Rybus85 Napisano Piątek o 16:49 Napisano Piątek o 16:49 Szukam czegoś dla staruszka. Wymóg konieczny to czytelne cyfry(wzrok już nie ten 🙃 ) i GPS. Żadnych zabaw z kablami. Pierdoły jak tętna,moce itd są zbędne. Głównie chodzi o prędkości,przebyte trasy itp. Brać jakiegoś Cycplusa jak M1 czy znajdą się jeszcze jakieś wynalazki? Aaaaa. I cena. Okolice stówki 😎 Cytuj
SanchoPancha Napisano Piątek o 19:45 Napisano Piątek o 19:45 W tej cenie to znajdziesz iGPSPORT BSC200 (prowadzenie po śladzie, bez map) albo jakieś Geoid CC600 (z mapami, ale bez transfleksyjnego wyświetlacza). BSC200 ma bardzo dobre opinie (stabilność) i jest czytelny w słońcu, jeśli odpowiada ci jego bieda. Aczkolwiek trzeba polować na promocje, bo te liczniki w promkach można wyrwać ze 30% taniej. Cytuj
Dokumosa Napisano Piątek o 21:08 Napisano Piątek o 21:08 (edytowane) Cycplus M1 bedzie najlepszy. Najwieksze cyfry i wyświetlacz nie-matrycowy więc wyraźniejszy, łatwa obsługs i podstawowa funkcjonalność. BSC200.jest mniej czytelny i znacznie bardziej skomplikowany obslugowo, tym bardziej, że w tym przypadku nie mają znaczenia jego dodatkowe funkcjonalności (prowadzenie po wyznaczonym śladzie, powiadomienia z tel - b. mało czytelne). GeoID ma mapy od modelu CC700 Pro. CC600 funkcjonalnie jest zbliżony do BSC200 ale nie wspiera powiadomień i ma lichą baterię. Edytowane Piątek o 21:12 przez Dokumosa Cytuj
Rybus85 Napisano Sobota o 04:27 Autor Napisano Sobota o 04:27 Geoidy itp to i tak Magene. Miałem z nią doczynienia 🙃 Powiadomienia o tak tam nie istnieją,chyba że po prawie roku coś naprawili(miałem Magene C606 PRO). Też myślałem o BSC(widziałem że czasami trafiają się fajne promocje na Ali). Ale nie wiem czy będzie korzystał z ustawiania tras. Zresztą on i tak robi po kilkanaście km. No może ciut czasem więcej. Więc obstawiam kolejny bajer z którego nie korzysta. Więc tak naprawdę to duży czytelny ekran jest priorytetem żeby nie musiał w oksach jeździć bo to na wpół ślepe już 🤭 Cytuj
SanchoPancha Napisano Sobota o 16:20 Napisano Sobota o 16:20 Geoidy to Magene, ale wykastrowane programowo. Gdzieś czytałem jak ktoś skarżył się na brak niektórych funkcji (w tym dotyczących routingu), a które były w Magene. Nie zgłębiałem tematu, ale jak ktoś kupuje to warto doczytać/dopytać użytkowników. Generalna zasada jest taka, że nikt nie sprzeda tańszego licznika ze wszystkimi funkcjami z droższego. To jakbyś chciał kupić Garmin Edge Explore 2 i mieć w nim pełną funkcjonalność Edge 1040. Nie da się, to się musi jakoś biznesowo spinać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi