pierotez Napisano Wtorek o 07:54 Napisano Wtorek o 07:54 (edytowane) Zakupiony od znajomego trenażer WAHOO KICKR Core. Odpalona aplikacja Mywhoosh. Na Realme GT2 z Androidem 13. Objawy: za każdym razem zanim się połączy to 1,5-2 godzin prób i resetów zasilania w trenażerze! Jeżeli przez pierwsze 10x odpalało i zrobiłem jakieś jazdy z zapisem na strave to teraz już wogle nie odpala. Trenażera w aplikacji nie widać mimo że w ustawieniach bluetootha jest. Łączyło się to tylko i wyłącznie jak oprócz bt zachaczalem ikonkę nawigacji. Kolega od którego nabyłem ten trenażer używał go z Mywhooshem bez problemów na nowszym Samsungu ( zdaje się a52). W ustawieniach Androida zrobiłem co mogłem, wszystko aktywne: Co jeszcze mogę zrobić? Przeinstalować apke mywhoosh, spróbować na innym smartfonie ( motka, Xiaomi, może Samsung się znajdzie)? Grzebać głębiej w nakładce od Realmy GT2 (tutaj poważniejsze forum się przyda bo ja tego..)?! Edytowane Wtorek o 07:57 przez pierotez Cytuj
nctrns Napisano Wtorek o 08:18 Napisano Wtorek o 08:18 Ogólnie musi być włączony dostęp do lokalizacji, żeby niektóre urządzenia po BT mogły się łączyć. Dziwne, ale tak jest. Więc jak teraz po screenach dobrze widzę, że lokalizacja jest włączona (chyba że wyłączasz ogólnie w systemie), to powinno działać. Jeśli nie działa pomimo włączonej lokalizacji, to obstawiałbym na problem ze smartfonem i jego implementacją BT. Cytuj
pierotez Napisano Wtorek o 11:34 Autor Napisano Wtorek o 11:34 (edytowane) Tak, odpalam BT - nie łączy. Odpalę ikonkę navi - nie łączy. 2-3 z reset zasilania na trenażerze i łaskawie za którymś razem połączy. Zabawy na 1-2h. Teraz kolega mówi że od razu ma trenażer po odpaleniu apki a ja musiałem podczas włączania trenażera ikonką w Spice zaakceptować wyskakujące okienko że po BT jest widoczny KC. OK! Na początek odinstaluje mywhoosha i przy instalacji zaakceptuję wszystkie zgody! Edytowane Wtorek o 11:35 przez pierotez Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 12:49 Napisano Wtorek o 12:49 Nadaj uprawnienia apce MyWoosh w telefonie. Cytuj
pierotez Napisano Wtorek o 23:45 Autor Napisano Wtorek o 23:45 OK!!! Reinstal apki naprawił wszystko. Podczas ponownej instalacji musiałem wiele zgód zaptaszyć m. in. na szybką lokalizację, niestety!! Ja jestem taki że zawsze odhaczam wszystko co się da. No i teraz mw łączy się błyskawicznie z kc za każdym razem. Mamy to! Jeszcze mała podpowiedź jak wbić stave. Strona www, ikonka stravy, robiłem to ale nie chciałbym czegoś pominąć znowu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi