Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym sobie zostawił tą opcję ewentualnego zjechania z asfaltu i wybrał szosę Road+ albo inną mieszczącą przynajmniej 32mm opony. Szosa bardzo ogranicza jeśli chodzi o trasy i bardzo często mi się zdarzało, że jadąc jakąś nową, nieznaną trasą kończył mi się nagle asfalt i miałem wybór albo się wracać i szukać objazdu asfaltem albo jechać dalej te 500 czy 1000 m szutrowym łącznikiem. Jazda po szutrze na szosowych slickach 28c to niezłe wyzwanie - rower zachowuje się jak na lodzie i bardzo łatwo wyglebić. Może na oponach typu Conti 5000 AS w szerokości 30-32 mm by tak nie było ale ja jakbym miał mieć jeden uniwersalny rower to bym wolał mieć możliwość włożenia opon 35c

Napisano

@Greg1 Dzięki za sugestie.

W tym Treku są opony 28 mm i według producenta to jest maks. Ale 30 mm powinno wejść, gdzieś widziałem też filmik, ze ktoś wsadził tam właśnie 32 mm. Nie mam nic przeciwko jeżdżeniu na początku tylko po sprawdzonych trasach, których w Krakowie i okolicach raczej nie brakuje. W razie "W" zostawię sobie chyba tego crossa, bo sprzedawać go za parę stówek się nie opłaca. 

A co do samego roweru i jego rozmiaru? 

Napisano
4 godziny temu, FatLuka napisał:

Powiedzcie mi proszę czy ten Trek to straszne padło? :) 

Émonda ALR 5 - Trek Bikes (PL)

W cenie mniej niż 8k go znalazłem, w moim rozmiarze (54 - powinno być ok przy 172 cm i 80 cm przekroku). Mógłbym go zobaczyć na żywo i się przejechać. 

Stosunek cena/zastosowane części jest tragiczny, jak to zwykle w treku bywa.

Za 8k masz karbon, 105 2x12 i miejscem na 36c https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-superior-x-road-6-5-gf-pd42350/

• +1 pomógł 1
Napisano

@Mihau_ Patrzylem na niego. Ten superior jest aluminiowy i wygląda na to, że nie ma mojego rozmiaru i tak. Ja z cyferek z tabelki nie potrafię określić swojego rozmiaru 😀 dlatego też szukam czegoś stacjonarnie, a tu jest właśnie Trek.