Skocz do zawartości

[do 5000] fitness/urban z karbonowym widelcem i hydr. ham. na 161cm

moose_etc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej! :)

Szukam sprzętu pod 161cm wzrostu. Quasi fitness.

Będzie ciężko, ale chciałabym go tak:

- płaska kierka

- dooość lajtowa ergonomia, nie głową w dół, jak niektóre fitnessy, ale w żadnym wypadku nie miejski kanapowiec.

- karbonowe widły (bez amorka)

- w miarę przyzwoite hydrauliczne hamulce

- jakaś przyzwoita grupa napędu

- opony max 32mm

coś, na co można wsiąść na około 40km bez bólu pleców

Czy ktoś ma jakiś pomysł? :P

Napisano

To masz łatwiej, bo ja szukam praktycznie tego samego, ale chcę opony minimum 40mm i napęd 1x i co nie znajdę, to mi coś nie pasuje. Najbliżej dla siebie znalazłem to  https://www.canyon.com/pl-pl/rower-hybrydowy/rowery-miejskie/roadlite/roadlite-al-cf/roadlite-6/3280.html?dwvar_3280_pv_rahmenfarbe=BU ale na mój gust za wąskie opony. Jak ci się nie śpieszy to w Canonie warto polować na okazję.  

Napisano

A może Cube Nulane Pro z napędem Shimano GRX 2x10, karbonowym widelcem i hamulcami hydraulicznymi? Co prawda jest tam fabrycznie opona 40c ale można wymienić na węższą - ja mam poprzednika czyli Cube SL Road i latem jeżdżę na oponie 28c bo wykorzystuję go jako taką "szosę z prostą kierownicą". Cube SL Road z czasów "sprzed GRX" były na napędach szosowych od Clarisa poprzez 105 do Ultegry włącznie i jeśli nie boisz się kupić używki możesz spokojnie znaleźć na olx Cube SL Road na Shimano 105 za około 2,5-3 tys. zł. Chociaż może być problem z tak małymi rozmiarami 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...