kosmonauta80v2 Napisano 25 Maja Napisano 25 Maja (edytowane) Cześć, 2 dni temu moje oryginalne konto zostało zablokowane. Chodzi o @kosmonauta80 Więc poprzez formularz na stronie Kontakt wysłałem maila w tej sprawie gdyż uważam, że ban to jest zbyt surowa kara dodatkowo przyznana zbyt pochopnie. Od wysłania tej wiadomości minęło już ponad 24h i brak odpowiedzi. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak poruszyć temat tutaj. Wg wpisu ban jest za "brak poprawy" w kontekście wulgaryzmów. Faktycznie, takie ostrzeżenia miałem, a ostatnie zostało przyznane w roku 2020 jeżeli dobrze pamiętam. Od tego czasu był spokój w tym temacie, normalnie udzielałem się na forum, a potem zrobiłem sobie przerwę. Niedawno pojawił się u mnie problem z kołem, więc zadałem na forum pytanie odnośnie doboru tego koła. Użyłem wtedy nieświadomie słowa, które jak później się okazało wg słownika JP jest uważane za wulgaryzm. Wróciłem na forum 2 dni później, loguje się i co widzę? Ban przyznany przez @sznib Czyli jest użytkownik, który ma na koncie ponad 700 postów, rangę bodajże 10/13 i nagle otrzymuje w pysk bana za to, że poprosił o pomoc w doborze koła. Fakt, użyłem wulgaryzmu, mój błąd. Ale czy w tej sytuacji blokowanie konta to nie przesada? @sznib przyznaj, zrobiłeś to szybko i pochopnie bez analizy tego, kim jestem? W związku z powyższym zwracam się z prośbą o odblokowanie mojego oryginalnego konta. Przypomnę, że od roku 2020 do chwili obecnej nie otrzymywałem ostrzeżeń za wulgaryzmy. Chodzi o ten temat: Edytowane 25 Maja przez kosmonauta80v2
marvelo Napisano 25 Maja Napisano 25 Maja (edytowane) Moderator sznib już dawno udowodnił, że nie powinien pełnić tej funkcji. Toleruje się np. takie wpisy (Tyfon79): Jak zamknięcie moto tematu miało nas przenieść tu do czytania tych wysrywów to ja przynajmniej nie widzę żadnej konsekwencji. Czy nie można w piżdziec zamknąć i tego? Taka gorąca prożba do administracji na zbliżające się święta. Że niby założy "gorzkie żale II"? Tu jest jawna agresja w stronę innego użytkownika, mająca na celu obrażenie go i poniżenie. W Twoim przypadku użycie słowa wulgarnego (na pełnej .......) nie godziło w żadną konkretną osobę, więc kaliber tego naruszenia jest moim zdaniem dużo mniejszy i dawanie za to bana to zwykła nadgorliwość i chęć pokazania władzy. Przy okazji, zamknięcie tematu o motoryzacji nie przeszkodziło innemu moderatorowi w dokonaniu tam wpisu, gdy naszła go ochota (wrzutka z Youtube). Czyli są tu równi i równiejsi. Edytowane 25 Maja przez marvelo
Tyfon79 Napisano 25 Maja Napisano 25 Maja marvelo i tak cię łagodnie traktuję... Zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. Nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. Dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. Tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. Nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z drugiej strony. Tak w ogóle zachodzę w głowę jakież to słowo można użyć co niby nieświadomie niby nie jest wulgarne ale wedle słownika już tak. Szanowny kosmonauto z mojego doświadczenia "na władzę nic się nie poradzi". Jak nic nie pchniesz do przodu a nie zbanują drugiego konta to zostań z tym drugim. Nie próbuj siłowania bo to nie ma sensu a rankingi i cyferki... proszę cię tu są ludzie bez logicznego posta wieki tylko zdjęcia wrzucają albo ilość km. Bądź ponad to.
Mod Team sznib Napisano 26 Maja Mod Team Napisano 26 Maja Przed decyzją o banie przejrzałem wcześniejsze ostrzeżenia i decyzję podjąłem na podstawie tego: "to już ostatnie ostrzeżenie - kolejny post z rzucaniem mięsem i pożegnamy się! " Stare, bo stare, ale nie ma tak, że "przeklinałem dawno, to teraz znowu mogę". Ale przejrzałem Twoje ostatnie posty i rzeczywiście nie ma tam więcej takich akcji, więc w drodze wyjątku zmieniam bana na warna, tym razem już ostatecznego w kwestii wulgaryzmów. 1
marvelo Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja (edytowane) 17 godzin temu, Tyfon79 napisał: marvelo i tak cię łagodnie traktuję... Zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. Nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. Dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. Tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. Nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z drugiej strony. Raczej Ty jesteś tu łagodnie traktowany, bo praktycznie każda Twoja wypowiedź (a przynajmniej w moją stronę) jest agresywna, obraźliwa, napisana protekcjonalnym tonem, a do tego chaotycznie i z błędami. czy ten post jest napisany poprawnie i czy jest obraźliwy: marvelo i tak cię łagodnie traktuję... zerknij sobie na ostatnie posty tematu kolejowego gdzie wrzucasz jakieś faszystowskie ścierwo i to co inny forumowicz kazał robić. nie ma miesiąca byś tu nie dokonywał gwałtu na logice i nie poniżał zdrowego rozsądku więc przestań jak zwykle jojczyć jak to ci żle tu jest. dorośnij chłopie!!!!!!!!!!!! bo masz ponoć +50. tak poza tym zawsze byli tu równi i równiejsi a było kiedyś zdecydowanie gorzej. nie pasuje to wyjdź zamykając drzwi z Edytowane 26 Maja przez marvelo
Rekomendowane odpowiedzi