szajbna Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja Marketing i nie siadł za bardzo, radzieckie nazwy bombowe 🤣 1 Cytuj
pecio Napisano 2 Maja Autor Napisano 2 Maja @szajbna ale kolega @spidelli wychował się w radzieckiej bazie jak sam wspominał parę postów wyżej. Więc tak zagrałem nutą sentymentalną 😉😁. 2 Cytuj
szajbna Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja @spidelli faktycznie chyba lubi radzieckie wspominki 😁 korzystajcie z pogody idą deszcze Cytuj
spidelli Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja (edytowane) Deszcze niespokojne 😎 A tymczasem na wodzie... Edytowane 2 Maja przez spidelli 2 Cytuj
pecio Napisano 2 Maja Autor Napisano 2 Maja (edytowane) Nooo....... @szajbna u nas w " regionie "zapowiadają od jutra i z tego co widzę będzie kilkudniowy maraton deszczowy . Pomieli się na kołowrotku jakby co. @spidelli w myśl zasady " cudze chwalicie swego nie znacie " już bym wolał nad Czorsztyn , przynajmniej woda czysta a nie jakaś " gufnianka z pod Wiednia" . I trasy mega widokowe u nas a nie ta kasztańska padaczka. Jak coś to uderzcie w rejony Pernitz , tam są najbliżej Wiednia zajexiste trasy do dymania. Edytowane 2 Maja przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja @pecio Przesadzasz. Fajna trasa, mega widoki, region winiarski. Koło Pernitz już byłem: 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja No i chomik mi zdechł. Wczoraj jeszcze kręciłem, dziś siadam - rower nie rusza. Zrestartowałem aplikację - nic, komputer - nic. Niby jest łączność po ANT+ z czujnikami ale nie czyta "mocy", mam odczyt z H10, mam z czujników kadencji/prędkości ale sygnał z trenażera zdechł. Diody się świecą ale nie ma sygnału. Podobnie licznik Polara, który bierze te same sygnały ale z BT czyta H10, czyta kadencję/prędkość ale "mocy" nie dostaje... Nawet zainstalowałem aplikację TrainingPeaks ale nie udało się przejść połączenia z trenażerem.... Cytuj
szajbna Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Będę musiał się powtórzyć zemsta chomika Spróbuj jakąś fabryczną aplikację nie pamiętam co tam masz za trenażera Cytuj
dfq Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Zamęczyłeś tej zimy chomika na śmierć 😱 Co Ty tam masz ? Coś z Wahoo ? Może spróbuje podłączyć się z Wahoo Utility (android). Cytuj
spidelli Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Wahoo - Snap. Zaraz sprawdzę z apką. Faktycznie zemsta, bo Rouvy wygasa mi w niedzielę. Wczoraj kręcił jak wściekły a dziś - ja jestem wściekły Cytuj
spidelli Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Aplikacja się łączy czyli kontakt z urządzeniem jest, nic podejrzanego nie pokazuje. Może powinienem procedurę kalibracji uruchomić to wtedy da sygnał, że nie ma pomiaru mocy. W każdym razie na licznik nic nie daje. Do Rouvy się już nie mogę zalogować, bo mnie w międzyczasie podkusiło i zaktualizowałem ten żałosny system i już po ptokach... Mogę się zalogować przez przeglądarkę a jak odpalę aplikację to jest błąd logowania i tyle. Dobrze, że subskrypcję anulowałem bo bym wtopił z tym zepsutym chomikiem... Cytuj
dfq Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja (edytowane) @spidelli A moc pokazuje? Edytowane 8 Maja przez dfq Cytuj
pecio Napisano 8 Maja Autor Napisano 8 Maja I wszystko się wyjaśniło dlaczego Twój chomik @spidelli odszedł do krainy szczęśliwości . Z kolei inna zagadka została rozwiązana - czemu mój chomik tak w zimie chleje...😁 Zamiast ronić łzy bobrowe pora postawić na nowego konia......tfuuu ...chciałem napisać - chomika . Chomika DD. 1 Cytuj
spidelli Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja (edytowane) Średni interes wymieniać trenażer co dwa sezony, a i to nawet nie, bo tej zimy mało jeździłem. 41:31 godzin i 1317 km w tym roku 77:20 i 1562 km w ubiegłym 37:29 i 719 km w roku zakupu (jesień) 150 godzin i 3600 km. Wydaje mi się że słabo. Połączenie jest ale nie czyta prędkości nawet: A co do alkoholu - 4 miesiące abstynencji. I ja i chomik 😎 Edytowane 9 Maja przez spidelli Cytuj
dfq Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja (edytowane) No to po ptokach. Ale że tak na sucho nawet bez piwka? 🙈 🤣 1300 w tym roku to nie tak mało. Ja zrobiłem 700, ale mój Kickr ma już konkretny przebieg. Mam jeszcze 4 letni core też z niezłym przebiegiem. Wszystko gra. I buczy (na wysokich obrotach). Właśnie przedłużyłem chomika na kolejny MC (za free). Nie wiem po co 🤣 Edytowane 9 Maja przez dfq Cytuj
pecio Napisano 9 Maja Autor Napisano 9 Maja (edytowane) Cytuję ".....A co do alkoholu - 4 miesiące abstynencji. I ja i chomik 😎 ...." no to sprawa się wyjaśniła BUNTU chomika. I pewnie jeszcze za miskę ryżu śmigał. 🤣 Nie wiem jak jest elektronika w Twoim Snapie ale jeżeli mniej więcej zbieżna do Kickr to mógł się zabrudzić optoelement odpowiedzialny za te twoje przypadłości. Wystarczy go przeczyścić. Masz coś takiego ? Jak masz to wystarczy wacik na wykałaczce z spirem izo i to przelecieć w tej szczelinie pomiędzy kołem a "deklem" Edytowane 9 Maja przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja Acha, czyli mam napić chomika spirytem... Chyba nie widzę tak wyraźnie tego samego elementu. Poszukam w necie może to faktycznie błahostka, jakieś zanieczyszczenie, wszędzie mam wióry z opony. Jak nie pomoże to zobaczę czy coś mi z gwarancji jeszcze przysługuje. Bach i od razu: Cytuj
dfq Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja @pecio to jest unikalne rozwiązanie. Nawet ja nie mam czegoś takiego w swoim kickr Cytuj
spidelli Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja I wszystko jasne: Leżało na podłodze obok. Dzięki @pecio za naprowadzenie; teraz już wiem dlaczego tego nie widziałem. Jak przerwę abstynencję to musimy kiedyś flaszkę zrobić BTW - niezłą moc generuję, że się trenażer rozlata pode mną 🤣 Macie pomysł na co to wkleić? Nie wiem czy to plastik czy laminowany papier. 1 Cytuj
pecio Napisano 9 Maja Autor Napisano 9 Maja (edytowane) Taśma dwustronna "cieńka" 3M lub każda inna "jakościowa ". Tylko w dobre miejsce to wklej i przy okazji przetrzyj czujnik . Cytuję "...Jak przerwę abstynencję to musimy kiedyś flaszkę zrobić ..." no to właśnie nadarzyła się dobra okazja do przerwy w celibacie 🤣 Tylko musisz się przeprowadzić z "Ziem Odzyskanych" do macierzy czyli bliżej zakopconego 😉 Albo lepiej nie bo już nie ma w moim regionie wolnych miejsc na kółku AAAA 🤣 Edytowane 9 Maja przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 9 Maja Napisano 9 Maja Jest wyraźny ślad, gdzie to było. Taśma chyba średni pomysł, bo będzie odstawało, myślę nad jakimś klejem "elastycznym" coś jak guma arabska, chociaż jak na kropelkę wkleję to chyba też ujdzie. Najsampierw sprawdzę, czy ze zwykłym papierem zadziała. To żadna rocket science - na plastikowej obudowie jest czytnik, a na stalowym? żeliwnym? kole jest kawałek papiru, który pewnie odbija światło czy jakiś impuls z diody... SNAP optical sticker placement.pdf - Google Drive Check optical tape SNAP [tsg] – Wahoo Fitness suport Cytuj
pecio Napisano 9 Maja Autor Napisano 9 Maja Są taśmy dwustronne które maja grubość 200 mikronów czyli tyle ile prawie sam klej. Ale na "kropelkę też możesz . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi