Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kross robił ramy z kompozytu w Przasnyszu od 2020 do 2025. 

Cannon zleca produkcję ram w fabryce Topkey. Ta sama fabryka robi dla Speca. 

Edytowane przez przemeg
Napisano

Co do Cannondale fajny rower, marzyłem kiedyś o podobnym ale ten kolor jakiś nie za specjalny no i preferowałbym nieco bardziej agresywną pozycję ale tam chyba jeszcze da się to trochę zmienić podkładkami 

Napisano (edytowane)

Daruj sobie procalibra, chyba że chcesz się ścigać.

Zakładając, że nie pekną tylne widełki, które często w tym modelu pękały, to jesteś ograniczony do jednego dampera i prawdopodobnie drogich części serwisowych ( to sobie oczywiście sprawdź, ale tak zakładam biorąc pod uwagę budowę ramy).

Inżynierem nie jestem, ale sama konstrukcja tylnego zawieszenia moim zdaniem nie jest dobrze przemyślana. Nie będzie się trzymać w terenie jak pełnoprawny full, a może sprawić kłopoty użytkowe i serwisowe. Jak już się upadłeś to tylko z gwarancją.

Edytowane przez NerfMe
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, leotdipl napisał:

Jak sam ? Zlecał produkcję w Azji. Projektował sam. O to ci chyba chodziło.

Łap @leotdipl

Edytowane przez emski
Napisano

Jeśli cannondale waży tyle ile pisałem to jest to super oferta, teraz za taki rower tylko rocznik 2026 to ponad 20k trzeba wyłożyć a i tak widziałem droższe dużo powyżej 12kg. Koledzy z uporem maniaka podają rowery sporo cięższe. Ja wiem ze waga to mnie wszystko ale czy ktoś wogóle tutaj na to patrzy? 

• +1 pomógł 2
Napisano
7 minut temu, Kuba1123 napisał:

Sporo waga trochę 

A swoją drogą skąd tak duża waga w tych karbonowych fullach? Mój stary Cannondale z 2013 roku z tym że hardtrail aluminiowy ważył  coś około 12 kg

to nie węgiel, AL

Napisano (edytowane)

trailowe wynalazki... widać, że jeździłeś na specu evo i na LT CF :P  poleć mu ghosta, żeby się wyciągnął albo położył na FS

Edytowane przez emski
Napisano

Dlaczego? Rama bez żadnych wywrotek, wszystko dokręcane kluczem dynamometrycznym a mimo to pękła w dwóch miejscach, czyli wychodzi że pękła od samego jeżdżenia 

https://www.specialized.com/pl/pl/chisel-comp/p/4221770?color=5382741-4221770&searchText=93825-5302&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PL_SS_SpringSale_Brand&utm_id=23675137364&utm_content=197382124311&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=23675137364&gclid=Cj0KCQjwqPLOBhCiARIsAKRMPZppWLYadZaZsGpkAfXXKMwtAbkv8k4QuU06bnQuyAf7nPJyeYbR5bwaAgwOEALw_wcB  Co uważacie? Przecież jest nie wiele cięższy o scalpela a do tego ma dropper którego nie ma w tym scalpelu co podesłaliście 

Napisano
15 minut temu, Kuba1123 napisał:

Dlaczego? Rama bez żadnych wywrotek, wszystko dokręcane kluczem dynamometrycznym a mimo to pękła w dwóch miejscach, czyli wychodzi że pękła od samego jeżdżenia 

https://www.specialized.com/pl/pl/chisel-comp/p/4221770?color=5382741-4221770&searchText=93825-5302&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PL_SS_SpringSale_Brand&utm_id=23675137364&utm_content=197382124311&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=23675137364&gclid=Cj0KCQjwqPLOBhCiARIsAKRMPZppWLYadZaZsGpkAfXXKMwtAbkv8k4QuU06bnQuyAf7nPJyeYbR5bwaAgwOEALw_wcB  Co uważacie? Przecież jest nie wiele cięższy o scalpela a do tego ma dropper którego nie ma w tym scalpelu co podesłaliście 

Tylko po co dropper, skoro rower nie będzie użytkowany w górach i ciężkim terenie? Do stawania na światłach?

Napisano

Czyli waszym zdaniem lepiej pójść w coś z karbonu? No mnie naprawa ramy karbonowej kosztowała ponad 2000, osobą która naprawiała powiedziała że nie było tam mojej winy i że są to miejsca w których ta rama pęka najczęściej od użytkowania