2wheels4ever Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca Miał ktoś z Forumowiczów do czynienia z dętkami otwartymi, dającymi się założyć bez zdejmowania koła, i może ewentualnie polecić lub odradzić zakup? Poważnie rozważam założenie takowej z tyłu w swoim miejskim rowerze, w którym zdejmowanie tylnego koła jest mocno utrudnione. Cytuj
2wheels4ever Napisano 10 Czerwca Autor Napisano 10 Czerwca Tę opcję też brałem pod uwagę, ale skłaniam się jednak bardziej ku ww. dętce. Nie wiem, na jak długo starcza mleko ani czy przy oponach dętkowych to dobre rozwiązanie. Cytuj
marvelo Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca (edytowane) 5 godzin temu, 2wheels4ever napisał: Miał ktoś z Forumowiczów do czynienia z dętkami otwartymi, dającymi się założyć bez zdejmowania koła, i może ewentualnie polecić lub odradzić zakup? Nie miałem z nimi do czynienia osobiście, ale nie widzę żadnego logicznego czy technicznego powodu, by to miało nie działać. Dętka jest rozciągliwa i zawsze szczelnie wypełnia całą przestrzeń pod oponą, oba końce się zejdą i nic nie będzie wyczuwalne w jeździe. Trzeba tylko dobrać odpowiednio rozmiar dętki (zakres zastosowania) w zależności od średnicy i szerokości posiadanych opon. Tu chyba najtaniej: gaadi Edytowane 10 Czerwca przez marvelo Cytuj
DyktaTusek Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca (edytowane) Ja kiedyś w podbramkowej sytuacji jak już mi wszystko padło i się skończyło, i zapasowa dętka, i klejem z łatkami, bo szkło niewyczuwalne pod palcami jednak było wbite i wyłaziło przy ugięciu opony na nierónościach, to po prostu wiązałem na supły dętkę po przecięciu w miejscu dziury by jakoś dojechać do celu. Miałem talk w oponie, a tak się kiedyś robiło, to nawe się taka dętka rozciągała wewnątrz i jakoś tam końce złaziły i dało się jechać, choć było jednak czuć miejsce połaczenia na równym. Tu powyżej na pewno ładnie się zchodzi na łaczeniu więc najprostsza i najtańsza pewnie metoda. Edytowane 11 Czerwca przez DyktaTusek Cytuj
2wheels4ever Napisano Niedziela o 19:12 Autor Napisano Niedziela o 19:12 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dętka do zapasu zakupiona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi