BlueRider123 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Siema, Lubie swój rower -> Giant Trance 2 2019, 29er, Wymieniony mostek na 7cm ze stopniem -8, kierownica 760mm (tu mysle o skroceniu do 720mm) Zębatka 34T z przodu (fabrycznie 30T) Opony aktualnie: 5 letnie Mezcal Vittoria Moja waga: 83kg, 185cm, cel szybsza jazda, wytrzymalosc, zachowanie ewentualnie stabilnosci ale glownie jezdze na plaskim. Nie jarają mnie wyskoki z hopek itd. Koledzy mają gravele i chce im troche dorownac, glownie jezdze po sciezkach rowerowych i asfalcie + czasem troche szuter/trawnik albo zeskocze z kraweznika W skrocie mam fun na tym rowerze ale mieszkam w miescie gdzie nie ma gorek czy jakis lasów (nadmorska miejscowosc) stad wiem ze nie wykorzystuje potencjalu mojego roweru i dlatego zamiast wydawac 7-8 tys na gravela to chce z aktualnego zrobic szybka maszyne z zawieszeniem (ktore i tak moge blokowac w razie co) Kupilem sobie nawet rogi na kierownice (na szerokosc barkow). Mam mega frajde ale chce go lekko przyspieszyc stad pomyslalem by wstawic na tyl Schwalbe G-One Speed Pro 29x 2.35 a na przod Schwalbe Thunder Burt Super Ground 29×2.25. Rozważam też 2x Thunder Burt Super Ground 29×2.25 ale bardoz lubie przyspieszac, robic interwaly albo wyjsc sobie na trasy w stylu 30-1h max, chetnie bym zrobil kiedys 100km raz na pare miesiecy ale nie mam do tego zajawki. Jezdze tym rowerem wszedzie, do pracy itd. Wiem ze ktos napisze ze to glupi pomysl ale kocham moj rower, mam wade plecow i nie moge sobie pozwolic na brak zawieszenia bo mi to ratuje ledzwia i kregoslup (tylne zawieszenie bylo priorytetem). Licze na rade przy wyborze opon w/w lub ew. innych, Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 godzin temu Mod Team Napisano 5 godzin temu Dorzucę Racing Ray'a i Ralph'a (zestaw przód/tył), raczej w wersji Performance 2.25". 1 Cytuj
Wojcio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja żonie do Trance założyłem na wyjazd na Suwalszczyznę Vittorie terreno zero XC 2.1. Przejechała na tym trasę 120km. Ale teraz ma już na płaskie inny rower. Ogólnie jak się nie ścigasz z gravelami to jest coraz więcej bardzo szerkich i lekkich opon. 1 Cytuj
panSocjolog Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Pirelli scorpion xc rh lite i zapejrdalasz aż miło. Cytuj
BlueRider123 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Dzięki panowie a co z tymi thunder burt albo tymi g one speed pro W chat gpt wkleiłem te oponki co mi wysłaliście to wypluło mi taki ranking: "Ranking opon do Giant Trance 29 (szybkość + uniwersalność) 🥇 G-One Speed Pro 29×2.35 przód + Thunder Burt 29×2.10 tył Asfalt: 10/10 | Ścieżki: 10/10 | Szuter: 8/10 | Las: 8/10 ➡️ Najszybszy setup, najbardziej „gravelowe” odczucie. 🥈 Racing Ray 29×2.25 przód + Racing Ralph 29×2.25 tył Asfalt: 8/10 | Ścieżki: 9/10 | Szuter: 10/10 | Las: 10/10 ➡️ Najlepszy szybki MTB na wszystko. 🥉 G-One Speed Pro 29×2.35 przód + tył Asfalt: 10/10 | Ścieżki: 10/10 | Szuter: 7/10 | Las: 6/10 ➡️ Maksymalna szybkość, najmniej terenowe. 4️⃣ Pirelli Scorpion XC RH Lite Asfalt: 8/10 | Ścieżki: 8/10 | Szuter: 10/10 | Las: 10/10 ➡️ Najbardziej wytrzymałe i bezpieczne. 5️⃣ Vittoria Terreno Zero XC 29×2.1 Asfalt: 10/10 | Ścieżki: 10/10 | Szuter: 6/10 | Las: 4/10 ➡️ Najbliżej gravela. Dla Twojej jazdy: 🥇 G-One Speed Pro + Thunder Burt Największy wzrost szybkości względem Mezcal, a nadal zostaje możliwość okazjonalnego lasu." Cytuj
itr Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu Marathon Almotion ( mam wspomnienia z 2,15) najszybsze opony do samotnej jazdy opisanej wyżej... i rogi do środka albo le mondka. Te opony są dość ciężkie, ale po napompowaniu toczą się fantastycznie, po upuszczeniu ułatwiają przejechanie po polach czy brukach. Żadne,, nawet Renegaty nie szły tak na asfaltach. Mezcale idą nawet nieźle, więc nie zamieniałbym siekierki na kijek...jednak na tych slikach nie pojedziesz w mokrym lesie pełnym korzeni na trawersach. Ale szosówka z tego nie będzie, opór powietrza zrobi swoje powyżej plus minus 33 km/h Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi