Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

Temat pewnie jakich milion na tym forum, ale wyzwanie raczej większe. Posiadam z pracy kody o wartości 2600zł do wykorzystania na allegro w kategorii sport i turystyka, padło na wykorzystanie je na rower. Początkowo chciałem się zmieścić całkowicie w kwocie 2600zł kupując Eskera 1.0, ostatecznie stwierdziłem, że do tych 3500 lub absolutnie maksymalnie 4000zł mogę dopłacić z własnej kieszeni. Aby to wybrzmiało - bo to najważniejsze - produkt musi być z allegro ;p. 

I tu zwracam się z prośbą do was, ja raczej mam wiedzę absolutnie podstawową. Dziś już prawie skusiłem się na Eskera 4.0 (który dosłownie przez parę godzin wisiał za 2999, ale mi uciekł :)). To musi być gravel, który w tygodniu pokonywałby około od 150 do nawet 300km. W przyszłym sezonie może jakiś "lżejszy" bikepacking. Prosiłbym o jakieś porady - być może konkretny model lub nawet link jeżeli ktoś ma czas szukać. Z moją małą wiedzą bardzo łatwo byłoby popełnić błąd, czyli kupić beznadziejny rower za duże pieniądze. Mój wzrost 183cm, waga ~80kg. Z góry Wam dziękuję.

Edytowane przez Kviku
Napisano (edytowane)

Romet Aspre 2, Boreas 2, Felt Broam 40 GRX. (ten ostatni hamulce na linkę więc celowałbym raczej w Rometa)

Edytowane przez keltu
  • +1 pomógł 1
Napisano

@keltuDzięki za sugestię. Z wymienionych przez Ciebie rowerów najbardziej przypadł mi do gustu Boreas 2. Niewykluczone, że to na niego się skuszę. Przy okazji, chciałbym podpytać. Widzę, że Esker 5.0 Apex jest dostępny za kwotę 4000zł. Czy prezentuje on się lepiej od rowerów tj. Aspre 2, Boreas 2? Z góry dziękuję.

Napisano

Rzuciłem na szybko okiem i ja bym zasugerował Aspre 2 z hydrauliką (do wyrwania poniżej 4k), ewentualnie 200zł ponad budżet jest Cube Nuroad Pro 20.  OK, bez hydrauliki jak w Aspre ale za to ma błotniki, dynamo z lampami oraz namiastkę bagażnika.  Ciekawa opcja - można nabyć komutera i grawela w jednym ;)

Jest jeszcze Fuji Jari, lżejsze od Aspre, a osobiście najchętniej poszedłbym w Breezer'a pomimo iż to kloc.

• +1 pomógł 1
Napisano

No nic, dzięki serdecznie za wszystkie sugestie. Ostatecznie pójdę w Eskera 5 Apex, wizualnie najbardziej mi się podoba. W takim budżecie nie mogę wymagać nie wiadomo czego. Dziękuję za zaangażowanie!