RowerowyMaciej Napisano Poniedziałek o 17:23 Napisano Poniedziałek o 17:23 Hej, napęd w moim Fuji Jari 2.3 2019 przedstawia się następująco: Korba: Samox AF-37 44/28T 172,5mm Kaseta: Shimano HG200, 12-36T Suport: FSA sealed-BSA thread Przednia przerzutka: Shimano Sora Tylna przerzutka: Shimano Alivio Klamkomanetki: Shimano Sora STI, 9-speed I powoli się kończy - łańcuch coraz dłuższy, zęby coraz ostrzejsze. Teflon/tworzywo w przedniej przerzutce luźne. Zbliża się czas wymiany. Generalnie odpowiada mi ten napęd i kultura pracy. Kasetę zmieniłbym na CS-HG400 11-36T, czasem brakuje tego jednego zęba na zjazdach. Przerzutki kupię nowe. Problem mam z korbą: producent nie zaleca większejniż 44T, pytałem. Nie udało mi się znaleźć takiej: 44/28T w Europie. Zdaje się, że to dziwny standard. Wizualnie marzy mi się polerowana korba. Da się w ogóle taką kupić? Najlepiej nową... Czy jesteście w stanie bez rozbierania określić jakie to mocowanie korby? Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 18:25 Napisano Poniedziałek o 18:25 Cytat Problem mam z korbą: producent nie zaleca większejniż 44T, pytałem. Po co pytać skoro masz ten rower w łapach i widzisz ile jest miejsca między blatem a tylnymi widełkami. Przerzutka i tak jest na obejmie więc to też nie problem 1 Cytuj
RowerowyMaciej Napisano Wtorek o 09:04 Autor Napisano Wtorek o 09:04 Pytam, bo akurat w tym zakresie brak mi doświadczenia Uprzejmie proszę o pomoc w pozostałych kwestiach:) Cytuj
Talrand Napisano Wtorek o 10:41 Napisano Wtorek o 10:41 Mocowanie korby jest 'na kwadrat', co akurat nie jest super istotne bo jeśli ją wymieniasz to możesz też wymienić suport na np. Hollowtech'a Shimano (tak za 60zł) i rozszerzasz sobię w ten sposób wybór korb. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi