Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
28 minut temu, spidelli napisał:

Ja napiszę, a co mi tam :) Klejem do papieru? 

A serio - jutro u nas ponoć deszcz, więc wielbłądy mogą jutro nie mieć wolnego....

Jaki deszcz ?, tfu 😱😱😱

Ja jutro idę na SUPa trochę odpocząć bo  gotowość treningowa 1 🤣

A teraz na wieczór Giro by dobrze się spało 👌

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 2
Napisano

No i dziś było bajecznie. Regeneracja - pełne słońce, lekki cieply wiaterek, 20c i 7km totalnego chillout-u 😎

Screenshot_20250521_171146.thumb.jpg.d446802e4e09b44f76dcc42b3c64f8b9.jpg

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

E, chciałem sobie dziś symbolicznie pokręcić jakieś 10 km, odpalam MyWoosh - aktualizacja. Kliknąłem instalator, pobrało, nic się nie dzieje. Odpalam kolejny raz - aktualizacja - znowu to samo. Odpalam trzeci raz - tym razem nie pobieram instalatora tylko klikam Aktualizuj przez Microsoft Store - i na laptopie widzę to, co do tej pory widziałem tylko na blaszaku - ikona sklepu znika z paska (awaria sklepu).

W menu Start wyświetla się z jakimś paskiem postępu - pewnie ten beznadziejny sklep musi się sam zaktualizować - znam to z blaszaka - jak jest kilkanaście aktualizacji to nie wolno klikać automatu, bo jeśli jest aktualizacja sklepu to się wywali a wraz z nią - pozostałe, sklep trzeba na końcu. 

No ale na laptopie nie miałem ochoty na czekanie, nie lubię stać przed komputerem w spodenkach kolarskich i miernikiem tętna na klacie. 

Miałeś @pecio nosa, wszystko co przechodzi przez ten upośledzony sklep M$ jest źródłem frustracji przy aktualizacji, nie będę się rozwijał, mam cały wątek o walce z systemem ;) 

Przez związanie aplikacji ze sklepem strzelają sobie w kolano, ja pasuję, odinstalowałem. Zostaje mi VTP.

Ale dzisiaj już mi się odechciało kręcić... 

Edytowane przez spidelli
  • +1 pomógł 1
Napisano

No widzisz, ja od dwóch lat dostaję gorączki z tym sklepem, regularnie sypie mi się na blaszaku, pierwszy raz na laptopie. Niestety nie miałem cierpliwości.... 

Laptopa włączam tylko do chomika, dlatego mam kumulację zdarzeń właśnie wtedy, kiedy chcę pokręcić :) 

Może to sygnał, że pora to w kąt odstawić do jesieni :) 

Napisano

Tak z tą jesienią to może coś być na rzeczy 😉

Ja dziś jeszcze event zaliczę i pogoda się robi na całego

1.png

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Wyjechałem w pięknym słońcu o 20c a wracałem w deszczy z burzowym wiatrem w mordę.....

sAiIkfG.gif

Edytowane przez ernorator
  • Smutny 3
Napisano
2 godziny temu, spidelli napisał:

Przez związanie aplikacji ze sklepem strzelają sobie w kolano, ja pasuję, odinstalowałem. Zostaje mi VTP.

Dokładnie. 

Ja po instalacji systemu pierwsze co robię to konto lokalne, kasowanie całego syfu, wywalanie zjexxxxnej " inteligencji" , cofanie uprawnień itd.

Dziś  pięć dyszek zaliczyłem  i na styk zjechałem na chatę  przed prysznicem.

• +1 pomógł 1
Napisano

@spidelli dobrze że Ci nie poszła ta aktualizacja

bo u mnie poszła bez problemu 

ale wy... mnie z wielbłąda  na 3 okrążeniu wyścigu 😡

Tyle petrodolarów i aplikacji nie potrafią zrobić, jednak to 🐪🤣

z Rouvy nie pamiętam ale chyba tylko raz mnie wywaliło przez 2 lata na jakimś dużym evencie.

• Smutny 1
Napisano

@szajbna aplikacja się wysypała czy "tylko" wywaliło Cię z wyścigu?

Mnie nerwy puściły, chciałem się chwilę przejechać, choćby regeneracyjnie, bo dnia szkoda a tu... 

@pecio ja wyłączam te wszystkie "treści", które nachalne wciskają, jakieś newsy z ...py, notowania i prognozy... 

Odgrażałem się w swoim wątku o windowsie, że wrócę do linuksa, tylko lenistwo mnie powstrzymuje - zostawię windowsa na laptopie, tylko po to, żeby odpalać R/VTP i chętnie wrócę do systemu, którym to ja zarządzam.... 

Edyta: VTP jest strasznie ciężki - laptop się grzeje i mimo pracy na kablu, baterię mi zjada ;) 

Chyba że to ten g..niany sklep w tle się mielił, bo do końca się nie naprawił, zanim wyłączyłem komputer, to próbowałem go włączyć ale leżał...

Napisano (edytowane)

Aplikacja się zamknęła i wyskoczył formularz wysyłki błędu do 🐪

Szybko uruchomiłem raz jeszcze ale co z tego jak nie przewidzieli takiej sytuacji 

edit

Tak w ogóle to zerknijcie na wymagania 🤣

1.png

Edytowane przez szajbna
  • +1 pomógł 1
Napisano

U mnie już przy instalacji miałczał o nieaktualne sterowniki grafiki i przekierowuje na stronę AMD, niby zaktualizowałem ale znowu miauczy i przekierowuje, przy czym strona AMD wywala, że błąd :D :D :D 

Napisano (edytowane)

Tak "gry" w 🐫🐪 mają ( wymagania). Silnik graficzny tej " strzelanki do wielbłądów" - Unreal Engine 5 ma wysokie wymagania sprzętowe. Szejki nie mają bida pecetów 😁

Edytowane przez pecio
Napisano

Tam są nawet dwie instalki - dla mocnych i słabych PC-tów, oczywiście ja dla słabych zainstalowałem, bo to tylko laptop na Ryzenie. A i tak skrzeczał. 

Natomiast VTP nie skrzeczy ale widać, że się laptop gotuje, mimo ustawienia przeciętnych detali.

Napisano (edytowane)

@spidelli Pora stajnię zaopatrzyć w  mocniejsze   🐪🐪🐪 🤣

Mnie by akurat poszło (i9, 64GB, RTX 4050) ale nie mam ochoty się w to bawić  🤞

@szajbna Skąd ty masz takie optymistyczne prognozy ? 🤣

pogoda1b.jpg.2f4c423dcd9f852e3960c85227e5d58b.jpg

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Ja też wczoraj wieczorem ale dam im szanse , tym bardziej że u mnie wersja HD nie ma problemu zdziałaniem.

Przez lato coś ulepszą i zobaczy się na jesień

edit

Rouvy za to że przy anulowaniu subskrypcji należy 5 razy dać anuluj to też do zaorania się nadaje,

ile ludzi na tym wtapia kasę !? 

Edytowane przez szajbna
  • +1 pomógł 2