whitey123 Napisano 25 Sierpnia 2025 Napisano 25 Sierpnia 2025 (edytowane) Potrzebuje pomocy przy wyborze roweru dla żony. 60% ścieżki rowerowe, 20% asfalt i może 20 drogi szutrowe. Jazda czysto rekreacyjna. 65kg wagi, 168cm wzrostu. Stosunek ceny do jakości jest priorytetem dlatego spory zakres cenowy. Wygląd też ważny. Wiedzę o rowerach mam żadną, preferowana wydaje mi się być zwykła prosta kierownica? Bagażnik zbędny, ale chyba każdy można zdemontowac. Żona pokazała mi Romet orkan 4 D za 1750 przeceniony z 3k, ale pewnie są lepsze propozycje i nie chce kupować w ciemno. Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2025 przez whitey123 dodana informacja Cytuj
Pablo59 Napisano 26 Sierpnia 2025 Napisano 26 Sierpnia 2025 (edytowane) lazaro elitary V3 za około 2000. Problem z wielkością ramy bez przymiarki - moim zdaniem jednak 19" Jeśli niekoniecznie hamulce tarczowe to lazaro aero v3 - bez zbędnego "uginacza". Jeśli z kolei obawiasz się że małżonka "nie ogarnie" przedniej przerzutki (?) to np. ATTABO SANO 4.0 z Deca (po absolutnej taniości propozycja) albo coś "w podobie" - niestety na moje oko decatlonowce są po prostu szpetne w wiekszości... KANDS Avangarde Cues z przodu ma 2 tarcze - łatwiejsze do ogarnięcia - wariant pośredni (a zawsze to 20 przełożeń a nie 9) Edytowane 26 Sierpnia 2025 przez Pablo59 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi