Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

2 dni temu moje oryginalne konto zostało zablokowane. Chodzi o @kosmonauta80 Więc poprzez formularz na stronie Kontakt wysłałem maila w tej sprawie gdyż uważam, że ban to jest zbyt surowa kara dodatkowo przyznana zbyt pochopnie. Od wysłania tej wiadomości minęło już ponad 24h i brak odpowiedzi. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak poruszyć temat tutaj.

Wg wpisu ban jest za "brak poprawy" w kontekście wulgaryzmów. Faktycznie, takie ostrzeżenia miałem, a ostatnie zostało przyznane w roku 2020 jeżeli dobrze pamiętam. Od tego czasu był spokój w tym temacie, normalnie udzielałem się na forum, a potem zrobiłem sobie przerwę.

Niedawno pojawił się u mnie problem z kołem, więc zadałem na forum pytanie odnośnie doboru tego koła. Użyłem wtedy nieświadomie słowa, które jak później się okazało wg słownika JP jest uważane za wulgaryzm. Wróciłem na forum 2 dni później, loguje się i co widzę? Ban przyznany przez @sznib  

Czyli jest użytkownik, który ma na koncie ponad 700 postów, rangę bodajże 10/13 i nagle otrzymuje w pysk bana za to, że poprosił o pomoc w doborze koła. Fakt, użyłem wulgaryzmu, mój błąd. Ale czy w tej sytuacji blokowanie konta to nie przesada? @sznib przyznaj, zrobiłeś to szybko i pochopnie bez analizy tego, kim jestem?

W związku z powyższym zwracam się z prośbą o odblokowanie mojego oryginalnego konta. Przypomnę, że od roku 2020 do chwili obecnej nie otrzymywałem ostrzeżeń za wulgaryzmy.

Chodzi o ten temat: 

Edytowane przez kosmonauta80v2
Napisano (edytowane)

Moderator sznib już dawno udowodnił, że nie powinien pełnić tej funkcji. 

Toleruje się np. takie wpisy (Tyfon79):

Jak zamknięcie moto tematu miało nas przenieść tu do czytania tych wysrywów to ja przynajmniej nie widzę żadnej konsekwencji. Czy nie można w piżdziec zamknąć i tego? Taka gorąca prożba do administracji na zbliżające się święta. Że niby założy "gorzkie żale II"? 

Tu jest jawna agresja w stronę innego użytkownika, mająca na celu obrażenie go i poniżenie. W Twoim przypadku użycie słowa wulgarnego (na pełnej .......) nie godziło w żadną konkretną osobę, więc kaliber tego naruszenia jest moim zdaniem dużo mniejszy i dawanie za to bana to zwykła nadgorliwość i chęć pokazania władzy. 

Przy okazji, zamknięcie tematu o motoryzacji nie przeszkodziło innemu moderatorowi w dokonaniu tam wpisu, gdy naszła go ochota  (wrzutka z Youtube). Czyli są tu równi i równiejsi. 

Edytowane przez marvelo
Napisano

marvelo i tak cię łagodnie traktuję... Zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. Nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. Dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. Tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. Nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z drugiej strony. 

Tak w ogóle zachodzę w głowę jakież to słowo można użyć co niby nieświadomie niby nie jest wulgarne ale wedle słownika już tak. Szanowny kosmonauto z mojego doświadczenia "na władzę nic się nie poradzi". Jak nic nie pchniesz do przodu a nie zbanują drugiego konta to zostań z tym drugim. Nie próbuj siłowania bo to nie ma sensu a rankingi i cyferki... proszę cię tu są ludzie bez logicznego posta wieki tylko zdjęcia wrzucają albo ilość km. Bądź ponad to.   

• Mod Team
Napisano

Przed decyzją o banie przejrzałem wcześniejsze ostrzeżenia i decyzję podjąłem na podstawie tego:

"to już ostatnie ostrzeżenie - kolejny post z rzucaniem mięsem i pożegnamy się! "

Stare, bo stare, ale nie ma tak, że "przeklinałem dawno, to teraz znowu mogę".

Ale przejrzałem Twoje ostatnie posty i rzeczywiście nie ma tam więcej takich akcji, więc w drodze wyjątku zmieniam bana na warna, tym razem już ostatecznego w kwestii wulgaryzmów.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

17 godzin temu, Tyfon79 napisał:

marvelo i tak cię łagodnie traktuję... Zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. Nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. Dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. Tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. Nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z drugiej strony. 

Raczej Ty jesteś tu łagodnie traktowany, bo praktycznie każda Twoja wypowiedź (a przynajmniej w moją stronę) jest agresywna, obraźliwa, napisana protekcjonalnym tonem, a do tego chaotycznie i z błędami.

czy ten post jest napisany poprawnie i czy jest obraźliwy: marvelo i tak cię łagodnie traktuję... zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z

Edytowane przez marvelo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...