Skocz do zawartości

[Hak Sram UDH] Prostowanie

Rumcajs.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

Czy ktoś prostował UDH? Albo najlepiej, czy są tu osoby której się złamał i może powiedzieć, z czego jest wykonany? Generalnie głosy są podzielone, jedni twierdzą, że jest plastikowy (???) inni, że kompozyt, mi się wydaje, że to stalowy/aluminiowy rdzeń oblany plastikiem ale szkoda mi swojego łamać żeby się o tym przekonać :)

Pytam bo korygowałem już dwa takie haki i nic nie pękło, były to niewielkie korekty. Zastanawiam się ile razy mogę jeszcze go prostować, żeby mi się nie urwał i nie rozwalił przerzutki.

Napisano

Na pewno są różni producenci i na pewno są częściowo plastikowe i 100% metalowe. I na pewno nie ma zasady ile razy można prostować. Pewnie dlatego, że tak łatwo wymienić. Choć rozumiem, że żal wyrzucić 30-60 PLN.   

Napisano

Niestety po zamontowaniu nowego i tak wyszło na przyrządzie, że nie jest idealnie równoległy do płaszczyzny koła ;)

Ale, jeśli faktycznie istnieją 100% alu/stal bez tej plastikowanej powierzchni, to poproszę linka. 

Z tym "ile razy" to taka przenośnia, od nikogo nie oczekiwałem odpowiedzi na to pytanie, retoryka to była. 

Napisano
4 godziny temu, Rumcajs. napisał:

Generalnie głosy są podzielone, jedni twierdzą, że jest plastikowy (???) inni, że kompozyt, mi się wydaje, że to stalowy/aluminiowy rdzeń oblany plastikiem ale szkoda mi swojego łamać żeby się o tym przekonać :)

Dokładnie tak jak ci się wydaje. Jak jest oblany plastikiem ma na tym materiale wytłoczony taki okrągły znaczek. Wiele części z plastiku musi takie coś mieć. Cały aluminiowy to trudno się dopatrzyć elementu zgrzewu i brak owego znaczka. Oczywiście daje się prostować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...