Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej, szukam roweru do tras trailowych/trochę enduro w cenie, jak w tytule, znalazłem giant trance x, ale są dwa roczniki, 2022 i 2024, różnica w cenie jest kosmiczna (6700zł), a zmian raczej niewiele, co myślicie.

Może ktoś poleci coś innego w tym budżecie.

Link do porównania: https://www.giant-bicycles.com/pl/comparison/gc@2802-gc@3644

188/90kg

Edytowane przez kw95s
  • kw95s zmienił tytuł na [do 13k] Rower do trail/enduro
Napisano

Zmieniłem tytuł, bardziej trail/enduro, coś w miarę kompromisowego, nie typowo tylko pod zjazdy.

25 minut temu, NerfMe napisał:

Jak do enduro to raczej szukaj Reigna. 

Jeśli chodzi o Trance X, to zdecydowanie obecna generacja jest dużo lepsza niż wcześniejsze.

ale warte aż takiej różnicy w cenie?

Napisano (edytowane)

Na razie po enduro trails w bielsku, dopiero początek przygody, nie jest pewne, co będzie na jej końcu :D

Jeździłem na kross soli 1.0, było ok, ale jak kupować, to już coś fajniejszego

Edytowane przez kw95s
Napisano (edytowane)

Oba Trance to jak już do max enduro szlakowego i tu są świetne. Jak masz zamysł na dzikusy wokół Bielska z trudniejszymi fragmentami nie wchodził bym w to. 

Edytowane przez Tyfon79
Napisano (edytowane)

Ja miałem aluminiowego Trance - kamień spod koła na zwykłej szutrówce wgiął ramę. Mam karbonowego Spectrala (125) - nie uszkodziłem ramy. Oczywiście to nic nie znaczy, ale karbonowe fulle enduro to nie papierowe super lekkie ścigacze. Rama nie gnie się w palcach.
Widelec 160mm to już sporo i na Bielsko idealnie (zgadzam się z Tyfon, że na ekstremę to widelec może być solidniejszy, ale na oficjalne trasy jest cool).
Różnica między Canyonem i Giantem jest inna - Giant ma realny, pomocny serwis w moim mieście. W przypadku Canyona (awaria widelca) była wysyłka do Niemiec. Nawet zdiagnozować nie było komu. 

Edytowane przez Wojcio
Napisano
29 minut temu, kw95s napisał:

Jak z tymi ramami karbonowymi, bać się?chyba mniej trwałe przy jakichś uderzeniach.

nie bać się, nie w 2026r :P 

Napisano
1 godzinę temu, kw95s napisał:

Hej, szukam roweru do tras trailowych/trochę enduro w cenie, jak w tytule, znalazłem giant trance x, ale są dwa roczniki, 2022 i 2024, różnica w cenie jest kosmiczna (6700zł), a zmian raczej niewiele, co myślicie.

Może ktoś poleci coś innego w tym budżecie.

Link do porównania: https://www.giant-bicycles.com/pl/comparison/gc@2802-gc@3644

188/90kg

Drogo. Ja za niego wpłaciłem ok. 8.700 zł w sklepie mount7.com w ub. roku (wakacje). Jednak ostatecznie wycofałem się. Ciężki klocek.