Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Mam pytanie odnośnie mojej sytuacji i ewentualnie jakiś sugestii jakie widzicie rozwiązania. Mianowice ponad dwa miesiące temu Bianchi wystosowalo

globalna wymianę kokpitów moim modelu Impulso. Czekalem na kokopit dwa miesiące. Nie mogłem korzystać z roweru. Byłem w sklepie gdzie gdzie rower był zakupiony i oni absolutnie nie chcą mi pomóc w sprawie jakiejś rekompensaty. Pisalem już kilka razy do Bianchi oni nie odpowiadają na maile. Czy widzicie jakieś szanse na jakąś rekompensatę. Dlaczego sklep nie chce mi pomóc? Widzicie jakieś porady w tej sprawie. Jestem rozczarowany tą sytuacją.

Napisano

Jaki  był powód wymiany?

Jeżeli były wady produkcyjne i z tego powodu były wymieniane,  to co do tego ma sprzedawca? 
Podejrzewam że rekompensaty mógłbyś domagać się od producenta roweru, ale oni pewnie zgonią to na braki części i dlatego tak długo trwała dostawa nowej. 

Napisano

Globalna wymiana. Wada techniczna. 
Przez sklep chciałem tylko by pomogli mi złożyć reklamację. Nie wiem, czy chodzi o czas produkuj, bo takiej informacji nie otrzymałem. Mimo, że w grudniu wyslalem do Bianchi pierwsza wiadomość. Do dziś nie odpisują. 

Napisano

Bianchi to ma kiepsko z tym IT , ja do tej pory nie wiem czy udało mi się zarejestrować mojego Impulso RC na tej ich stronie, w sklepie gdzie zamawiałem kazali mi wysłać zgłoszenie na e-mail, wysłałem , też bez odzewu, ciekawe czy ja w swoim mam ten kokpit już dobry, odebrałem rower w listopadzie, na razie z 500 km tylko zrobiłem, zęby całe, ale mnie wystraszyłeś, muszę dopytać, tak to rower generalnie sztos..

Napisano

Dlatego skoro mi nie odpisują już 3 tygodnie zwróciłem do serwisu o wysłanie reklamacji w moim imieniu. Przedstawiciel powiedział, że mam sam się tym zająć. 
Jutro rower mam do odbioru. Ogólnie to dowidziałem się już szybciej o tym kokpicie w momencie, gdy zrobiłem przegląd zerowy. Dopiero po 3 tygodniach dostałem maila od Bianchi o zakazie używania. 
To chyba tyczy się tylko modelu Impulso.