Skocz do zawartości

Mania lekkości

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taa znajdź mi taki co waży 1600 to masz u mnie piwo :D

Lekki do 700 zł będzie ciężko, używany SID, Skareb lub Manitou MARS ewenetualnie SX-R jest tani i wazy koło 1500g ale to już zabytek(praca odbiega od nowoczesnych amorów) :)

PS Że też ludzie wierzą w katalogowe wagi :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chciałem kupić opnki Panaracer Mach SS i Panaracer Mach SK

Wie ktoś może czym się różnią wersje:

145 zł (compe)

93 zł (profil)

57 zł (eco)

Napisano

Właśnie odchudziłem rower o 232g dzieki zakupowi nowego koła na tył i teoretycznie zszedłem z waga mojego "kowadła" poniżej 12kg. Nowe koło waży 1026g.

Napisano

Chciałem kupić opnki Panaracer Mach SS i Panaracer Mach SK

Wie ktoś może czym się różnią wersje:

145 zł (compe)

93 zł (profil)

57 zł (eco)

Zapewne wagą, bieżnikeiem, wytrzymałością i ceną :D

A mój rowerek teoretycznie powinien ważyć 11 kg :034: co jest dla mnie bardzo nieprawdopodobne :(:D

• 6 miesięcy temu...
Napisano

A kto ma w tej chwili najlżejszy rower na forum?? Mojego nie można zaliczyć do super specjalnie lekkiego.. ale 13 kilo to nie tak źle.. dodam iż będzie mniej niedługo ...

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A ja doszedłem do prostego wniosku. Mam 12.2 kg rower {licząc bez bidonów} i wymienię sztycę, wydając 120zł i będę miał 12kg maszynkę. Sam jestem zbyt słaby żeby objeżdzać dobrych bikerów na 14kg maszynach, więc daruję sobie wydawanie pieniędzy na lightowane częsci. Zresztą do tych 12kg dochodzi bidon z 0.7kg wody i w przyszłosci dojdzie drugi, taki sam bidon. Najważniejsze że rower nie jest uciążliwy w jezdzie jak i noszeniu a finansowo nie sprawia wielkich kłopotów. Zamiast wydawać z 2.5k złotych na zejscie do 10kg kupię sobie 10kg rower za 4tys {hybryda} :blink:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mi po dodaniu wszystkego co wymienilem ostatnio (a wymienilem duuzo) wychodzi 9,7 ale tak naprwade pewnie wazy kolo 9,9 jak nie wiecej... Co do amora szukaj po Allegro ja zalatwilem przez znajomego Manitou Skareb elite +golenie Mars Super 1350g za bardzo dobra cene. A waga jest niesamowita :]

Napisano

Na dzien dzisiejszy rower waży 9.6kg., a za tydzięn będzie 9722 na tarczach :) oczywiśćie waga z dętkami Geaxa 130g sztuka jakby dał flyweight to by ważył ~9640

Napisano

Ehh a moj bike po zmianie amora na rebe+nowego kola+zamiast sd7 juicy 5 przytyl o ok 450g ;(... mam nadzieje ze mi to zrekompensuje[no i te 1800 na upa tez B)] B).

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

a ja musze sie koniecznie wybrac na lotnisko, to sobie rowerek zwaze, tylko go najpierw umyje bo po dzisiejszej jezdzie to przytyl ze dwa kilo:P

Jeszcze go nie warzylem a bylo juz kilka usprawnien, jak na moje oko bedzie minimalnie ponad 10kg, hmn moze 10,2

• 2 tygodnie później...
Napisano
Lekki do 700 zł będzie ciężko, używany SID, Skareb lub Manitou MARS ewenetualnie SX-R jest tani i wazy koło 1500g ale to już zabytek(praca odbiega od nowoczesnych amorów)

może uznacie to za idiotyzm, ale rst aerosa (tylko nie wiem dokładnie która aerosa) waży 1498g - wiem bo kolega użytkuje, więc można się rozejrzeć za starym rstkiem:)

ps. mój kolega chce go sprzedać więc może ktoś chętny(tak-pluje olejem, ale jest do zrobienia)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...