thetere Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cytat A co sądzicie o marce Radon? Tan rama w wersjach aluminiowych wygląda tanio, jeden przewód w ramie, drugi na zewnątrz, ehh. Osobiście jeżdżę na Cannondale trail SL, i ten rower jest dużo bardziej dopracowany, przy podobnej specyfikacji. W budżecie dostaniesz SL 3 na olx czy zagranicznych sklepach wysyłkowych. 1 1 Cytuj
michalr75 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) @Mariusz_G. Te rowery są podobnej klasy, zaleta Meridy jest fakt że można ją kupić na miejscu, bez kombinowania ze ściąganiem z Niemiec i ewentualnymi problemami z egzekucją gwarancji jakby się coś stało. Merida dodatkowo daje dożywocie na ramę, nie wiem jak jest u Radona. Edytowane 10 godzin temu przez michalr75 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 godzin temu Mod Team Napisano 10 godzin temu @thetere Fakt - chyba nawet mój 10 letni Shockblaze ma ciut mniej widoczne spawy przy główce (z wyglądu prawie karbon ), a przewód hamulca ma od spodu/na środku dolnej rury, nie z boku... @michalr75 O gwarancji napisał na pierwszej stronie @filipog44 1 Cytuj
michalr75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @KrissDeValnor No jest, faktycznie. Co do samej gwarancji na ramę to doczytałem w innym wątku ze na ramy aluminiowe jest 6 lat, a przy ewentualnych usterkach po okresie gwarancji można kupić od nich nowa ramę. No i spawy w Meridzie ładniejsze, marka z większą tradycją, team w Pro Tourze itp, itd Warto jeszcze dodać że wersje 300/500 Lite mają napędy kolejno 2x10 i 2x11, wersja Limited ma 1x11. Cytuj
wr81 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Merida ma ramę ładną ale nie jest to rower lekki mimo Lite w nazwie (Lite 300 13.5kg). Obręcze w kołach mają 22mm szerokości wewnętrznej ( W Radonie 25mm a w wersji HD 30mm). Poniżej ciekawostka znalziona podczas nieplanowanych odwiedzin Decathlonu w Tarnowie (może to być oferta lokalna): Corratec Xvert Team Pro za 3199 ( na stronie cena 3600). Są sztywne osie. Napęd SLX + przerzutka przód XT. Ładny lakier. Rock Shox Rekon (niestety Silver) i podstawowe hamulce SRAMA. Koła to chyba wytwór Corrateca. Niestety prowadzone przez główkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi