Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kupiłem spodenki z pieluchą wysyłkowo i o ile rozmiar wydaje się ok to pielucha jest nie pod kośćmi kulszowymi na których siedzę, ale na odbycie. Siedzą raczej pochylony, siodełko jest wyżej niż kierownica. Czy to jest jakiś standard gdzie wszywają pieluchę i inne będą miały podobnie, czy to jednak może niedobrany rozmiar ? Większy rozmiar mniej by podciągał pieluchę do tyłu ? 

Napisano

Nie zawsze pielucha jest w tym samym miejscu, nie zawsze szelki i krój umiejscawiają pieluchę w tym samym miejscu. Do tego nie każda pielucha ma taki sam kształt, jedne są bardzo małe i jest tylko pielucha inne są większe i jeszcze mają kołnierz do około, w jednych jeździsz wackiem po krawędzi w innych kołnierz kończy się pod pępkiem 😅

Niestety, zostaje zamawianie, przymierzanie (w majtkach) i odsyłanie.

Napisano

Castelli wszywa  pampersa  w swoich gaciach na plecach.  Co nowy model to inaczej wszyte.  Endura , Pedaled, Assos    ma fajnie  "wycyrklowane"  położenie  pieluszki.

Z gaciami jest tak ,że  trzeba  się do nich przymierzyć bo jest za dużo zmiennych ( położenie pampersa ,  specyficzna rozmiarówka, kompresja materiału , etc)

Napisano
12 godzin temu, Full.Diver napisał:

Kupiłem spodenki z pieluchą wysyłkowo i o ile rozmiar wydaje się ok to pielucha jest nie pod kośćmi kulszowymi na których siedzę, ale na odbycie.

Nie mam żadnego doświadczenia z szelkami, ale jeżeli chodzi o zwykłe to mnie bardzo przypasowały decathlonowskie Rockrider 900.

Napisano

Nie zawsze.   Jak masz pampersa do ocieplania pleców a pod kościami  już tylko te skrzydełka co maja być na jajkach  to może być mały problem  na trasie 100 plus.😁 Bo tak niektóre firemki potrafią wszyć  pieluszkę. 

Napisano
3 godziny temu, pecio napisał:

Castelli wszywa  pampersa  w swoich gaciach na plecach

Używam Espresso  i Endurance. Według mnie w obu są te same wkładki i obie są wszyte jak należy. Posiadam oczywiście właściwy rozmiar (L) który uwaga pokrywa się z innymi firmami , bo często ludzie piszą "Castelli to rozmiar większe kupuj albo nawet dwa" według mnie to bzdura. Dodam że oba modele różnią się całkowicie jeśli chodzi o krój i kompresje, oraz kraj szycia jeden Made in Italy, drugi Romania. 

Idąc tropem kupowania większych rozmiarów niż trzeba to faktycznie jest szansa że wkładka na plecach 😁

Napisano
4 godziny temu, Tyfon79 napisał:

Po mojemu jakie bym nie kupił/miał zawsze przecież połowa pampersa jest na dupsku więc nie do końca rozumiem problem. Chyba się inaczej nie da. 

Inaczej siedzi ktoś na rowerze szosowym z siodełkiem wyżej niż kierownica, a inaczej na miejskim gdzie kierownica jest wyżej niż siodełko.