Skocz do zawartości
  • 0

Uszkodzona zaślepka przy supporcie

Pytanie

Gość Lukasz
Napisano

Czołem,

próbuje odkręcić korbę, w której utknęła plastykowa zaślepka. Jest całkowicie zniszczona tak, że zostały tylko jej brzegi/gwint. Próbowałem złapać to na zdjęciu. Jakieś pomysły jak dostać się do śruby, żeby odkręcić korbę? Myślałem już, żeby to ogniem potraktować, ale obawiam się o korbę.

pozdrawiam,

luke

https://photos.app.goo.gl/g4kvethNZpFpsBjq8

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Powitoł 

Wypalałem jetową zapalniczką plastikową tuleję trzymającą pewnie od nowości suport na kwadrat w 23letnim rowerze: nawet lakier za bardzo nie ucierpiał.

Osobiście: rozgrzałbym nasadkę aż zacznie topić plastik,  wcisnął na śrubę i odkręcił, a plastikiem martwił później.

• 0
Gość porcelanowy
Napisano

Nasadkę!:) Z braku opalarki chodzę po chacie z zapalniczką od 15 minut i zastanawiałem się co tu podgrzać...Dzięki, idę topić.

• 0
Gość luke
Napisano

jednak trzeba było zaopatrzyć się w opalarkę. Nie byłem w stanie rozgrzać nasadki wystarczająco (pomijając ryzyko pożaru:) ). Opalarka dała rade w moment, dzięki wielkie, problem rozwiązany!

pzdr

luke

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...