mapet01 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć! Jak w temacie, chcę kupić rower do jazdy po mieście, głównie dojazd do pracy (~4km w jedną stronę). Do tego okazjonalnie jeździmy z żoną na leśno-miejskie wypady do ~50km. Na rowerach i ich cenach nie znam się wcale, stąd post na forum i tak szerokie widełki cenowe. Generalnie oczywiście chcę wydać jak najmniej, ale też nie chcę żałować zakupu. Wstępny research uświadomił mi mnogość opcji. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie rower uniwersalny jak trekkingowy albo górski, ze względu na uczęszczane przez nas ścieżki leśne i polne. Czytałem trochę o dostępnych opcjach, ale nie jestem w stanie ich wycenić, ani ocenić pod względem wpływu na komfort jazdy (na przykład resorów, nigdy za dzieciaka nie miałem roweru z resorami), a nie chcę też, dać się naciągnąć. Możecie śmiało założyć, że jestem absolutnie zielony w temacie i chętnie wysłucham opinii mądrzejszych od siebie . Mam ~178cm wzrostu i ważę ~70kg. Zakładam, że rower będzie posiadał standardowy (?) osprzęt w postaci uchwytu na bidon, bagażnika, dzwonka, stopki, uchwytu na telefon, licznika, może jakiegoś podręcznego materiałowego schowka. Możecie z grubsza osprzęt uwzględnić w cenie roweru (jeśli to nie jest standardowe wyposażenie). PS. Obecnie jeżdżę na starym, rozpadającym się pomału rowerze i przy okazji chciałem zapytać - jest jakaś metoda utylizacji starych rowerów? Może jakieś salony rowerowe je odkupują czy coś w tym stylu? Czy po prostu wywalić gdzieś na złom i tyle? Z góry dzięki za odpowiedzi i wszelkie wskazówki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi