PeresKTM Napisano wczoraj o 08:50 Napisano wczoraj o 08:50 Cześć, pytanie jestem już głupi w tym temacie a nie chce zamawiać i odsyłać. Chce zmienić zacisk z FM na PM zacisk mocowany na tyle natywnie rama zrobiona pod tarcze 160mm bez żadnych adapterów tak samo chcę mieć zacisk z mocowaniem PM nie chce zwiększać rozmiaru tarczy tylko sam zacisk jaki kupić adapter aby zacisk nie poszedł wyżej. To co mi się udało ustalić to chyba taki powinien pasować ale wolę o potwierdzenie kogoś bardziej kompetentnego:) SM-MA-R140P/D Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 09:07 Napisano wczoraj o 09:07 (edytowane) Ta tabelka chyba Ci rozwieje wątpliwości. https://productinfo.shimano.com/en/compatibility/C-193 Nie jestem tylko w 100% pewny, czy możesz założyć że jeżeli masz ramę pod 160mm, to adapter pod 140mm też zadziała. Przeanalizuj tabelkę, ale na moje oko potrzebujesz adaptera 160, ale pewny nie jestem. Zawsze możesz też napisać do Shimano. Edytowane wczoraj o 09:07 przez przecietny.kolarz Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 11:18 Napisano wczoraj o 11:18 Czyli chcesz tarczę 160 z tyłu ? Jak tak to tak to Shimano adapter tył SM-MA 160 FM/PM. Cytuj
Mentos Napisano wczoraj o 11:21 Napisano wczoraj o 11:21 (edytowane) Uwaga bo się też męczyłem z tym kminieniem przejścia z FM na PM. Wg mnie jak rama natywnie jak moja jest pod tarczę 160 z zaciskiem FM a chcemy zastosować tarczę 160 z zaciskiem PM to trzeba o oczko niższego adaptera. No i trzeba się upewnić że zacisk górski wejdzie w trójkąt bo o tym też słyszałem że może być una problema, jak widać mnie wszedł z 2-3mm luzem tylko. Edytowane wczoraj o 11:23 przez Mentos Cytuj
PeresKTM Napisano wczoraj o 11:51 Autor Napisano wczoraj o 11:51 @pecio tak tarcza zostaje 160 mm @Mentos no właśnie też czytałem i szukałem że adapter 140 powinien być jeśli mam natywnie „160 w ramie” ale jakoś mój mózg nie ogarnia tego 😂 Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 12:13 Napisano wczoraj o 12:13 (edytowane) @PeresKTM aha , ty chcesz do Myrona. A nie możesz szosowego zacisku dać na tył? Edytowane wczoraj o 12:17 przez pecio Cytuj
PeresKTM Napisano wczoraj o 20:07 Autor Napisano wczoraj o 20:07 @pecio Wiesz co ogólnie to mam Xt m8110 czyli mocowanie flatmount ale moja głowa chce aby ten zacisk został zmieniony na Xtr takie zboczenie a Xtr m9110 czyli mocowanie FM ceny ma posrane jeśli jest w ogóle dostępny ... A miał bym za 100 zacisk XTR w wersji PM z uszkodzonym tłoczkiem zmienił bym tłoczek plus adapter tylko który wybrać z tym mam problem żeby nie kupić 5 zanim kupię dobry Cytuj
pecio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Z mojego punktu siedzenia ja widzę to tak .Składając taką fajną bryczkę z klasą , idąc w najwyższą półeczkę nie robiłbym " maniany" ( nabyłem Porsche i założę gaz 😉). Kupiłbym to https://www.bike24.pl/produkty/372171?sku=1289807&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F . Nie kupisz dzieciom cukierków najwyżej do końca roku. Zrozumieją. 🤣 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi