Strzala_ninja Napisano wczoraj o 21:13 Napisano wczoraj o 21:13 Czołem, Czy ktoś już zaklejał oponę rowerową MTB tubeless przy stopce i ściance? Mam uszkodzenie praktycznie nowego Maxxis-a Minion i szkoda wyrzucać. Na zbyt niskim ciśnieniu latałem. Znajomi mówili, że to śmietnik lub jazda na dętce, bo to miejsce które pracuje. Jakoś wierzę, że ją się da uratować. Co radzicie? Na zimno? Na gorąco? Pomożecie? Cytuj
marcin_ostrów Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nie jestem optymistą . Dętka , cokolwiek byś nie zrobił. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 godziny temu Mod Team Napisano 23 godziny temu Ewentualnie wulkanizacja od środka gumową łatką. Poza tym obręcz ma wgniotkę, więc może być problem z uszczelnieniem... Cytuj
PawelW84 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Szkoda twoich nerwów na łatkę. Próbowałem kiedyś tego wynalazku https://allegro.pl/produkt/zestaw-naprawczy-do-rowerow-gorskich-z-nabojami-co2-tip-top-tt-06-87647851-e057-4826-af14-3c2656290d17?offerId=15649243530 żeby zakleić dziurkę w oponie na granicy czarnego bieżnika i beżowego boku. Nie zdało to egzaminu, łatka powoduje ze opona w tym miejscu jest sztywniejsza i zle się to układa. Po kilku jazdach od sklejenia i tak poszła na śmietnik bo od przecięcia poszła osnowa z płótna i opona dostała guza. Moim zdaniem tutaj pozostaje tylko dętka. Cytuj
RabbitHood Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu No dobra, ale najważniejsze pytanie - dziura na wylot i przepuszcza powietrze? Cytuj
KSikorski Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Taką dziurę w lekkiej oponie (Hutchinson Kraken) naprawiłem w taki sposób, że najpierw oddałem do szewca by zszył to porządnie (20zł) a następnie nakleiłem od środka łatę na klej tiptop SC-BL. Uszczelniła się tubeless, jeździła do zużycia. 1 Cytuj
Strzala_ninja Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowane) 15 godzin temu, RabbitHood napisał: No dobra, ale najważniejsze pytanie - dziura na wylot i przepuszcza powietrze? Jasne. 20 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Ewentualnie wulkanizacja od środka gumową łatką. Poza tym obręcz ma wgniotkę, więc może być problem z uszczelnieniem... Obręcz bardzo delikatnie dostała. Bez problemu bedzie trzymała. Ale kolega @KSikorski@KSikorski, to brzmi jak plan. Jaką łatkę użyłeś? Ogolnie Tip-top ma dużo sensownego towaru. Muszę do nich zadzwonić. Edytowane 3 godziny temu przez Strzala_ninja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi