Meister Napisano wczoraj o 12:28 Napisano wczoraj o 12:28 Witam posiadam rower trekkingowy w sumie NOWY . KTM Trekking 51cm + Rohloff 500/14 + Schlumpf Mountain Drive . Z racji tego że nie jeżdżę trekingiem jaka jest jego realna wartość ? rohloff + schlumpf mountain drive wyczytałem że to super sprawa . oświetlenie wszystko jest . Ram 51cm. Rower jak nowy z niewielkimi zadrapaniami . Z góry dzięki za pomoc Cytuj
smw44199 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Mogę dać 500zł jak jest w idealnym stanie Cytuj
KSikorski Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Biorąc pod uwagę fakt, że z tyłu piasta ma rozpiętość przełożeń 526% w równo zestawionych 14 biegach, to dokładanie korby z rozpiętością 250% zakrawa na kuriozum. Warto zauważyć też że na stronie Schlumpfa wprost napisano, że takie zestawienie może skutkować rozwaleniem rohloffa. Cytat For a combination with a Rohloff hub (not recommended by Rohloff, as torque coming from the mountain-drive can exceed limitation of entry torque of the Rohloff hub. Wobec powyższego uznałbym że wartość wynosi tyle co używana piasta rohloff i jej sterowanie + 1000zl. Cytuj
StrayRider Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Trzeba było wrzucić chociaż jakieś zdjęcia ... A jak praktycznie "NOWY" to 50%-90% ceny katalogu/zakupu w zależności np. czy jest na gwarancji itd. Taki rower -z taką konfiguracją osprzętu - nikt z ulicy nie kupi za realną wartość, tj wąska grupa użytkowników, która świadomie szuka takiej konfiguracji. Cytuj
Turysta05 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu . 17 godzin temu, Meister napisał: KTM Trekking 51cm + Rohloff 500/14 + Schlumpf Mountain Drive . 14 biegowy Rohloff i do tego Schlumpf to "jakiś kosmos"😲😂, @Meister sam to złożyłeś, czy kupiłeś gotowca?? Daj parę zdjęć, bo ciekawe jak wyszło. Jest jakiś sens to używać? Zaciekawiłeś mnie (dzięki😉) i poczytałem, tu zastosowanie Schlumpf, bo innego się nie da: Cytuj
Meister Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu To oryginalny rower że sklepu w Niemczech, mieszkam tu już 13 lat i dostałem powiedzmy w prezencie. Gość miał naprawdę sporo kasy , bez dzieci - kupował wszystko . Tyle narzedzi nowych w domu to nawet nie widziałem chyba w castoramie 🤣 domyślam sie ze brzmi to może nie realnie no ale taka to cała historia … dziś postaram się wrzucić kilka fotek . Jechałem nim i powiem tak / jazda tym wynalazkiem zupełnie coś innego - tak lekko i płynnie nawet na szosie mi się nie jeździ . jest z całym osprzętem jak bagażnik , oświetlenie itd / obstawiam ze on się nim Do sklepu po bułki kilka razy może przejechał . 😂 Jak gO dostałem myślałem że to zwykły miejski rower jakich tysiące… 10 godzin temu, KSikorski napisał: Biorąc pod uwagę fakt, że z tyłu piasta ma rozpiętość przełożeń 526% w równo zestawionych 14 biegach, to dokładanie korby z rozpiętością 250% zakrawa na kuriozum. Warto zauważyć też że na stronie Schlumpfa wprost napisano, że takie zestawienie może skutkować rozwaleniem rohloffa. Wobec powyższego uznałbym że wartość wynosi tyle co używana piasta rohloff i jej sterowanie + 1000zl. Też to udalo mi się wyczytać do tej pory ale tak jaK mówie - to nie składak a rower ze sklepu ten gość nie miał pojęcia o składaniu czegokolwiek 😆 jest napisane że „ może … „ a morze jest wielkie i głębokie 😃 na chipach w autach jeździ tysiące ludzi i wszyscy sobie chwalą mimo tego że ŻADEN producent nie zaleca używania chipów - czyż nie ? Cytuj
smw44199 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak dostaniesz za niego od pasjonata 800zł, to będzie wszystko👍 Cytuj
Meister Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Za 800zl to wole zeby zagracał piwnicę albo oddam go komuś w potrzebie za free . widziałem z podobnym osprzętem na olx za 6500zl bez schlumpha mountain … W Niemczech na ebay taki rower bez schlumha chodzi za około 800€ - można sprawdzić 🫡 Cytuj
smw44199 Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu Wiesz, ja też wiele rzeczy widziałem. Możesz sobie żądać cenę jaką chcesz, tylko kto to kupi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi