Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

to mój pierwszy post na tym forum więc... proszę nie bić,

Tak czytam i czytam i nie znalazłem odpwiedzi na pytanie 

Jaki rower dla kobiety wzrost 164-168 cm

pod uwagę biorę 

KTM Avenza XG - dł rury podsiodłowej 51 cm

Cube KATHMANDU HPA  - dł. rury podsiodłowej 54 cm

Carver Route 120 - 50cm

Koga Confidence -50 cm

wiem że resztę roboty robi osprzęt , przeważnie jest to Dore LX lub XT.

czy w tej cenie polecacie coś innego?

Napisano (edytowane)

Będziesz kupować stacjonarnie czy przez neta?  Wzrost przyszłej właścicielki jest zmienny 164-168 ?  Nawet gdyby do 170 podskoczył to rowery z rurą podsiodłową 50-54 będą moim zdaniem za duże . Rozumiem że chodzi o trekkingową damkę i to trochę zmienia punkt widzenia ale i tak mz te ramy są duże . Bez przymiarki nie poleciłbym żadnego z tych rowerów. 

Jako podstawę do rozważań warto wziąć pod uwagę tabelki i wytyczne. Oczywiście nie trzeba się tego trzymać na 100% bo dużo zależy od konkretnego modelu, od proporcji ciała, od upodobań. 

https://www.centrumrowerowe.pl/blog/rozmiar-ramy-roweru/?srsltid=AfmBOoqzrjtRbeRbv_fLWCgepEzWACbC7NylTS18iqt2LnENgTDGHHRq

https://kross.pl/jak-dobrac-rozmiar-ramy-roweru

Aha, a jeśli chcesz żeby ktoś wypowiedział się o specyfikacji rowerów to daj linki do każdego z nich. 

Edytowane przez WaGiant
Napisano

Wszystkie rowery są przyzwoite albo i dobre ( o ile naprawdę są w dobrym stanie ) , ja odrzuciłbym Koge ze względu na hamulce. Ale tak naprawdę, jak już pisałem, wszystkie rowery sa za duże!  Nawet w ogłoszeniu podany jest większy wzrost użytkownika. Szukaj odpowiedniego roweru - 17-18-19" . 19 to już chyba max.