wolek Napisano wczoraj o 07:28 Napisano wczoraj o 07:28 Witam, ma ktoś doświadczenie praktycznie w jaki sposób Dartmoor podaje wymiar erd sowich obręczy? Dla przykładu obręcz Raptor 27.5, podane erd 563mm i offest, brak informacji czy to erd uwzględnia grubość obręczy no i brak tej danych o tej grubości. Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 08:43 Napisano wczoraj o 08:43 Swego czasu kupiłem obręcz tomcat i miała być asymetryczna. Okazała się być symetryczna. Napisałem do producenta, zdziwili się bardzo, ale teraz w katalogu już nie ma mowy o asymetrii. Także zalecam sprawdzać. Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 09:20 Napisano wczoraj o 09:20 To, oraz fakt, że rózne serie produkcyjne mogą się róznić o 1-2mm, do tego są błędy w samej specyfikacji, typu kopiowanie danych pomiędzy różnymi seriami i modelami. Zawsze przed kupnem szprych warto zmierzyć ERD. Zajmuje to łącznie 2 minuty. Cytuj
wolek Napisano wczoraj o 09:50 Autor Napisano wczoraj o 09:50 A jakaś podpowiedź jeszcze jak to zmierzyć? Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 09:53 Napisano wczoraj o 09:53 (edytowane) Robiąc tą metodą, kiedy wrzucasz w kalkulator długości szprych, zaokrąglasz długości w dół. Edytowane wczoraj o 09:56 przez uzurpator Cytuj
akkwlsk Napisano wczoraj o 10:18 Napisano wczoraj o 10:18 U dartmoora nie ma niestety jednoznacznej odpowiedzi, zależy to od modelu obręczy. W Tomcatach mi się wymiar zgadzał z podanym, w cruiserach również, ale na przykład w BMXowych obręczach rozbieżność była o 5mm! Cytuj
wolek Napisano wczoraj o 10:34 Autor Napisano wczoraj o 10:34 (edytowane) Dziękuje za film, faktycznie proste, na obręczach dt swiss sposób potwierdził wymiar. Chciałem zamówić wszystko aby dotarło w podobnym terminie, ale faktycznie dwa dni różnicy nie zrobią. Dopytam jeszcze w tym temacie, czy takie podładki: https://cyklomania.pl/szukaj/sapim-podkladka-pod-nypel-o?val-washers-1119-1szt.html mogę stosować ze wszystkimi obręczami nie oczkowanymi? Edytowane wczoraj o 10:39 przez wolek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi