Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Używam Wahoo Roam v3 jako jako nawigacji. Potrzebuję licznika/nawigacji, którą mógłbym zamontować na rowerze mojej dziewczyny, żeby widziała gdzie jedziemy (wgrywałbym jej też trasę), nie musiałbym przed każdym skrzyżowaniem wskazywać co dalej. Często jeździmy MTB po jakiś leśnych ostępach, więc fajnie by było gdyby pokazywał nie tylko kierunek jazdy ale i mapę. Dodatkowo byłoby super, gdyby mogła przez swój licznik połączyć się z moją Varią kiedy jedziemy na szosę. Co polecacie? Kiedyś dawno temu miałem Brytona 330 ale to było z 8 lat temu i pamiętam, że aplikacja była jakaś irytująca inie zawsze działała. Pewnie od tego czasu sporo się zmieniło więc byłbym zobowiązany za Wasze propozycje.

Miłego!

Napisano
Cytat

Z tanich coś GEOID`a znajdziesz. CC600, nie ma mapy, ale ślad można wgrać, varię podepniesz. Potem są 700, 700 PRO też w rozsądnej cenie

Dzięki uprzejme. A nie wiesz przypadkiem, czy jak prowadzi po śladzie i jest np. kilka ścieżek, to wskaże tą w którą trzeba skręcić czy tylko ogólny kierunek?

Napisano

Geoid cc700 pro ma mapę, możesz wgrać plik gpx, możesz zapisać kilka rowerów i ustawić różne ekrany z różnymi danymi dla nich jak potrzebujesz, bateria trzyma długo - raz jak działał w sumie jakieś 5 i pół godziny ze stale włączonym ekranem i nawigacją to było jeszcze ponad 70%, a ostatnio ponad 6 i pół godziny było jeszcze 64%. Nie wiem jak ze Stravą bo nie używam, musisz poczytać

IMG-20260503-130240.jpg

Zdjęcie akurat kiepskie bo raz, że robione w pełnym słońcu a dwa, że akurat nie pokazuje żadnych zakrętów ani skrzyżowań tylko prostą

• +1 pomógł 1
Napisano
2 godziny temu, tsharek napisał:

Dzięki uprzejme. A nie wiesz przypadkiem, czy jak prowadzi po śladzie i jest np. kilka ścieżek, to wskaże tą w którą trzeba skręcić czy tylko ogólny kierunek?

Pokazuje ślad i sugeruje co wybrać ns mapce

• +1 pomógł 1
Napisano

Geoid CC700 PRO całkiem dobry w tym budżecie.Na razie krótka jazda ale działa poprawnie, nawet w słońcu nie ma problemu z odczytem. Mam pytanie-pobrałem mapy (Polska o Włochy) i czy na ekranie pokazuje się mapa tylko po wgraniu trasy? Czy w trybie jazdy jak złapie GPS to powinna się wyświetlać?

Napisano

Powinna się wyświetlać. Ja mam tak ustawione, że pierwszy ekran wyświetla sane dane a drugi mapę z jakimiś podstawowymi danymi i teraz testowo włączyłem licznik bez wgranej trasy i jest mapa, po prostu nie będzie Ci pokazywał dystansu pozostałego do końca trasy:

IMG-20260509-103502.jpg

Napisano

@Greg1 czy geoid 700 pro przebyty dystans pokazuje ze swojego śladu GPSowego, czy robi to na podstawie odczytu z czujnika prędkości na piaście? 

Po paru ostatnich wypadach trochę w nieznane, gdy co kilometr zatrzymywałem się, wyjmowałem telefon, by sprawdzić, czy jestem na zaplanowanym kursie i ścieżce, poczułem, że może warto mieć jakąś prostą nawigację, byle była mapa. Wiem, że można via apkę wczytać gpx z mapy.com i to mi starczy, jak na trasie na komórce zaplanuję sobie coś i przerzuce do urządzenia.  

Napisano

Nie nam czyjnika prędkości, więc u mnie pokazuje ze swojego śladu gps. Ale czujniki rozpoznaje i bez problemu się z nimi paruje bo w szosie mam czujnik kadencji Garmina i nie ma problemu ze znalezieniem i połączeniem się 

• +1 pomógł 1