Skocz do zawartości

[Czujnik kadencji i prędkości] Czujnik kadencji i prędkości Garmin zestaw za 289 zł

lukas12345

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Używasz ich, jeśli tak to ant+ czy bluetooth(chciałbym używać z zegarkiem fenix 5)?

Czy nie wariują kiedy są połączone jeden w trybie kadencja drugi w trybie prędkość?

Napisano

To zależy od jakości samej baterii. Mi się zdarza, że wymieniam po prawie 400h. A czasem już po 100h jest komunikat o niskim stanie baterii. Z doświadczenia (mam już 5 takich czujników) najtrwalsze były baterie dostarczone przez chińczyków z czujnikiem.

Napisano
4 godziny temu, lukas12345 napisał:

Wolałbym te na piastę zakładane, na ile starczy bateria w Magene?

Zależy od baterii i jak intensywnie używasz czujników. Mi Meganki wysyłały info na urządzenie gramina (Edge 530) info o tym, że kończy im się ładunek mocy.

Napisano
4 godziny temu, provayder napisał:

To zależy od jakości samej baterii. Mi się zdarza, że wymieniam po prawie 400h. A czasem już po 100h jest komunikat o niskim stanie baterii. Z doświadczenia (mam już 5 takich czujników) najtrwalsze były baterie dostarczone przez chińczyków z czujnikiem.

Masz ich pięć do kilku rowerów? Czy psują się i kupujesz nowe?

Napisano

Mam tylko czujniki Magene, nie miałem nic innego. SPEED jest tak dokładny jak dokładnie zmierzysz obwód koła. Przez pierwszy miesiąc po zakupie Garmina porównywałem z danymi z Sigmy i dane się pokrywały. Aczkolwiek pamiętam sytuację, że chińczyki zrobili update softu czujnika i po tym zaczęło uciekać drogi, tak z 500m na 60km. Pisałem do nich maila, co prawda bez odzewu, ale wrócili z softem.

Napisano

@provayder 500m na 60km mnie zadowala. Potrzebuje prędkości żeby wiedzieć ile na trenerze zrobiłem kadencja przyda się cały czas.

Obwód koła podaje się w aplikacji tak? Co jeszcze trzeba uzupełnić? 

Napisano

Obwód koła podajesz w urządzeniu z którym parujesz czujnik, czyli np. w moim przypadku był to Garmin Edge530. Tam w danych czujnika jest możliwość wpisania obwodu koła. Aplikacja Magene służy tylko w przypadku czujników S3+ do podglądu stanu baterii i wysyłanych danych, czyli np. prędkości i aktualizacji softu. O niskim stanie baterii tak samo informuje Garmin - jest komunikat i ikona czujnika świeci na żółto lub czerwono.

Napisano

EDGE 530 może zrobić automatyczną kalibrację obwodu dla czujnika magene, nie trzeba nic mierzyć.

Co do baterii 2032, to polecam Renata, robiliśmy w pracy dość ekstensywne testy baterii do czujnika EKG i te wypadały najwydajniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...