RoccoPL Napisano Czwartek o 23:55 Napisano Czwartek o 23:55 Witam, mam pytanie odnośnie ramy owego roweru to Kona Process 153 na kolach 29 z r. 2023. Mam 186cm wzrostu i według tabelki łapie się na rozmiar XL, ale zastanawia mnie czy nie będzie to za duży rozmiar... I co do ramy czy pozycja na niej będzie bardziej wyprostowana może ktoś sie wypowiedzieć na ten temat 😀 Chciałbym rower z full amortyzacja na jakieś dłuższe trasy mieszane las, szuter, asfalt i bardziej płaskie tereny. Wrzucam poniżej zdjęcia. Cytuj
Maciorra Napisano Piątek o 07:12 Napisano Piątek o 07:12 Ten rower ma kąt głowki poniżej 65 stopni, bazę kół 1284mm i nie pamiętam ile skoku, ale sporo. To nie jest rower na "dłuższe trasy mieszane las, szuter, asfalt i bardziej płaskie tereny." Na tego typu trasach ten rower będzie zamulaczem, za to świetnie sobie poradzi w poważnych górach. 2 Cytuj
RoccoPL Napisano Piątek o 10:01 Autor Napisano Piątek o 10:01 A co polecilibyście z full amortyzacja zależy mi na wygodzie i pozycji bardziej rekreacyjnej do 7000zł? Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 10:36 Napisano Piątek o 10:36 10 godzin temu, RoccoPL napisał: dłuższe trasy mieszane las, szuter, asfalt i bardziej płaskie tereny. Jesteś pewny, że to ma być full? To się w ogóle nie klei 🤔. Cytuj
Maciorra Napisano Piątek o 10:38 Napisano Piątek o 10:38 Ja się nie znam na tym segmencie więc nie polecę Ci nic mądrego. Do takiego użytku mam gravela:) Większość współczesnych fulli nie pozwala na montowanie większej zębatki z przodu (zazwyczaj jest tam jakieś 30-32z) a to może sprawić, że będziesz: a) mielił okrutnie pedałami jeżdżąc po płaskich trasach, b) wymieniał masowo najmniejsze zębatki w kasecie, bo głównie na nich będziesz jeździł. Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 10:42 Napisano Piątek o 10:42 10 godzin temu, RoccoPL napisał: ale zastanawia mnie czy nie będzie to za duży rozmiar... Ta rozmiarówka to chyba przesunięta jest. Wg mnie L jak już. 1 Cytuj
Galvatron Napisano Piątek o 14:51 Napisano Piątek o 14:51 Na szutrach i asfaltach najlepiej sprawdzi się fitness - lekki i z niskimi oporami toczenia, a przy tym banalny w serwisie. Jeśli chodzi o fulle, to w Twoim wypadku najlepiej sprawdziłby się sprzęt w rodzaju Gianta Trance's lub Ibisa Ripley's AF. Niestety, za 7000 zł raczej nie dostaniesz niczego lepszego niż ta Kona. Cytuj
olo850 Napisano Piątek o 16:54 Napisano Piątek o 16:54 @RoccoPL jak rozważasz tego typu rower, to w giełdzie mam wystawionego Ibisa Ripleya AF, też XL, jestem tego samego wzrostu. W ibisie reach jest 500mm, tutaj 515, ta Kona będzie za długa. Cytuj
ferrieha Napisano Piątek o 16:59 Napisano Piątek o 16:59 Są rowery specjalnie stworzone na szuter i asfalt nazywają się gravel jak nie chcesz baranka to każdy fitness albo choćby dobry lekki cross poradzi sobie lepiej z tymi zadaniami od takiego fulla. Cytuj
RoccoPL Napisano Piątek o 17:07 Autor Napisano Piątek o 17:07 Nie potrzebuje do szybkiej jazdy, lecz do normalnego jeżdżenia rekreacyjnego po lesie i trochę asfaltu. Więcej leśnych ścieżek. Wiem że potrzebuję komfortu dlatego szukam jakiegoś fulla. Mam już crossa na przednim amortyzatorze i to nie jest to szukam wygody 😆 A może ktoś przedstawić mniej więcej jaką będę miał pozycje na tej Konie czy to będzie bardzo leżącą? A jeżeli tak to co innego wybrać? Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 17:47 Napisano Piątek o 17:47 W żadnym tego typie roweru nie będzie leżąca. Cytuj
RoccoPL Napisano Piątek o 17:51 Autor Napisano Piątek o 17:51 7 godzin temu, chudzinki napisał: Ta rozmiarówka to chyba przesunięta jest. Wg mnie L jak już. Yhm, czyli nie ryzykować i nie brać rozmiaru XL, otóż taki tylko został... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi