chudzinki Napisano 1 Lipca 2024 Autor Napisano 1 Lipca 2024 @Maciorra, piszesz o zjeździe asfaltem od strony Paczółtowic? Jeżeli tak to nudy, nie moja bajka 🙂. A poniżej kopalni żółty od strony Czatkowic tak jakby zapomniany... - szkoda się przedzierać z rowerem przez chaszcze... Od krzyża już bajeczka. Cytuj
Maciorra Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 A skąd jakim asfaltem, pan mnie obraża? Mówię o żółtym pieszym w lesie w dół do źr Eliasza Cytuj
chudzinki Napisano 1 Lipca 2024 Autor Napisano 1 Lipca 2024 To być może coś przeoczyłem... @Maciorra, możesz to zaznaczyć na mapce albo dokładniej opisać? 🙂 Cytuj
Maciorra Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Zjazd w niebieskim kółku. W obrębie czerwonego kółka też były jakieś przyjemne ścieżki, ale nie byłem tam od zeszłego roku, więc nie wiem jaki jest stan. Teraz, Maciorra napisał: Zjazd w niebieskim kółku. Aha, proszę sie nie czepiać. W Olkuszu tak wygląda kółko. Chcecie zobaczyć zdjęcie mojego roweru? 1 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Lipca 2024 Autor Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Nie gadamy o geometrii 😀. @Maciorra, czyli tak ? A jaki dojazd do "czerwonego kółka"? Pytam, bo obserwowałem lewą w miarę możliwości (spory ruch), ale żadnej dróżki nie widziałem. Edytowane 1 Lipca 2024 przez chudzinki Cytuj
Maciorra Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Tak. Jeśli chodzi o dojazd do czerwonego, to zależy skąd - z Paczółtowic to pewnie tak jak pokazujesz, od strony Dębnika to pieszy żółty i chyba były tam jakieś nieoznakowane ścieżki, z dołu od asfaltu to najlepiej przez mostek koło źródła Elizeusza w górę do ruin mostu. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Lipca 2024 Autor Napisano 1 Lipca 2024 Hmmm... @Maciorra, żeś Ty się wcześniej nie odezwał to może Eliaszówka zrobiłaby na nas większe wrażenie 🙂. Podziękował! Cytuj
Maciorra Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Daleko nie macie, więc o powtórkę łatwo, ale to raczej przy okazji, a nie jako główny punkt programu, bo to w końcu mały kawałek lasu:) Cytuj
chudzinki Napisano 18 Września 2024 Autor Napisano 18 Września 2024 W dniu 17.06.2024 o 18:08, sky87 napisał: Ja patrzę na heatmapę stravy (na stronie gpx.studio) Czy ja dobrze widzę, że nową wersję okroili z tego? Czy ślepota ze mnie i nie mogę znaleźć? 😀 Cytuj
sky87 Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 W nowej wersji trzeba dodać ręcznie. Settings-map layers-custom layers Dodajesz nową. Nazwa ride, potem wklejasz link "https://proxy.nakarte.me/https/heatmap-external-b.strava.com/tiles-auth/ride/hot/{z}/{x}/{y}.png" max zoom 20 (tak było nie sprawdzałem co to zmienia), type-overlay jak chcesz to jest jeszcze run, https://proxy.nakarte.me/https/heatmap-external-b.strava.com/tiles-auth/run/hot/{z}/{x}/{y}.png?px=256 reszta jak wyżej W linku jest słowo "hot", jeśli wolisz cieniowanie niebiesko-czerwone to zamiast "hot" wpisz "bluered" Dla mnie nowa wersja jest lepsza. Są skróty klawiszowe, np. F2 ukrywa/pokazuje warstwy, w tym przypadku opisane wyżej ze stravy. Miłej zabawy 1 Cytuj
chudzinki Napisano 2 Kwietnia Autor Napisano 2 Kwietnia @sky87, dalej używasz? Ogarnąłeś heat mapę? Żaden link z https://github.com/gpxstudio/gpx.studio/issues/11 u mnie nie działa 🤔. Cytuj
sky87 Napisano 15 Kwietnia Napisano 15 Kwietnia @chudzinki nie było mnie miesiąc w domu, nie było też dostępu do neta. Wrócę do żywych to obadam temat Cytuj
chudzinki Napisano 16 Kwietnia Autor Napisano 16 Kwietnia To szybkiego powrotu do zdrowia życzę! O ile dobrze Cię zrozumiałem 🙂. Znaleźli sposób i działa! Zobaczymy jak długo... Cytuj
sky87 Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Dzięki, jestem przeziębiony ale powód nieobecności to inna sprawa Co do apki, w pokrętny sposób działa, ja używam firefoxa więc kolejne utrudnienie. Znowu dobre zostało wyparte przez nowe, a poprzednia wersja gpx.studio była idealna bez kombinowania. 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Próbuję się przekonać do wybrania się w rejon Pustyni Błędowskiej. Planuję zacząć w Olkuszu w rejonie niebieskiego szlaku i nadleśnictwa zdaje się. Bardziej niż rejon pustyni interesują mnie lasy Błędowskie czyli na zach w stronę miejscowości Hutki, Laski, wyżej Błędów. Może mi ktoś naświetlić jaka tam jest nawierzchnia po tych drogach leśnych. Nie ukrywam, że duże ilości piaskowych klimatów w ogóle mi nie pasują. Ewentualnie bo jest morko wziął bym górala z szerszymi oponami. Cytuj
chudzinki Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Napisz co chcesz odwiedzić/zobaczyć i jak długie kółko to Ci coś podeślę albo wyrysuję i napiszę co i jak z nawierzchnią. Piaski w większości można ominąć, ale tak jak wspomniałeś po deszczu i tak nie jest źle 🙂. Cytuj
girek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 48 minut temu, Tyfon79 napisał: Próbuję się przekonać do wybrania się w rejon Pustyni Błędowskiej. Planuję zacząć w Olkuszu w rejonie niebieskiego szlaku i nadleśnictwa zdaje się. Bardziej niż rejon pustyni interesują mnie lasy Błędowskie czyli na zach w stronę miejscowości Hutki, Laski, wyżej Błędów. Może mi ktoś naświetlić jaka tam jest nawierzchnia po tych drogach leśnych. Nie ukrywam, że duże ilości piaskowych klimatów w ogóle mi nie pasują. Ewentualnie bo jest morko wziął bym górala z szerszymi oponami. Jeździłem tam ostatnio tydzień temu, chociaż po prawdzie w dużej mierze jechałem szlakami pieszymi. Weź pod uwagę, że pomiędzy Hutkami, Bolesławiem i Olkuszem jest teren zapadliskowy i obejmuje to fragment tego niebieskiego szlaku od Olkusza do Hutek. Do tego stopnia, że tam gdzie jechałem rok temu jest obecnie pierdzielne zapadlisko a trzech dużych jezior (piękne BTW) w rejonie Hutek nie było jeszcze 1.5 roku temu. No ale to nie jest jakiś mega ogromny teren więc po prostu można go objechać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi