Legion84 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Cześć, wielkimi krokami zbliża się okres jesienno - zimowy. Zapewne jak w lata ubiegłe śniegu nie będzie, więc można jeździć W związku z tym ślę do Was zapytanie o ochraniacze na buty(SPD) na zimę. Skłaniam się ku zakupowi skarpet z merynosa, ale zapewne same nie wystarczą. Posiadam ochraniacze Shimano, ale nie zapewniają one ciepła, jedynie chronią przed wodą. Co Państwo mogą polecić w temacie ? Dziękuję Cytuj
KSikorski Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Słuszną decyzją są buty zimowe. Ochraniacze mają sens tylko podczas długich jazd w okresie przejściowym, gdy wychodzisz rano i jest zimno, a potem wychodzi słońce i robi się ciepło. 2 Cytuj
Legion84 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Jeździłeś w takich butach ? Możesz coś polecić ? Cytuj
KSikorski Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Osobiście od 7 lat mam force ice i uważam że są warte swojej ceny, ale buty to bardzo indywidualna sprawa. Cytuj
Legion84 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Czy chodzi o buty z linku ( pierwszy lepszy sklep, zero reklamy)" https://www.mtbiker.pl/shop/buty-rowerowe/buty-mtb/force-ice21-zimowe-buty-rowerowe-czarne-p122865.html?country=PL&variant=271148&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=3MTB0015I|17|oth|flo|pfx-mtbiker-pl~ads~pmax~~only-feed-low-brands&utm_id=22864013740&gad_source=1&gad_campaignid=22864017091&gclid=CjwKCAjw_-3GBhAYEiwAjh9fUJQWg43QyCRTqMuncAIuebSTHwMM_Ugn2Q2oflsTjzkRvB7hruIMKBoCYJsQAvD_BwE Cytuj
Greg1 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Potwierdzam, też kilka poprzednich sezonów jeździłem w ochraniaczach/ocieplaczach na buty (Radvik) ale w niższych temperaturach, mimo skarpet z merynosa a nawet dwóch skarpet (pierwsza warstwa cieńsze i druga merynos) nogi po około 1,5 godziny zaczynały marznąć. W tamtym roku kupiłem w bardzo dobrej cenie, chyb 300 zł, buty zimowe Rogelli (wszedłem do sklepu Rowertour w Bydgoszczy i akurat stały na wyprzedaży więc się nawet nie zastanawiałem). Jazda w butach zimowych to zupełnie inna bajka, bez porównania z ochraniaczami/ocieplaczami, gdzie ciągnie od spodu od bloków, gdzie przeważnie nie włożysz grubszej skarpety bo robi się ciasno. itp., itd. 1 Cytuj
Kajgana Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ja mam od zeszłego sezonu MTB SHIMANO SH-MW502 MW5. To jest zmiana nieporównywalna względem ochraniaczy. Jak to Shimano, rozmiar większy niż normalnie masz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi