rybak16 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć, mam za sobą mój pierwszy oklejony rower. Nie robiłem całego, docinałem folie jak najdokładniej ale i tak są łączenia i w niektórych miejscach nie ma folii w ogóle. Zastanawiam się jak robi się by był cały oklejony. Znacie jakieś filmik gdzie ktoś by tłumaczył dobre praktyki, jak wycinać szablony? W tym rowerze który okleiłem również zrobił się taki problem, że miejsce przy sterach zostało zabrudzone przez smar, tak jakby wszedł mi pod folie co jest ciekawe bo folia mam wrażenie bardzo dokładnie przylega. Starałem się używać tego "nożyka" w formie tnącej linki ale nie bardzo mi się udało na odpowiednią zakładkę zrobić by nie było łączenia widać. Mielibyście jakieś rady / materiały z których mógłbym zaczerpnąć? Przygotowuje się do oklejenia drugiego roweru Cytuj
Eathan Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Z tymi sterami... Odtłuściłeś sensowne całość przed aplikacją folii? Może to słabe przyleganie to właśnie wina tego, że wcześniej było tam tłusto i klej nie trzyma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi