CzerwonyBaron Napisano wczoraj o 08:18 Napisano wczoraj o 08:18 Cześć, zastanawiam się nad kupnem szosy. Mam 195 cm wzrostu, więc myślę, że rozmiar 61 będzie ok. Mam na oku dwa modele Sensa. Zależy mi na wygodnej pozycji. Który lepszy? Czym się różnią? Ma ktoś może inne propozycje w tym budżecie? https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-giulia-gf-comp-105-disc-2024/ https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-giulia-g3-disc-105-2x12-2024/ Cytuj
clavdivs Napisano wczoraj o 09:52 Napisano wczoraj o 09:52 Oghhhhh. Po co ludzie kupują rowery szosowe? Zależy mi na wygodnej pozycji, to jak napisać. " Chcę rozpocząć regularne bieganie, ale dobrze jakbym się przy tym nie zmęczył" Jak dla mnie są to 2 takie same modele, Cytuj
CzerwonyBaron Napisano wczoraj o 11:50 Autor Napisano wczoraj o 11:50 Geometria ramy jest inna, która jest bardziej nastawiona na szybkość? Dodam, że jestem zielony w temacie 🙂 Cytuj
marcesco Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Geometria obu jest w zasadzie identyczna. Cytuj
CzerwonyBaron Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Chyba wybiorę czerwoną. Chyba że ktoś ma jakieś inne propozycje? Cytuj
Greg1 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) Wybierz czerwoną - każdy wie, że czerwone są szybsze Czerwona ma krótszą bazę kół z tego co na szybko zauważyłem Edytowane 15 godzin temu przez Greg1 Cytuj
nossy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) @clavdivs...ale pytanie nie brzmiało, czy jest sens kupować szosę bo szukam wygodnej pozycji. Chyba zgodzimy się, że nawet w świecie rowerów szosowych są te o bardziej zwartej pozycji i te o nieco bardziej wygodnej. @CzerwonyBaron...czerwony będzie bardziej pasował do Twojego nicku😀. A tak serio G3 to chyba model starszy niż GF. Są to bardzo zbliżone modele pod względem geo. Proporcja stack do reach wskazuje , że to typowy endurance więc pozycja raczej z tych wygodnych jak na standardy szosowe aczkolwiek podkładkami możesz nadać sobie ew. nieco bardziej sportową pozycję. Ale już baza kół jest mniejsza niż w sportowym giant tcr. Tylne widełki też nie za długie. Na zjazdach w rękach wprawnego kolarza może się fajnie prowadzić.Ogólnie Sensa ma nieco specyficzne geometrie bo każdy producent osadza kolarza na swój sposób. Jednemu pasuje, drugiemu nie. Edytowane 13 godzin temu przez nossy Cytuj
CzerwonyBaron Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Dzięki za fachową odpowiedź. Masz może jakieś alternatywy w tym budżecie? Cytuj
nossy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Raczej będzie ciężko bo to w większości budżet dobrych alu konstrukcji (nie mówię o promkach). Sensa ma bardzo dobrą relację cena/osprzęt (celowo nie pisze cena/jakość bo jej nie znam). To chyba jeden z najtańszych entry level karbonów na rynku i tego bym się w przypadku Sensy nie bał. Bywają jeszcze na centrumrowerowym przecenione lapierry, orbea, romety. Natomiast sam pewnie kupiłbym w tym budżecie tą Sensę, a jak budżet z czasem pozwoli to w pierwszej kolejności wymiana opon na coś znacznie lepszego (bo te zamontowane są dość średnie) i kół na coś lżejszego (jakieś alu od polskiego kołodzeja na dt swissach, jakiś gotowy alu set lub karbonowy chinol od CSC, Elitewheels). Cytuj
D1ckSteele Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Mam od kwietnia aluminiową Sensę na tych samych komponentach. Wymieniłem od razu siodło, koła na obręczach dt swissa, piasty dt370 od lemonbike.eu i gumki conti gp5000. Jeździ jak marzenie XD Nie mam porównania więc nie wiem czy w podobnych pieniądzach kupisz coś lepszego ale jestem mega zadowolony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi