Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie 😉

Mam pytanko, śmiga ktoś na obręczach Dartmoor Patrol V2 29"? Planuję montaż kół właśnie na tych obręczach oraz na piastach Novatec NT-D462SB / NT-D041SB i zastanawiam się, czy dadzą radę w jakimś lekkim enduro. Obręcz widziałem na żywo, wydaję się być wytrzymała, ale chciałem zasięgnąć jeszcze opinii kogoś, kto je użytkuje. Ewentualnie biorę jeszcze pod uwagę Dartmoor Thunder, ale jakoś nie leży mi ta "asymetryczność" obręczy. Opony, jakie będą założone to Maxxis Rekon 29x2.60.

Z góry dziękuję i pozdrawiam 😉

Napisano

Do lekkiego enduro spokojnie dadzą radę... nawet według producenta są przeznaczone do enduro/ebików.

Tylko mnie bardziej zastanawia zestawienie tej obręczy z oponami Maxxis Rekon... który jest przeznaczony raczej do XC/trail. Nie wiem w jakiej mieszance chcesz je założyć, ale chyba nie w zwykłym TR/EXO jeśli mowa o lekkim enduro 🙄 Na przód to co najmniej MaxxTerra, chociaż ja mam Rekona na tyle i nie wyobrażam sobie tej opony na przodzie. Przynajmniej Forekaster lub Dissector w MaxxTerra z przodu.

Napisano (edytowane)

Dziękuję za info, poczytam 😉

Poczytałem i... 

Jak widać, dokonałem najgorszego możliwego wyboru 😞 cóż, pierwszy rower enduro, na czymś się trzeba uczyć 🤭 trzeba będzie zrobić zwrot i kupić inne oponki 🙂

Dziękuję i pozdrawiam 

Edytowane przez Pawel198808