Cross90 Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Cześć 🙌🚴♂️ Postanowiłem założyć kanał na YouTube i wstawiać tam filmy z moich jazd rowerowych. Póki co skupiłem się na krótkich filmach trwających do trzech minut. Przez cały sezon będę wrzucał filmy rowerowe, ale też trekking z ciekawych miejsc, a w zimie relacje z morsowań. Jeżeli ktoś ma ochotę zapraszam do obejrzenia krótkich filmów z ostatnich dwóch jazd: Proszę o opinie, czy w miarę ciekawie się to ogląda. Wiem, że jest masa niedociągnięć, ale dopiero uczę się tego wszystkiego, jednak sprawia mi przyjemność tworzenie tych filmów, a to chyba w tym wszystkim najważniejsze😉 Jeżeli kogoś zainteresuje kanał proszę o subskrybcję🙌🚴♂️ 5 Cytuj
zekker Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Nie baw się tempem odtwarzania, zwłaszcza tak krótkimi fragmentami, wygląda to strasznie sztucznie. Jak już, to jakieś dłuższe ujęcia z przelotu np. 15 minut nudnej jazdy skompresowane w 15s (trzeba dobrać, żeby miało sens). 2 Cytuj
Cross90 Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca @zekker dzięki za radę, właśnie na takich opiniach mi zależy🙌 Cytuj
chester_jds Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Kamerę na rowerze umieściłbym tak, by więcej widać terenu, mniej torby na ramie i kierownicy i Twoich nóg. Ewentualnie skoryguj aktualne ustawienie bardziej w górę. Na pewno chcesz robić obraz w pionie? W sumie w czasie oglądania dalej już nie zwracałem uwagi na układ obrazu, ale jednak poziomy kadr dałby możliwość pokazania więcej krajobrazu. Cytuj
JWO Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Cytat Na pewno chcesz robić obraz w pionie? Inaczej bedzie niewygodnie sie na Insta 1 Cytuj
Cross90 Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca @chester_jds a czy obraz w pionie nie jest preferowany w tych filmach short? Tzn. Ktoś skroluje w pionie filmy i wtedy ma pełny ekran? Cytuj
chester_jds Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Tak, masz całkowitą rację @Cross90, ale czy Twoje filmy nie wyświetlają się jako "normalne" video? Wydaje mi się, że na YT to nie jest sklasyfikowane jako "shorts". Zresztą miałem wrażenie, że na shorta to za długie, ale na pełne video za krótkie. Więc może dłuższe video "normalne" a skrót puścić jako "shorts"? Up to you. @JWO - kłania się moja całkowita ignorancja w temacie socjali. Cytuj
Cross90 Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca Short w tej chwili to film do 3 minut z tego co wiem i w aplikacji YT na telefon właśnie tak się wyświetlają. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca (edytowane) Nie mam pomysłu jak, może w formie opisu filmu z linkiem Google Maps, no ale może myślałeś żeby z tego zrobić jakiś przewodnik po trasach? Bazując na pierwszym filmie. Jest jakiś tam park, w tym parku jest zbiornik i jakieś single. Natomiast gdzie wystartowaliście, gdzie są te miejsca nadal pojęcia nie mam. Nie jestem też przekonany do aktualnej formy, bo tak jak ktoś napisał, za krótkie żeby pokazać dokładnie trasę, za długie żeby rzucić okiem przez 20 sekund. Nie wiem, może bardziej filmy w konwencji top 5 rzeczy do zobaczenia w lokalizacji X, właśnie z krótkimi odcinkami z jazdy? Mam na myśli dokładną lokalizację itd. Nawet w mojej niezbyt ciekawej okolicy, było kilka fajnych miejsc, więc taki film by spełnił swoje zadanie. Pytanie tylko czy zaraz Ci się nie skończą miejsca do jazdy, jeżeli nie podróżujesz dużo. Edytowane 18 Marca przez przecietny.kolarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi