

Napisano

Dziś 18km po szkole ze śr. 26,4km/h Pedały będą dopiero w czwartek :huh: Po roku jazdy w SPD muszę powiedzieć, ze nie wyobrażam sobie jazy w zwykłych butach.

zdjcie001pe4.th.jpg

Napisano

Raczej powiedz: do kolejnej zimy - bo nie wiadomo, kiedy coś takiego jak zima się znowu przytrafi :D

Pozdrówko cieplarniane :huh:

Napisano

NIE ZDAŁEM PIEPRZONEGO EGZAMINU!! Cholera jasna....... Wdupiłem przy znaku Stop i przy ustąpieniu pierwszenstwa które było oznaczone niewidocznym z prawie żadnej strony znakiem. A nasiedziełem się w poczekalni od 9 RANO DO 13 po południu. Nastepny egzamin 10 kwiecień...

Przyszły śrubki do korb ale nie uciesze się z tego powodu.... Mieliście jakieś wątpliwości co do mojego uruchamiania zimówki u "progu zimy"??

To macie teraz Śnieg ! :) A przynajmniej mieliście dzisiaj w kilku miastach w Polsce. Pozdrówko znerwicowane :)

Napisano

Dzisiaj dzień zakupów. Koła na piastach XTR 1,6kg i potencjał do zejścia z wagi :) oraz Marzoch MX PRO 85mm-wyprzedaż w Gregorio, cena 650zł. Z ciężkim amorkiem będzie i tak ~10,6kg, więc bdb...waga to nie wszystko, liczy się forma.

Napisano
Dzisiaj dzień zakupów. Koła na piastach XTR 1,6kg i potencjał do zejścia z wagi :) oraz Marzoch MX PRO 85mm-wyprzedaż w Gregorio, cena 650zł. Z ciężkim amorkiem będzie i tak ~10,6kg, więc bdb...waga to nie wszystko, liczy się forma.

O, to się szykuje kolejny light project bike na forum :D Amorek jest bardzo dobry za tą cenę. Jak złożysz sprzeta to zdaj relacje o nim :)

Koła disc czy v? Jakie obręcze i czy będą kolorowe nyple ?:P

Napisano
O, to się szykuje kolejny light project bike na forum :D Amorek jest bardzo dobry za tą cenę. Jak złożysz sprzeta to zdaj relacje o nim :D

Koła disc czy v? Jakie obręcze i czy będą kolorowe nyple ?:P

L-B to nigdy nie będzie...dla mnie l-b to under 9kg. Koła pod v-ki-obręcze bontrager najwyższy model jakiś piasty XTR 950, sprychy DT czarne. Nie będzie kolorowych nypli :o. Ze smaczków tego roweru...to właśnie koła, jakieś śrubki a2z w korbie, kółeczka alu tylnej przerzutki, podkładki pod mostek Kozaka, sztyca Thomsona, SLR XC....Waga nie była celem przy składaniu tego roweru. Cel-niezawodny, niepowtarzalny, ładny...i właśnie taki jest. :) Mój.

Napisano

Dzisiaj znów poszkolne wały. Widziałem prawdziwy śnieg i on nie przeszedł w deszcz! Pierwszy raz tej "zimy" widziałem śnieg, który nie przeszedł w deszcz! Całe 5 minut! :o

27,49km ze średnią 18,81km/h i średnim pulsem 132

Napisano

Spam, spam, spam...

Dziś będę skręcał dwa biki: na ramce ElNino z GF3 na przedzie - ten do końca i na starym Mielcu z równie starym Mozo - bez napędu, bo nie dotarły na sklep. Znowu... sh*tmano jak zwykle robi sobie <CENZYRA> :)

A wczoraj to się zastanawiałem, czy na piechetkę wychodzić, a nie na rowerze :yes:

Adik - nie martw się, BĘDZIE LEPIEJ. ;)

Jak by to rzekła Ecia - pozdrówko zmotoryzowane :):D:P

Napisano

Aparat owinalem kartka papieru pozniej przykleilem go tasma do ramy zaraz obok koszyka na bidon, a nastepnie spialem zipami. Cala konstrukcja dobrze trzymala aparat co widac na filmiku ze strasznie nim nie trzeslo, lecz balem sie tak dlugo jezdzic zeby mi gdzies nie wypadl ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...