Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, szukam pedałów platformowych dobrze trzymających stopę z odblaskami (warunek konieczny), ale bez ostrych, wkręcanych pinów, na łożyskach kulkowych lub maszynowych.

Przetestowałem już takie: https://allegro.pl/oferta/vp-nylonowe-pedaly-platformowe-niski-profil-vpe537-16815968251    - ale szybko w jednym z nich łozysko DU się zatarło.

Kupiłem też takie : https://allegro.pl/oferta/feimin-fp-913-pedaly-platformowe-na-maszynach-9-16-z-pinami-i-odblaskami-17168930414 - póki co się kręcą, ale słabo trzymają stopy.

Może macie swoje sprawdzone modele?

Napisano (edytowane)

Takie pedały nigdy nie będą tak dobrze trzymały jak te z wkręcanymi, metalowymi i ostrymi pinami ale z używanych przeze mnie mogę polecić dwa modele:

- Cube RFR Flat HQP Race

- Giant Pinner Flat (te nie mają odblasków)

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, StrayRider napisał:

Np.:

NECO WP-101

-z odblaskami;
-dobrze trzymają (porównując do innych "bez pingów" i na "codzienny" buty);
-w miarę wytrzymałe;

Po tym jak kiedyś złamała mi się oś w tym modelu, zupełnie bez powodu, ruszałem ze swiateł - ja odradzam. Mam shimaniochy ktore przejezdziły po kilka i kilkadziesiat km , po glebach i bez i tam nic sie nigdy nie złamało..w neco pèka oś.

To temat trudny do zrozumienia, jak może pęknąc oś w pedale ? To tylko znak że wykonanie/materiał jest słaby.

Edytowane przez gnomon
  • +1 pomógł 1