Tyfon79 Napisano wczoraj o 08:54 Napisano wczoraj o 08:54 @XYZPV nic z tych rzeczy, że kiedyś to było. Miałem styczność z lekką wersją elektryka Zesty i po prostu nie wierzę, że jest aż tak fatalnie w analogu. Te modele nieco się różnią dlatego choćby w jednym jest Fox 34 bo jest pozycjonowany jako lekka trailówka i ma sztycę 100 mm w S-ce. W pozostałych modelach 125 jest w S-ce a w M-kach 150 i dalej 170. Z jednej strony do takiego zastosowania proponuje się fulla xc z Deca z archaiczną już geo a z drugiej dość fajny rower przepada przez niby mały skok sztycy. No sory ale ja nie kupuje czegoś takiego bo nawet u siebie u połowy zjazdów nie opuszczam na max tylko zostaje te ~2 cm. Tak poza tym takie tematy wchodzą moim zdaniem dla doświadczonych ludzi na ostrych już zjazdach a gość przesiada się ze sztywniaka... @Veriv a dasz radę tu napisać czemu odnosisz się do roku modelowego 26 jak rozmawiamy o modelu z 2024 roku? Serio nie ogarniasz, że podajesz wartość dla najmniejszej ramy. Masz cała masę specyfikacji sprzedażowych z wartością 170mm. Cytuj
Veriv Napisano wczoraj o 09:52 Napisano wczoraj o 09:52 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-zesty-cf-8-9-pd50033/ Sluchaj ja się bardzo chętnie moge mylić. Tez pamietam że problemem nie było ile sie sztyca podnosi, tylko to jak mocno można ją opuscic w ramie. Nie wiem na jakim roczniku modelowym Lapierre Zesty jezdzilem ale bylo to teraz na wiosne w Finale i kolega chwile ten rower juz miał. Mogl to byc modelowy 2026. Na pewno przed zakupem trzeba sprawdzic ile sztyca sie opuszcza. Cytuj
NerfMe Napisano wczoraj o 10:49 Napisano wczoraj o 10:49 W dniu 25.08.2026 o 23:05, asen napisał: Ogólnie nie szukam roweru na trasy pełne hopek i dropów, tylko na (nie)zwykłe beskidzkie szlaki, gdzie pełno kamieni i korzeni. Po prostu chciałbym po nich zjeżdżać trochę szybciej i z większym komfortem. Kołarowerowe Rowery Jeśli tak to spokojnie Trance da radę. Jednak jak mieszkasz w tak fajnych okolicach warto rozważyć od razu rower z nieco większym skokiem. Za Trance moim zdaniem przemawia dobre zawieszenie i dożywotnia gwarancja na ramę. Po zmianie kół masz fajny kompletny rower. Za Lapierre przemawia mniejsza waga, nieco więcej skoku. Lapierre z założenia chyba dawał gwarancję piecio letnią na karbonowe ramy. Z minusów te Lapierre długo stoją w CR, w niesamowitej cenie, więc faktycznie trzeba się przyjrzeć czy wszystko z nimi ok. Ogólnie to będą dobre wybory do Twojej jazdy, Spectral chyba będzie przegięciem, jak nie planujesz bardziej zjazdowych tras. Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 14:31 Napisano wczoraj o 14:31 (edytowane) Co Wy za fetysza macie z tą sztycą ? Do Spicy/Zesty spokojnie wchodzi 150 mm w M , nie zdziwie się jak do L podpasuje 170 . To spokojnie wystarcza . Na dowód Spicy mojej partnerki , Reverb 150 mm , 170 cm wzrostu . Natomiast inną sprawą jest to co Lapierre rzucał na pierwszy montaż . Edytowane wczoraj o 14:31 przez marcin_ostrów Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 15:19 Napisano wczoraj o 15:19 W poprzedniej wersji ( non UDH ) tak . W tej chyba się lekko różnią , ale to po prostu trzeba zmierzyć . Na 99% producent wsadzał to co miał, a nie to co max wchodzi dla konkretnego ridera . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi