RowerowyMaciej Napisano Poniedziałek o 17:23 Napisano Poniedziałek o 17:23 Hej, napęd w moim Fuji Jari 2.3 2019 przedstawia się następująco: Korba: Samox AF-37 44/28T 172,5mm Kaseta: Shimano HG200, 12-36T Suport: FSA sealed-BSA thread Przednia przerzutka: Shimano Sora Tylna przerzutka: Shimano Alivio Klamkomanetki: Shimano Sora STI, 9-speed I powoli się kończy - łańcuch coraz dłuższy, zęby coraz ostrzejsze. Teflon/tworzywo w przedniej przerzutce luźne. Zbliża się czas wymiany. Generalnie odpowiada mi ten napęd i kultura pracy. Kasetę zmieniłbym na CS-HG400 11-36T, czasem brakuje tego jednego zęba na zjazdach. Przerzutki kupię nowe. Problem mam z korbą: producent nie zaleca większejniż 44T, pytałem. Nie udało mi się znaleźć takiej: 44/28T w Europie. Zdaje się, że to dziwny standard. Wizualnie marzy mi się polerowana korba. Da się w ogóle taką kupić? Najlepiej nową... Czy jesteście w stanie bez rozbierania określić jakie to mocowanie korby? Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 18:25 Napisano Poniedziałek o 18:25 Cytat Problem mam z korbą: producent nie zaleca większejniż 44T, pytałem. Po co pytać skoro masz ten rower w łapach i widzisz ile jest miejsca między blatem a tylnymi widełkami. Przerzutka i tak jest na obejmie więc to też nie problem 1 Cytuj
RowerowyMaciej Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Pytam, bo akurat w tym zakresie brak mi doświadczenia Uprzejmie proszę o pomoc w pozostałych kwestiach:) Cytuj
Talrand Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Mocowanie korby jest 'na kwadrat', co akurat nie jest super istotne bo jeśli ją wymieniasz to możesz też wymienić suport na np. Hollowtech'a Shimano (tak za 60zł) i rozszerzasz sobię w ten sposób wybór korb. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi