wymiennik Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Cześć Ostatnio stałem się posiadaczem i użytkownikiem mykmyka w moim hardtail'u. Świetna sprawa, genialne rozwiązanie w góry. Jak mogłem do tej pory nie posiadać takiego wynalazku. Jadąc ostatnio zastanawiałem się czy jest taki wynalazek jak mykmyk z amortyzacją jak jest np. w Cane Creek Thundbuster, XLC czy Suntorurze NCX? Widzieliście kiedyś mykmyka z jakąś amortyzacją? Cytuj
Maciorra Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Solidnie zapowietrzony mykmyk ma spore ugięcie;) A tak na serio, to nie - albo dropper, albo amortyzacja. Jeśli chcesz mieć jedno i drugie rozbieraj kasę na ramę z zawiasem. Cytuj
KSikorski Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Tak, jest. Giant OEMowo ładuje takie w Revolt X. Na rynku akcesoryjnym są dostępne na przykład PNW Coast lub XLC SP-S14. 1 Cytuj
Maciorra Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Faktycznie! Ciekawe, nie widziałem takiego wynalazku jeszcze. Cytuj
Dokumosa Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Jest tego sporo np. popularne na ali exa 860i sprzedawane też jako limotec aloha d3. Cytuj
wymiennik Napisano 25 Czerwca Autor Napisano 25 Czerwca Jak w tych sztycach jest załatwiana amortyzacja? Działa w tej samej osi co droper? Nie umiem sobie wyobrazić jak to miałoby działać. Mogę manetką opuszczać i podnosić sztycę i jednocześnie ten sam mechanizm pozwala na uginanie się sztycy? Cytuj
Dokumosa Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca Skok amortyzacji jest stały np. 40mm i nawet jak dropper cały na dół spuścisz to te 40mm zawsze zostaje. No i działa to właśnie na zasadzie "zapowietrzonego" cartridge'a Cytuj
wymiennik Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca A czy ktoś używał tego w praktyce? Jak to się zachowuje w trakcie jazdy? Cytuj
Dokumosa Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Generalnie wszelkie amortyzowane dropery to zło. Pompują przy pedałowaniu a jak nawet da sie to usztywnić to wtedy nie amortyzują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi