Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nooo....... @szajbna u nas w " regionie "zapowiadają od jutra  i z tego co widzę  będzie kilkudniowy maraton deszczowy . Pomieli się na kołowrotku  jakby co.

@spidelli  w myśl zasady " cudze chwalicie swego nie znacie "  już bym wolał nad Czorsztyn , przynajmniej  woda  czysta a nie jakaś " gufnianka z pod Wiednia" .  I trasy mega widokowe  u nas a nie  ta kasztańska padaczka. 

Jak coś to uderzcie w rejony Pernitz , tam są najbliżej Wiednia zajexiste trasy  do dymania.

Edytowane przez pecio
Napisano

No i chomik mi zdechł. Wczoraj jeszcze kręciłem, dziś siadam - rower nie rusza. Zrestartowałem aplikację - nic, komputer - nic. Niby jest łączność po ANT+ z czujnikami ale nie czyta "mocy", mam odczyt z H10, mam z czujników kadencji/prędkości ale sygnał z trenażera zdechł. Diody się świecą ale nie ma sygnału. Podobnie licznik Polara, który bierze te same sygnały ale z BT czyta H10, czyta kadencję/prędkość ale "mocy" nie dostaje...

Nawet zainstalowałem aplikację TrainingPeaks ale nie udało się przejść połączenia z trenażerem....

Napisano

Będę musiał się powtórzyć 

zemsta chomika 

Spróbuj jakąś fabryczną aplikację nie pamiętam co tam masz za trenażera 

Napisano

Zamęczyłeś  tej zimy chomika na śmierć 😱

Co Ty tam masz ? Coś z Wahoo ?  Może spróbuje podłączyć się z Wahoo Utility (android).

Napisano

Wahoo - Snap. Zaraz sprawdzę z apką. Faktycznie zemsta, bo Rouvy wygasa mi w niedzielę. Wczoraj kręcił jak wściekły a dziś - ja jestem wściekły :) 

Napisano

Aplikacja się łączy czyli kontakt z urządzeniem jest, nic podejrzanego nie pokazuje. Może powinienem procedurę kalibracji uruchomić to wtedy da sygnał, że nie ma pomiaru mocy. W każdym razie na licznik nic nie daje.

Do Rouvy się już nie mogę zalogować, bo mnie w międzyczasie podkusiło i zaktualizowałem ten żałosny system i już po ptokach... 

Mogę się zalogować przez przeglądarkę a jak odpalę aplikację to jest błąd logowania i tyle. 

Dobrze, że subskrypcję anulowałem bo bym wtopił z tym zepsutym chomikiem...

Napisano

I wszystko się wyjaśniło dlaczego Twój chomik @spidelli odszedł do krainy szczęśliwości . Z kolei inna zagadka została rozwiązana -  czemu mój chomik tak w zimie chleje...😁

Screenshot_20250508_232906_Firefox_1.jpg

Zamiast ronić łzy bobrowe pora  postawić na nowego konia......tfuuu ...chciałem napisać - chomika . Chomika DD.

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Średni interes wymieniać trenażer co dwa sezony, a i to nawet nie, bo tej zimy mało jeździłem.

41:31 godzin i 1317 km w tym roku

77:20 i 1562 km w ubiegłym

37:29 i 719 km w roku zakupu (jesień)

150 godzin i 3600 km. Wydaje mi się że słabo.

Połączenie jest ale nie czyta prędkości nawet:

Screenshot_20250509-071027.thumb.png.e6193abbdda92a47a634d1d805508ca2.png

Screenshot_20250509-070919.thumb.png.efa3c840acac3e63d32ac1bfacf4797a.png

Screenshot_20250509-071052.thumb.png.4c885b30fa7cd91cd806e6d19bca8c8b.png

A co do alkoholu - 4 miesiące abstynencji. I ja i chomik 😎 

Edytowane przez spidelli
Napisano (edytowane)

No to po ptokach. Ale że tak na sucho nawet bez piwka? 🙈 🤣

1300 w tym roku to nie tak mało. Ja zrobiłem 700, ale mój Kickr ma już konkretny przebieg. 

Screenshot_20250509_082624.thumb.jpg.4186632a340f4bcd0304dc1207effd8e.jpg

Mam jeszcze 4 letni core też z niezłym przebiegiem. Wszystko gra. I buczy (na wysokich obrotach). 

Właśnie przedłużyłem chomika na kolejny MC (za free). Nie wiem po co 🤣

Edytowane przez dfq
Napisano (edytowane)

Cytuję ".....A co do alkoholu - 4 miesiące abstynencji. I ja i chomik 😎 ...."     no to sprawa się wyjaśniła  BUNTU chomika. I pewnie jeszcze za miskę ryżu  śmigał. 🤣

Nie wiem jak jest elektronika  w Twoim Snapie  ale jeżeli  mniej więcej zbieżna do Kickr    to mógł się zabrudzić optoelement   odpowiedzialny za te twoje przypadłości. Wystarczy go przeczyścić.

Masz coś takiego ?

snap_optical_tape.png

Jak masz  to wystarczy wacik na wykałaczce z spirem izo  i to przelecieć w tej szczelinie pomiędzy kołem a "deklem"

Edytowane przez pecio
Napisano

Acha, czyli mam napić chomika spirytem...

Chyba nie widzę tak wyraźnie tego samego elementu. 

Poszukam w necie może to faktycznie błahostka, jakieś zanieczyszczenie, wszędzie mam wióry z opony. 

Jak nie pomoże to zobaczę czy coś mi z gwarancji jeszcze przysługuje.

Bach i od razu:

Napisano

I wszystko jasne:

image.thumb.jpeg.971ab837b077e56284e73d411133f1f4.jpeg

Leżało na podłodze obok. Dzięki @pecio za naprowadzenie; teraz już wiem dlaczego tego nie widziałem. Jak przerwę abstynencję to musimy kiedyś flaszkę zrobić :) 

BTW - niezłą moc generuję, że się trenażer rozlata pode mną 🤣

Macie pomysł na co to wkleić? Nie wiem czy to plastik czy laminowany papier.

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Taśma dwustronna  "cieńka"  3M lub każda inna  "jakościowa ". Tylko w dobre miejsce to wklej i przy okazji przetrzyj czujnik .

Cytuję "...Jak przerwę abstynencję to musimy kiedyś flaszkę zrobić :) ..."  no to właśnie nadarzyła się dobra okazja  do przerwy w celibacie 🤣

Tylko musisz się przeprowadzić z "Ziem Odzyskanych"  do macierzy  czyli bliżej zakopconego 😉

Albo lepiej nie  bo już nie ma w moim regionie wolnych miejsc na kółku AAAA 🤣

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano

Jest wyraźny ślad, gdzie to było. Taśma chyba średni pomysł, bo będzie odstawało, myślę nad jakimś klejem "elastycznym" coś jak guma arabska, chociaż jak na kropelkę wkleję to chyba też ujdzie.

Najsampierw sprawdzę, czy ze zwykłym papierem zadziała. To żadna rocket science - na plastikowej obudowie jest czytnik, a na stalowym? żeliwnym? kole jest kawałek papiru, który pewnie odbija światło czy jakiś impuls z diody...

SNAP optical sticker placement.pdf - Google Drive 

Check optical tape SNAP [tsg] – Wahoo Fitness suport

Napisano

Są taśmy  dwustronne  które maja grubość 200 mikronów czyli tyle ile prawie sam klej. Ale na "kropelkę też możesz .