Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze nie jeździłem. Pierwsze wrażenie - w dotyku plastikowy 😁

Ale szybko łyknął wszystkie czujniki od dwóch rowerów, pas H10 i trenażer. 

Dzisiaj chcę jeszcze raz podłączyć ale już z chomikiem czyli dojdzie rozdział sygnału na BT i ANT jak miałem w Polarze.

W sumie mógłbym tego nie robić tylko importować z Rouvy ale jednak Rouvy to nie jest 1:1 jazda w realu, więc wolę zapisywać to co pokaże licznik, tętno, dystans, czas ale nie przewyższenia. 

Chociaż na dobrą sprawę wystarczy tylko oddzielnie sumować curling, road cycling a osobno indoor cycling 😃

W zestawie były dwa uchwyty: wysięgnik na obejmie i kapsel na mostek/kierownicę na trytki.

Wysięgnik mi się gryzie z kablami i w dodatku niemal w każdej kombinacji lampka świeci po liczniku, więc montuję na kapsel, muszę dokupić jeszcze ze dwa 😁

IMG-20250927-WA0010.thumb.jpg.4bb959aa419ea4d5d73e6e4bc717b931.jpg

Proszę się z folii nie śmiać, zdymnę jak folia ochronna przyjdzie.

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Tu nie chodzi o tę lampkę na foto, to na jutro set zapodany czyli pchełka do mrugania, miałem na myśli taką małą Sigmę, którą najczęściej wożę - też mruga ale w razie W te 2 - 3 godziny poświeci na drogę do domu - i ona nie lubi się z innym szpejem na wysięgnikach bo wtedy świeci po nich - musi być albo z przodu albo gdzieś z boku, tyle że linki albo spłaszczenie kierownicy nie zawsze pozwala na swobodę aranżacji.

Wracając do Bolta, to faktycznie jest dość intuincyjny, eTrex to jednak inna filozofia ale to jest Garmin do potęgi n, nie będę tu szedł w porównania ;) 

Bolt ma nawet najpopularniejsze rozmiary kół w pamięci, bo M460 Polara albo zegarek to prosił o podanie obwodu koła i trzeba było wpisać z tabelki. Tu można wyklikać.

Smart zegarka mi nie brakuje, nie muszę się z niczego rano spowiadać, nie muszę robić testów orto, nie mam kociokwiku - w aplikacji Polara został już tylko pas H10 bo z niej można włączać/wyłączać ANT albo dwukanałowy BT. Zegarek zresetowany jutro leci na Alle, licznik może żona weźmie, bo ona jeszcze chwilę siedzi w Polarze ale pewnie też niedługo bo jej zegarek już zdycha :) 

Byłem dzisiaj na grzybkach w lesie, eTrex mi wystarczył, żebym trafił prosto do auta. Bo proste jest piękne ;) 

Edytowane przez spidelli