Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ogólnie przez ostatnie dni spada mi nonstop łańcuch (nawet jak zeskocze z krawężnika) jest to dla mnie masakryczne gdyż jak skacze lub zjeżdzam to musze go cały czas zakładać, dziwne jest też to gdyż mam prawie nowy łańcuch, hak od przeżudki jest też dokręcony zgodnie z zaleceniem producenta, łańcuch jest też napięty więc nie mam pojęcia jakim cudem to sie dzieje więc prosze wytłumacz mi to ktoś prosze

Napisano (edytowane)

A spada z korby, czy z kasety/wolnobiegu? Coś między czasie się stało? Wymieniałeś ostatnio coś?
Mówisz, że prawie nowy łańcuch, ale rozumiem, że na początku po jego założeniu było dobrze?

Edytowane przez WojtasTaba
Napisano (edytowane)

spada z zębatki na korbie,nic sie ostatnio nie stało ani nic nie wymieniałem oprócz tego łańcucha ale to wymieniałem go z 1 miesiąc temu i wszystko dobrze był tylko raz pojechałem nim do sklepu kilka dni temu bez szaleństw i już ten łańcuch spadał (przez miesiąc było dobrze wszystko) na początku myślałem że to poprostu kwestia dokręcenia przerzutki bo troche była za mało przykręcona ale dokręciłem (kluczem dynamometrycznym tyle ile zaleca producent) i leciutko to poprawiło ale łańcuch dalej spada wręcz aż nie realnie łatwo jak na takie napięcie przerzutki bo łańcuch skracałem w serwisie żeby był napięty i wszystko jest sztywno więc nie wiem

Edytowane przez fabyss_fr
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...