spidelli Napisano Poniedziałek o 16:11 Napisano Poniedziałek o 16:11 (edytowane) Mnie coś zaczął szwankować albo czujnik tętna H10 albo licznik - w każdym razie coraz częściej nie chce się łączyć. I tak jak piszesz @szajbna - dzień coraz krótszy, człowiek wraca do domu, akurat nie było korka po wypadku na A4, chce te 30 max km pocisnąć i wk...a się na gadżet, który nie chce działać. Bo co to za jazda bez tętna? A potem jakiś idiota upupia synchronizację aplikacji z licznikiem, bo wypuszczają opaskę bez ekranu dla kanapowców. I nawet o 5:45, tuż przed wyjściem do auta nie możesz napisać maila z wyzwiskami, bo jakiś idiota zaktualizował Outlooka i musisz od nowa wpisywać hasła do gmaila 🤣 Edytowane Poniedziałek o 16:12 przez spidelli Cytuj
szajbna Napisano Poniedziałek o 17:01 Napisano Poniedziałek o 17:01 @spidelli to brzmi jak elektroniczna zemsta 🤣 ale potwierdzam się zdarza czasami 1 Cytuj
spidelli Napisano Poniedziałek o 17:21 Napisano Poniedziałek o 17:21 Życie to jednak nie je bajka... Dobrze, że mam bajka, jest rower, jest power 1 Cytuj
nctrns Napisano Poniedziałek o 19:11 Napisano Poniedziałek o 19:11 3 godziny temu, spidelli napisał: 50% na rok... W sumie wyjdzie na to samo, jak 100% na pół roku... A te pół roku pewnie bym korzystał... Możesz wziąć na rok i bodaj na 170 dni zapauzować Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 20:53 Autor Napisano Poniedziałek o 20:53 @szajbna masz słuszną rację , cierpię na syndrom odrzucenia 😉. Zapomniałem nawet ile rower ma kółek. 😁 Do połowy listopada będzie straszna " bida" , potem może ruszę z kopyta. Nad Rouvy będę dumać bo nie uśmiecha mi się gonić 🐪🐫. Tak czy siak wykupię na " sezon " dostęp do Rouvy. Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 03:26 Napisano wczoraj o 03:26 8 godzin temu, nctrns napisał: Możesz wziąć na rok To nie jest zła oferta ale równolegle opłacam TP i mam w cenie TP Virtual, Rouvy jest w sumie fajniejszy tylko to dubeltowe płacenie.... No ale jak się żona zdecyduje, że też chce chomikować, to wezmę R. Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 19:16 Napisano wczoraj o 19:16 (edytowane) Dziady z Polara nie naprawiły synchronizacji ze starszymi urządzeniami, na szczęście działa jeszcze apka na windę pozwalająca synchronizować po kablu (też już nie wspierana). Mam zamiar wycisnąć ten licznik do końca a potem zobaczę. Na razie raz na Rouvy testowałem zegarek zapięty na kierownicy, w sumie obraz niewiele mniejszy niż na liczniku tylko że Amoled - albo trzeba co chwilę wybudzać albo martwić się, że się powypala Wyłączyłem wszystkie bzdety w zegarku, jest tylko zegarkiem z opcją odpalenia aktywności - kajak albo piesza wędrówka - na ręce, rower - na kierownicy z pasem H10 i czujnikami. Do wykorzystania też nawigacja z Komoot z zegarka - to liczę na plus. Gdyby Wahoo miało wciąż zegarki to bym się chyba przeniósł ale przestali wspierać. Niby jeszcze można kupić te Rivale, miałbym uzupełnienie do Bolta właśnie na kajak albo piesze wędrówki ale to jednak rzeźba by była, więc chyba zostanę z tym Polarem, o ile nie odwiną jakiegoś grubszego numeru.... W każdym razie jakoś tak fajnie, że nic mnie nie pogania diodami, że mam zegarek zapinać na noc Edytowane wczoraj o 19:17 przez spidelli Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 20:49 Autor Napisano wczoraj o 20:49 (edytowane) Kiedyś obywało się bez "sikora" ....jak to mówiła moja młodzieńcza miłość - "szczęśliwi nie mierzą czasu ".😁 A teraz pogoń za abstrakcyjnymi bzdetami , oczojexxxxmi ekranami i tak na dobrą sprawę z ręką na sercu z ilu funkcji korzystacie...... A na Rouvy zaczyna się rozdawanie darmochy na nowy start w przyszłość 😉 Edytowane wczoraj o 20:50 przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Szczesliwi nie mierzą czasu ale te zegarki mierzą odległość 🤔😎🤣 Cytuj
szajbna Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 17 godzin temu, spidelli napisał: W każdym razie jakoś tak fajnie, że nic mnie nie pogania diodami, że mam zegarek zapinać na noc Wszystko jest dla ludzi kwestia podejścia odpowiedniego, tzn. dla każdego indywidulanie jak mu pasuje 😁 Ja zegarka nie ściągam nawet w pracy więc wygląda jak wygląda, zmieniam tylko "szkiełko ochronne", zdejmuję go po kąpieli i do jazdy rowerem daje off aby nie świrowało z edge. Wszystkie raporty mi podaje, a czy ja się do nich stosuje to już innasprawa, zazwyczaj są właściwe z odczuciami więc myślę że można założyć że są ok. Na pewno dla wielu osób przynajmniej z początku to są bardzo potrzebne wskazówki, szczególnie te dotyczące snu. Ludzie żyją w niewiedzy że narastający niedostatek snu jest powodem wielu problemów i taki zegarek może ich naprowadzić na właściwą drogę. Tak samo z objętością, intensywnością treningu, właściwą porą, ilością regeneracji i to daje zegarek na tacy, oczywiście tu zaznaczmy że mówimy o treningu amatorskim. Ja tam jestem z Garminów i ich systemu zadowolony, no może oprócz ceny urządzeń. Cytuj
spidelli Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) @szajbna Co do zasady to się zgodzę, trzeba jednak brać poprawkę, że to nie są urządzenia medyczne, co każdy producent na koncu instrukcji obsługi podaje 😉 Czyli dokładność pomiarów jako pierwszy element. Druga sprawa - co faktycznie mierzy zegarek, a co jest interpretacją. Zegarek mierzy tętno, temperaturę skóry, ruchy ręką - i to interpretuje jako sen. I tu nie raz swój zegarek oszukałem - ja leżałem spokojnie nie mogąc zasnąć a on mi dorabiał teorie o poziomie Nightly Recharge. Trzecia - błędy programistów. Ponad tydzień minął od wypuszczenia przez Polar skopanej aplikacji, która nie tylko nie łączy się ze starszymi urzadzeniami lecz pokazuje bzdury w obciążeniu kardio. Zegarek i aplikacja web pokazują Progres, a wg apki na Androida jest regres. Dlatego nie mam specjalnie zaufania do tych urządzeń ale też trochę chyba się poznałem. Na pewno tętno jest dla mnie dobrym wyznacznikiem ile i na ile mogę dokręcić. A propos tętna - chciałem sparować pas H10 z zegarkiem, połączyłem urządzenia i dla weryfikacji wyklikałem jazdę na rowerze - jako pierwsze zgłosiło się tętno z zegarka - ponad 100 uderzeń, za chwilę ikonka zmieniła się na niebieski, bo złapał połączenie BT z pasem i spadło do 85. Jak nie miałem pasa, to każdy trening miał pierwsze 5 minut tętna liczone z czapy (Polar się zabezpieczał w instrukcji, że musi się rozgrzać bla bla bla). Edytowane 9 godzin temu przez spidelli Cytuj
szajbna Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Ja nie mam takich problemów z moimi sprzętami, oszukiwać nie próbuje wiadomo ze wszystko mozna oszukać, jak idę siku w nocy też tego nie pokazuje zegarek i słusznie. Dla mnie wystarczające byloby aby pokazywał długość snu, tętno spoczynkowe , hrv, oddech. Przez dłuższy okres czasu jak ktoś użytkuje zegarek to wie jak zmieniają sie te parametry w zależności do treningów, i obciążenia, bardzo łatwo mozna dostrzec zmęczenie i to jest super. Primo i najważniejsze to odpowiednie życie na codzień, praca, odpoczynek, trening, odżywianie, regeneracja to wszystko trzeba pogodzić, każdy inaczej, ważne zeby być zadowolonym, niestety nie zawsze sie udaje.... Cytuj
spidelli Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No właśnie dzisiaj wróciłem w miarę wcześnie z roboty, myślę - pyknę 30 km, póki widno. Niestety pas nie połączył się z licznikiem, więc TP nie zaliczy mi tej jazdy Nie wiem czy to pas pada czy licznik; liczników już nie robią, pozostaje pas i zegarek... U mnie rejestrował przebudzenia, chyba nawet dość dobrze, bo czasami trudno mi zasnąć ponownie, albo wyjście na sikanie też rejestrował. Ale zdecydowane wolałbym dokładniejsze odczyty w trakcie aktywności To też nie tak, że jakoś celowo oszukiwałem, po prostu trudno nie zarejestrować faktu, że się do 3 nad ranem nie zasnęło zwłaszcza jak trzeba normalnie iść na zakład zarobić na raty za zegarek W każdym razie zegarek takie spokojne leżenie traktował jak sen i wyciągał błędne wnioski. Czasami taką szarpaną noc rejestrował jako "bardzo słabo" no ale spektakularną wtopę też zaliczył. To tak zmierzając do bardziej ugodowej konkluzji - byle z dystansem A tak już odchodząc od marudzenia - w niedzielę upociłem się na chomiku, ewidentnie się odwodniłem, źle spałem więc kupiłem sobie takie kapsułki elektrolitowe o składzie: Składniki w dziennej porcji: Chlorek: 1213,00 mg (152 %*) Sód: 597,00 mg Potas: 320,00 mg (16 %*) Wapń: 160,00 mg (20 %*) Magnez: 60,00 mg (16 %*) Cynk: 6,00 mg (60 %*) * referencyjna wartość spożycia Składniki: Chlorek sodu; chlorek potasu; otoczka kapsułki [substancja glazurująca (hydroksypropylometyloceluloza)]; sole wapniowe kwasu ortofosforowego; tlenek magnezu; substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych); tlenek cynku. Właśnie z sodem i magnezem raczej nie miałem problemu ale nigdzie w swoich specyfikach nie mogłem doszukać się potasu a tu jest. 1 Cytuj
szajbna Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu U mnie pas kiedys wariował po praniu, wyglądał normalnie ale odczyty skakały strasznie do góry, nowy założyłem i wróciło do normy. Nie wiem co w nim pralka zepsuła moze starość juz go dopadła 🤔 Cytuj
spidelli Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Właściwie ma prawo zepsuć się już ze starości, swoje w kość dostał Ale pomęczę go jeszcze z zegarkiem, żeby było wiadomo czy pas czy jednak licznik, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi