Skocz do zawartości

[Oświetlenie]Jakie na przód i na tył?

Marc1n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pełno info jest, ale o wersji 300 lumenów, a ta ma 500.

czyli pewnie jest jeszcze lepiej, niz w i tak dosyc zachwalanej 300tce

@ blitz

nawet dokladnie o tej samej latarce jest sporo informacji wstecz, sam widzialem szukajac info o tyle :)

Napisano

co na tyl za 20-25zl? nie, nie chce supermocnego wall-e bo nawet nie wiem czy bede jezdzil po zmroku, kupuje asekruacyjnie, na wszelki. jak juz bede jezdzil pozniejsza pora, to przed zapadnieciem ciemnosci

moze to

Allegro

lub to

Allegro

?

co na tyl za 20-25zl? nie, nie chce supermocnego wall-e bo nawet nie wiem czy bede jezdzil po zmroku, kupuje asekruacyjnie, na wszelki. jak juz bede jezdzil pozniejsza pora, to przed zapadnieciem ciemnosci

moze to

Allegro

lub to

Allegro

?

dobra, poczytalem do 35 strony wstecz i wychodzi, ze podrobki smarta to niedobry pomysl.

chyba ze macie coss do polecenia ponizej chociaz tych 30zl?

Napisano

jedna uwaga - paradoksalnie w dzień potrzebujemy o wiele porzandiejszej lampki niż w nocy. W nocy to nawet gówniany mrygacz widać z daleka.

Napisano

jedna uwaga - paradoksalnie w dzień potrzebujemy o wiele porzandiejszej lampki niż w nocy. W nocy to nawet gówniany mrygacz widać z daleka.

co za madrosci :teehee:

Napisano

hej ;) Czytam na różnych forach opinie o oświetleniach i nie mogę znaleźć nieczego sensownego w dobrej cenie .

Poszukuje czegoś do ok. 100zł .

Kryteria jakie musi spełniać : długo świecić , mieć regulację natężenia światła i świecić dość jasno pod szerokim kątem. Potrzebuje ją głównie do jazy po ciemnych zakamarkach miasta i czasami gdy przy powrocie z wycieczki ...noc mnie zastanie :) nie jeżdże w nocy po lesie więc jakaś kosmiczna ,,moc'' nie jest mi potrzebna :) z góry dzięki za propozycję

Napisano

Co sądzicie o czymś takim:

Allegro

lub

Allegro

i do tego coś takiego na tył:

Allegro

czy lepiej coś takiego:

Allegro

Nie chodzi mi o jakieś długie jeżdżenie po nocach, bardziej żeby wrócić z wycieczki jeśli mnie zmrok zastanie w połowie drogi, czy wrócić parę km od znajomego.

Napisano

Ostatni zestaw da najwięcej światła, można mówić dużo złego o tych latarkach, ale ta sigma da tyle światła że będziesz mógł sobie co najwyżej licznik podświetlić, jeśli masz niepodświetlany...

a ten tył nie jest zły, 2 kumpli ma te wynalazki i dają radę spokojnie:)

Napisano

Mam latareczkę z ostatniego zestawu. Bździ w miarę po włożeniu świeżych baterii, na dojazdy Ci wystarczy, Tryb stroboskopowy szybki - będzie Cię widać. Tył z tego kompletu to na rower dla dziecka... Kup "zdrową" lampkę, mają Cię widzieć z tyłu z daleka, co byś garażu z zadka nie dał sobie zrobić! Zastanów się nad np.Mactronic Wolly.

Napisano

Mam latareczkę z ostatniego zestawu. Bździ w miarę po włożeniu świeżych baterii, na dojazdy Ci wystarczy, Tryb stroboskopowy szybki - będzie Cię widać. Tył z tego kompletu to na rower dla dziecka... Kup "zdrową" lampkę, mają Cię widzieć z tyłu z daleka, co byś garażu z zadka nie dał sobie zrobić! Zastanów się nad np.Mactronic Wolly.

Możesz napisać jak długo ta latarka mniej więcej świeci na bateriach?

Co do tyłu to chyba faktycznie lepiej zainwestować w coś porządnego szczególnie, że pieniądze nie są dużo większe a jednak to głównie z tyłu na drodze powinno się być dobrze widocznym. Chyba kupię tego Wallego:

Allegro

I latarkę z tego zestawu który podałem w moim poprzednim poście bo nic lepszego chyba nie znajdę w tej cenie...

Ostatni zestaw da najwięcej światła, można mówić dużo złego o tych latarkach, ale ta sigma da tyle światła że będziesz mógł sobie co najwyżej licznik podświetlić, jeśli masz niepodświetlany...

Sigma? Piszesz o tych lampkach z Krossa?

Napisano

ja ci moge polecic mactronica o ktorym pisalismy strone, czy dwie temu. chyba 2x tanszy a swieci na tyle mocno, ze na pewno bede widoczny na drodze z duzej odleglosci :) nie ma potrzeby przeplacac za niepotrzebne i irytujace oslepianie innych

Napisano
Możesz napisać jak długo ta latarka mniej więcej świeci na bateriach?

Powiem uczciwie - nie mierzyłem. Ale dioda to nie jest jakiś kosmos, więc nie żre baterii jak szalona. Jesienią zmieniałem baterie raz na tydzień (jazda3x w tyg) - jeszcze świeciły, ale po prostu wolałem mieć więcej światła ze świeżych baterii. Lepiej zainwestować w akumulatorki, co też uczyniłem.

Napisano

ta latarka powinna świecić jakies 3-4h na zwykłych paluszkach, oczywiscie nie ma tych 200LM tylko kolo 100, ale to wystarcza;)

miałem podobną i ssała akumulatorek 18650 przez jakieś 6h ;)

Napisano

No to by się zgadzało... ok 1,5 - 2h po lasku 3x w tyg. nie świeciłem nią nonstop i na maxa. Jak się robi szaro załączam strobo, albo tryb 50%. Ale zaraz poleci do żonki na kierownicę, a ja kupię bździdełko od naszego forumowego kolegi....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...