spidelli Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja Zgadzam się, że R wyjątkowo mało elegancko to robi. A co do innych aplikacji - dokładnie jak piszesz @szajbna, zobaczymy jesienią. Chyba jestem już zmęczony trenażerem.... 1 Cytuj
szajbna Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja Jasne nie pora na chomiki ale co poradzić jak taka była pogoda Z innej strony 7 dni z rzędu na MyWoosh, efekt nowości dało 600tss także co by nie marudzić swoje zrobiło 1 Cytuj
pecio Napisano 23 Maja Autor Napisano 23 Maja @szajbna jak ludzie w Garmina się nie znają to i kasę w Rouvy wtapiają 🤣 W Rouvy trzeba grać w Bundeslidze tak jak np. kolega @dfq żeby kasy nie wtapiać 🤣 Zaznajomieni w temacie wiedzą co w krzakach piszczy ...😉 2 Cytuj
pecio Napisano 29 Maja Autor Napisano 29 Maja Ze zgryzoty , przybity bez cna dzisiejszą dżdżystą aurą , targany myślami (sam nie wiem jakimi ) 😁 postanowiłem oddać się bez pamięci szlachetnej pozytywistycznej pracy od podstaw........ Owoc mych zręcznych rąk i geniuszu rdzeniowo- mózgowego 😉🤣 Takich wkładów zrodziło się dziś wiele.... 1 Cytuj
spidelli Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja Jeszcze jeden deszczowy dzień, a objawy się nasilą: @szajbna jest bałagan, bo dwa Heńki są 😎 2 Cytuj
pecio Napisano 29 Maja Autor Napisano 29 Maja (edytowane) 40 minut temu, szajbna napisał: Bardzo ładnie ale dla mnie za mało chaosu 😜 U mnie jak narzędzia nie wyglądają jakby co ze sklepu wyszły 😉 to lecę po premii . @spidelli od razu widać , że Edka i Mańka najbardziej kocham 🤣 ( 4 i 5 ) . Chcesz wejść na kolejny level z podpisami ? ( wrzucić kolejną tablicę ) Edytowane 29 Maja przez pecio 2 Cytuj
spidelli Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja Ja mam mieszane uczucia względem VTP. Strasznie długo się uruchamia (ok, mam słaby sprzęt). Strasznie obciąża laptopa, bo wiatrak pracuje non stop (nie żebym go słyszał, po prostu stwierdzam fakt). Z drugiej strony - fajne są LAPy (oczywiście to nie jedyna aplikacja, która to ma) - mam problemy z mobilizacją ale jak już usiądę to kręcę. Wybieram jakąś krótką trasę i wtedy lecę na okrążenia czyli po prostu przerywam, kiedy chcę, bez dyskomfortu, że nie ukończyłem jakiejś trasy Coś mi szwankuje czujnik kadencji od Wahoo - często gubi sygnał i zaniża kadencję albo pokazuje 0. Niestety aplikacja Wahoo pozwala na niewiele, nawet poziomu baterii nie pokazuje (wprawdzie niedawno zmieniałem ale dość intensywnie używam, do tego leci na ANT+ i BT). Polar potrafi pokazać poziom baterii w pasie H10 w aplikacji na telefonie. Co prawda licznik M450 często płacze, że niski poziom baterii ale to tylko w pomieszczeniu, na zewnątrz, z tą samą baterią zdecydowanie mu się poprawia. Podejrzewam, że pod dachem łączność równoległa ANT+ i BT ma wpływ na te płaczliwe komunikaty, bo na zewnątrz leci tylko BT. Z reguły wyłączam ANT+ z aplikacji w sezonie outdoor, bo potrzebuję go tylko do trenażera. Licznik leci na BT. 1 Cytuj
pecio Napisano 30 Maja Autor Napisano 30 Maja Ja już nie eksperymentuję. Zostaję na R. Nadejdą chłody , słota jesienna to znów wykupię 😉😁 abonament . @spidelli jak sprzęt dostał czkawki to pora na mały serwisik / konserwację . Ja mojego "apacza" będę rozkręcał na dniach bo coś w środku lata . Z tego co widzę Wahoo nie powala jakością montażu. Łezka w oku się kręci za Elite. To był szpej bezobsługowy i bezproblemowy. A najbardziej z Wahoo to mnie ta dmuchawa rozwala. Po tylu miesiącach zawsze po włączeniu dostaję po ryju smrodem tandetnego chińskiego plastiku . Dziś przyjeżdża mistrzyni świata i będę mógł się z nią zmierzyć w letnim Grand Prix o Złotą Ciupagę Prezesa. Wiadomo już na starcie nie mam żadnych szans ( wyścig ustawiony) 😁 Cytuj
spidelli Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja Laptop jest słaby ale Rouvy go tak nie obciąża. Skąd wiem? Bo na VTP leci bateria, mimo podpiętego zasilania (!!!) a na R - nie leci. Sprzęt sprzętem ale oprogramowanie też może mieć wady czy też dużo zasobów zżerać. Co do czujnika - to on nawala, bo ta czkawka na zrzucie jest z Polara czyli sygnał po BT via licznik Polara. A na ekranie TV (Snap po ANT+) widzę te wkurzające 0 albo 50 rpm.. Skoro dewa urządzenia dostają g..wniany sygnał to znaczy, że taki wychodzi z czujnika. Przy6jrzę mu się dzisiaj, może się przesunął czy coś.. Cytuj
szajbna Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja Godzinę temu, pecio napisał: Łezka w oku się kręci za Elite. Może jakieś testy Justo 2 ? bo myślę nad zakupem na jesień. Cytuj
pecio Napisano 30 Maja Autor Napisano 30 Maja O ile się nie mylę to @ernorator kupił Justo nie tak dawno. Może podzieli się swoimi przemyśleniami w tym temacie. @spidelli jak starej " daty" siwyząbek to zasięgiem one nie grzeszyły. Jakaś przedłużka do dongla ? Cytuj
spidelli Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja Hm, między korbą a kierownicą, gdzie jest licznik - nie ma metra. Dongiel do ANT+ jest 1,5 metra od korby. To ewidentnie czujnik. Bontrager watiował tylko jak go butem przesunąłem - to był czujnik zintegrowany kadencja /prędkość montowany na chainstayu z magnesem na kole i korbie i szwankował tylko jak się go butem przestawiło . Wahoo to czujnik na ramię korby. Może to nie jest kwestia sygnału tylko czujnika... Akcelerometr czy co tam jest? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi