Orion50 Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Hej. Przejechałem już na tych klamkach ponad 100 kilometrów i naprawdę są zacne jak się klocki scierają to odkręcam to pokrętło przy klamce i klocki się przesuwają do obręczy i nie muszę nic grzebać przy hamulcu hamuje się bardzo przyjemnie. Modulacja jest i naprawdę można płynnie dozować. Gorąco polecam
SpiderMAN Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Hej. Przejechałem już na tych klamkach ponad 100 kilometrów i naprawdę są zacne jak się klocki scierają to odkręcam to pokrętło przy klamce i klocki się przesuwają do obręczy i nie muszę nic grzebać przy hamulcu hamuje się bardzo przyjemnie. Modulacja jest i naprawdę można płynnie dozować. Gorąco polecam A to co ma byc za news? Czlowieku taka srube maja nawet najpodlesze klamki...
Orion50 Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Napisano 10 Kwietnia 2007 Wiem ale w poprzednich klamkomanetkach nie działało mi to dobrze. Po tym upadku forum , temat się wyczyścił ;/ Pozdrawiam PS. Kolejne 80 km. i wszystko w porządku. Dziś spadam pojeździć po mokrym terenie i zdam relację.
orlenplock Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Jak zrobisz z nimi ze 2k to pogadamy. Ja póki co po 2k sobie je chwalę. Mam je w komplecie z v-brake'ami LX i wszystko gra. Dużo ludzi na tym forum twierdzi, że hamulce te łapią jakieś luzy itp. Nie wiem o co chodzi. Wszystko gra jak należy. Trzeba o sprzęt po prostu dbać. Spider co Ty nie powiesz?? He he
specjalized Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 a znacie może kogoś kto używa LXów z tarczami mechanicznymi ?
Orion50 Napisano 4 Maja 2007 Autor Napisano 4 Maja 2007 Myślę , że sprawią się bez zarzutu. Mi ciągle śmigają rewelacyjnie. Jeżdzę już , po kontuzji odzyskałem sprawność. Klamki jak działały , tak działają. Muszę tylko w hamplach klocki zmienić. pozdro
Marker Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Również posiadam owe klameczki i jestem z nich bardzo zadowolony. Genialnie działają, świetna modulacja, wygodna regulacja. Przejechały ok 2k km i wszystko gra. Pełna kontrola. Polecam.
Vito Napisano 21 Września 2007 Napisano 21 Września 2007 a znacie może kogoś kto używa LXów z tarczami mechanicznymi ? A pewnie , ze znamy, np. mnie. Ja uzywalem LX z modulacja do hebli BB7 i BB5 przez ponad 2 lata. (10 000km) Naprawde dobre klamki, swietne wykonanie i bardzo wygodne. Teraz uzywa ich moja dziewczyna, bo ja na hydrauliki sie przesiadlem, i mowi ze lepsze od tych co miala (tektro).
Maki Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Ja również je używam. Przejechałem na nich 4 000 km. Sprawują się znakomicie, są ######rdzo sztywne ekstra modulacja. Ogólnie nic dodać nic ująć tylko polecić.
Mod Team Puklus Napisano 12 Maja 2009 Mod Team Napisano 12 Maja 2009 Posiadałem komplet klamek LX M571 przejechałem jakies mysle ze 2kkm przy czym lewa przez ten czas nie złąpała grama luzu ale została zastąpiona hamulcem tarczowym hydraulicznym. Prawą mam do dziś jestem bardzo zadowolony. Solidnie wykonane nie łapiące luzów. Moze lekko farba z dzwigni szybko sie ściara. wbrew pozorów moza było w miare mozliwosci wyczuc siłe hamowania zeby nie robić OTB.
KTMrider Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Używałem tych klamek przez ok 2000 km. Byłem zdziwiony że wydając ok 60 zł można AZ TAK ulepszyć swoje hamulce. Regulacja modulacji świetnie się sprawdza a w połączeniu z jakimiś lepszymi klockami (w moim przypadku Author 3CC) tworzą zestaw który pozwala na zablokowanie tylnego (przedniego pewnie też ale wolałem nie sprawdzać tego ) w każdych warunkach przy użyciu malej siły a moja waga spora bo ok 95kg+13kg rower. Jedyna wada jaką zauważyłem to fakt pojawienia się luzu w lewej klamce - w prawej znacznie mniejszy. Mi to jednak w zupełności nie przeszkadza.
goldbloom Napisano 5 Stycznia 2010 Napisano 5 Stycznia 2010 Miałem te klamki zanim przesiadłem się na Elixiry i mogę powiedzieć, że do ideału brakowało im śruby zamiast łapiącego luzy nitu (po jakimś czasie się pojawiały, nieduże, ale jednak). Poza tym same superlatywy.
Mod Team Puklus Napisano 6 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2010 Coz moge dodac na temat klamek, lewa mimo nie oszczednego uzytku nie złapała luzów po ponad 2kkm prawa ma minimalny ale chyba fabryczny.
adii22 Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Używam tych klamek w połączeniu ze szczękami Tektro i klockami Author 3cc (tak się to nazywa? te trójkolorowe ). Poprzedni właściciel zrobił na nich ~2000zł, kupiłem je w idealnym stanie wizualnym i bardzo dobrym technicznie, z niewielkim luzem, ale długo nie powiększającym się. Sam na nich zrobiłem kolejne ~2000km, złapały większe luzy ale to wina nitów. Zaliczyłem na nich kilka gleb, na jednej glebie pogiąłem prawą klamkę, ale przypłacając luzami udało mi się je wyprostować. Obecnie mają spore luzy, ale hamują i działają jak nowe. No, i ta wygoda Szczerze polecam!
timex550 Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 I ja dołączam się do zadowolonych posiadaczy klamek M571. Nie ma porównania do starych klamko-manetek. Hamulce odżyły. Używam ich wraz z V'kami Tektro i seryjnymi klockami z Treka 3700. Działają świetnie. Polecam.
kudlatty Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 Poprzedni właściciel zrobił na nich ~2000zł, hmmm... na klamkach za 60zł można zarobić 2000zł... nieżle Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać
GhOsTwrc Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Do "V" rewelacja 4000 tyś i jak nowe luzu brak , ale kupiłem nowy rower na hudraulice Formula RX i "v deore xt" wraz ze starym rowerem poszływ niepamięć
mixchris Napisano 12 Stycznia 2012 Napisano 12 Stycznia 2012 Super klamki bardzo wygodne!!! Są u mnie w rowerze od 2006r więc nie zliczę kilometrów jakie ze mną przebyły i nie myślę ich zmieniać. Są niewielkie luzy ale w niczym nie przeszkadzają i nie wpływają zupełnie na samo działanie klamki. Farba nigdzie nie jest przetarta jedynie dostały połysku... ciężko sobie to przypomnieć ale kiedyś były matowe Poobdzierane mają jedynie końce klamki ale to moja sprawka bo nie raz gdzieś zawadziłem. Używałem ich z vałkami LX'a, klamka zawsze była sztywna a hamowanie pewne. Od ponad roku używam ich z tarczówkami Avid'a BB7 i muszę powiedzieć że współpracują z nimi naprawdę super hamowanie jest bezbłędne. Nie powiem żebym się nie zastanawiał nad zmianą klamek na Avid Speed Dial 7 ale po co? Są lżejsze tylko jakieś 4g na parze i nie wyglądają tak solidnie jak Shimano.
Beskidek Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Potwierdzam pozytywne odczucia, zarówno ja, jak i moja dziewczyna, dla której składałem rowerek. I fakt, współpracują z mechanicznymi hamulcami tarczowymi
timex550 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 No więc tak - klamki te są ze mną już ze mną ponad 1500 km (jak nie więcej). Mają mały, normalnie niewyczuwalny, luz, który był od niemal od początku i ani myśli się powiększać. Od jakiegoś czasu pracują z Avid'ami BB7 i BB5. Nawet z tych mechaników te klamki wyciągają świetną modulację. Jestem w 100% zadowolony z LX'ów i ani myślę zmieniać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.