Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Update, podsiodłówka skompletowana. Wygląda to TAK.
W środku:
-2 dętki cyclami gravel TPU razem z łatkami które były w zestawie,
-pompka Lezyne pocket HV,
-zestaw Topeak ratchet rocket lite DX+,
-spinka do łańcucha,
-adapter z presty do kompresora.
Podsiodłówka jest z aliexpress, początkowo planowałem kupić taką z systemem BOA ale to buritto wydawało mi się bardziej pojemne przy takich samych wymiarach i chyba się nie pomyliłem. Moje siodełko ma takie śmieszne dedykowane mocowanie do podsiodłówki, gdyby nie one mógłbym to upchać jeszcze bardziej w stronę sztycy i byłaby prawie niewidoczna, w każdym razie wygląda w porząsiu myślę. 

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam. Odgrzebię ten wartościowy wątek. Zainspirowany tematem zakupiłem ten wspomniany topeak Ratchet dx z plusem i zdziwiło mnie że nie ma w nim tego drucika do przetrzymywania łańcucha. Chyba że jest gdzieś to podpowiedzcie gdzie go szukać. Niby to tylko drucik ale jednak szkoda że nie ma w zestawie. Poza tym łyżki chyba są bezużyteczne. Nie wiem czy takimi krótkimi da się ściągnąć oponę. Tym bardziej w terenie. Poza tym zakupiłem te wspomniane burito jako podsiodłówkę i jakoś nie chce mi się wszystko zmieścić...  Mianowicie: wspomniany topeak, zestaw naprawczy do opon, buteleczka mleczka, dętka i kilka drobniejszych rzeczy.

Napisano

Ja też kupiłem niekompletny multitool Topeak (brakowało śrubki) ale zorientowałałem się po roku chyba 😉

Haczyki zrób sobie ze szprychy.

Nie za dużo tego na raz - zestaw naprawczy, mleko i dętka? Nie wiem jakie trasy robisz ale ten zestaw to jak na kilkudniowy wypad na sakwy....

Napisano

Nie, no wyjeżdżam kilkadziesiąt kilometrów od domu i nie chciałbym dzwonić po nikogo po prostu. Może trochę na wyrost ale jedna dętka nie powinna chyba robic problemu. 

Napisano
15 godzin temu, Marcinx555 napisał:

jedna dętka

Dętka ok ale zestaw naprawczy dodatkowo? Masz na myśli taki spraj jak dają do aut bez koła zapasowego czy łatki i klej? Jakoś nie chciałoby mi się w polu babrać z klejem i łatkami, wolał bym dwie dętki wozić. 

Napisano
15 godzin temu, Marcinx555 napisał:

Nie, no wyjeżdżam kilkadziesiąt kilometrów od domu i nie chciałbym dzwonić po nikogo po prostu. Może trochę na wyrost ale jedna dętka nie powinna chyba robic problemu. 

Skoro jeździsz na mleku, to masz tubeless a jak nie masz zestawu naprawczego do tubeless to warto jak najbardziej go mieć, znacznie ważniejsza sprawa niż dętka. Dętka jedynie się przyda jakbyś gdzieś mocno oponę rozciął, ale to jak nie jeździsz typowo enduro po wyrypie, to za bardzo nie ma co się martwić. Też z początku miałem dętkę i wywaliłem ją, szkoda miejsca.