koziakaka Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Pełno info jest, ale o wersji 300 lumenów, a ta ma 500. czyli pewnie jest jeszcze lepiej, niz w i tak dosyc zachwalanej 300tce @ blitz nawet dokladnie o tej samej latarce jest sporo informacji wstecz, sam widzialem szukajac info o tyle
koziakaka Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 co na tyl za 20-25zl? nie, nie chce supermocnego wall-e bo nawet nie wiem czy bede jezdzil po zmroku, kupuje asekruacyjnie, na wszelki. jak juz bede jezdzil pozniejsza pora, to przed zapadnieciem ciemnosci moze to Allegro lub to Allegro ? co na tyl za 20-25zl? nie, nie chce supermocnego wall-e bo nawet nie wiem czy bede jezdzil po zmroku, kupuje asekruacyjnie, na wszelki. jak juz bede jezdzil pozniejsza pora, to przed zapadnieciem ciemnosci moze to Allegro lub to Allegro ? dobra, poczytalem do 35 strony wstecz i wychodzi, ze podrobki smarta to niedobry pomysl. chyba ze macie coss do polecenia ponizej chociaz tych 30zl?
sebaxgh Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 To jest tylko jeden z wielu tematów o oświetleniu, wystarczy przejrzeć kilka stron wstecz. http://allegro.pl/la...2360132585.html http://allegro.pl/nowa-cena-super-mocna-lampka-tyl-kross-0-5-wat-i2363405442.html http://allegro.pl/nowa-cena-super-mocna-lampka-tyl-kross-0-5-wat-i2363405200.html
koziakaka Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 przegladalem sporo. to pewnie tez te podrobki smarta tyle ze z napisem kross... mactronic odpada za wyglad
sebaxgh Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 A co ma wygląd do bezpieczeństwa ? Wolisz kupić lampkę która ładnie wygląda a ledwo co świeci ? Pomyśl trochę Poza tym wcale nie jest brzydka http://www.wrower.pl/testy/2008-Mactronic_TL-5.php
koziakaka Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 no w sumie nie jest tak zle, dzieki. pewnie zamowie na dniach jezeli jednak sie nie zdecyduje na zestaw scream plus walle
sebaxgh Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Nie opłaca się tego zestawu.. Scream jak na ok 110zł jest słaby. Już lepiej trochę dopłacić i kupić coś na xm-l http://allegro.pl/latarka-cree-xm-l-t6-xml-820lm-aku-2-lad-hit-i2353091076.html
szych Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 jedna uwaga - paradoksalnie w dzień potrzebujemy o wiele porzandiejszej lampki niż w nocy. W nocy to nawet gówniany mrygacz widać z daleka.
koziakaka Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 jedna uwaga - paradoksalnie w dzień potrzebujemy o wiele porzandiejszej lampki niż w nocy. W nocy to nawet gówniany mrygacz widać z daleka. co za madrosci
lukshadow Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 hej Czytam na różnych forach opinie o oświetleniach i nie mogę znaleźć nieczego sensownego w dobrej cenie . Poszukuje czegoś do ok. 100zł . Kryteria jakie musi spełniać : długo świecić , mieć regulację natężenia światła i świecić dość jasno pod szerokim kątem. Potrzebuje ją głównie do jazy po ciemnych zakamarkach miasta i czasami gdy przy powrocie z wycieczki ...noc mnie zastanie nie jeżdże w nocy po lesie więc jakaś kosmiczna ,,moc'' nie jest mi potrzebna z góry dzięki za propozycję
roller Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Co sądzicie o czymś takim: Allegro lub Allegro i do tego coś takiego na tył: Allegro czy lepiej coś takiego: Allegro Nie chodzi mi o jakieś długie jeżdżenie po nocach, bardziej żeby wrócić z wycieczki jeśli mnie zmrok zastanie w połowie drogi, czy wrócić parę km od znajomego.
PoleK Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Ostatni zestaw da najwięcej światła, można mówić dużo złego o tych latarkach, ale ta sigma da tyle światła że będziesz mógł sobie co najwyżej licznik podświetlić, jeśli masz niepodświetlany... a ten tył nie jest zły, 2 kumpli ma te wynalazki i dają radę spokojnie:)
ElDiablo Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Mam latareczkę z ostatniego zestawu. Bździ w miarę po włożeniu świeżych baterii, na dojazdy Ci wystarczy, Tryb stroboskopowy szybki - będzie Cię widać. Tył z tego kompletu to na rower dla dziecka... Kup "zdrową" lampkę, mają Cię widzieć z tyłu z daleka, co byś garażu z zadka nie dał sobie zrobić! Zastanów się nad np.Mactronic Wolly.
roller Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Mam latareczkę z ostatniego zestawu. Bździ w miarę po włożeniu świeżych baterii, na dojazdy Ci wystarczy, Tryb stroboskopowy szybki - będzie Cię widać. Tył z tego kompletu to na rower dla dziecka... Kup "zdrową" lampkę, mają Cię widzieć z tyłu z daleka, co byś garażu z zadka nie dał sobie zrobić! Zastanów się nad np.Mactronic Wolly. Możesz napisać jak długo ta latarka mniej więcej świeci na bateriach? Co do tyłu to chyba faktycznie lepiej zainwestować w coś porządnego szczególnie, że pieniądze nie są dużo większe a jednak to głównie z tyłu na drodze powinno się być dobrze widocznym. Chyba kupię tego Wallego: Allegro I latarkę z tego zestawu który podałem w moim poprzednim poście bo nic lepszego chyba nie znajdę w tej cenie... Ostatni zestaw da najwięcej światła, można mówić dużo złego o tych latarkach, ale ta sigma da tyle światła że będziesz mógł sobie co najwyżej licznik podświetlić, jeśli masz niepodświetlany... Sigma? Piszesz o tych lampkach z Krossa?
koziakaka Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 ja ci moge polecic mactronica o ktorym pisalismy strone, czy dwie temu. chyba 2x tanszy a swieci na tyle mocno, ze na pewno bede widoczny na drodze z duzej odleglosci nie ma potrzeby przeplacac za niepotrzebne i irytujace oslepianie innych
PoleK Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Sigma? Piszesz o tych lampkach z Krossa? Pisałemo Noname na Cree XR-E
ElDiablo Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Możesz napisać jak długo ta latarka mniej więcej świeci na bateriach? Powiem uczciwie - nie mierzyłem. Ale dioda to nie jest jakiś kosmos, więc nie żre baterii jak szalona. Jesienią zmieniałem baterie raz na tydzień (jazda3x w tyg) - jeszcze świeciły, ale po prostu wolałem mieć więcej światła ze świeżych baterii. Lepiej zainwestować w akumulatorki, co też uczyniłem.
PoleK Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 ta latarka powinna świecić jakies 3-4h na zwykłych paluszkach, oczywiscie nie ma tych 200LM tylko kolo 100, ale to wystarcza;) miałem podobną i ssała akumulatorek 18650 przez jakieś 6h
ElDiablo Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 No to by się zgadzało... ok 1,5 - 2h po lasku 3x w tyg. nie świeciłem nią nonstop i na maxa. Jak się robi szaro załączam strobo, albo tryb 50%. Ale zaraz poleci do żonki na kierownicę, a ja kupię bździdełko od naszego forumowego kolegi....
Mod Team michuuu Napisano 12 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2012 Po szosie w centrum oświetlonego miasta.
Schwefel Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Zależy z jaką predkością. Przy 15-20km/h pewnie coś tak zobaczysz.
mariusz231 Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 Do posiadaczy Jak ta lampa ma się do Bocialarki http://allegro.pl/latarka-rowerowa-aurora-cree-xm-l-u2-850lm-komplet-i2411921604.html Bo jestem bardzo ciekawy
rockshox Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Co się bardziej opłaca kupić: Sigma Quadro X czy Mactronic MLF-1W? Ktoś miał okazję porównać obie?
koziakaka Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 szybkie pytanie - mactronic noise 300lm , czy xm-l t6? za tym drugim przemawia mozliwosc uzywania jako normalnej latarki plus opcja zoom.
doms Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Ani jedna ani druga, lepiej weź bocialarkę z allegro (200zł cały zestaw lub 120 sama latarka).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.