Skocz do zawartości

[Problem z reklamacją] Brak naklejki z numerem seryjnym roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym podzielić się pewnym problemem, z którym spotkałem się podczas próby złożenia reklamacji dotyczącej mojego roweru. Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc lub podzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwestii.

Otóż, zakupiłem swój rower pewien czas temu. Rower nie ma naklejki z numerem seryjnym. Teraz, gdy pojawiła się potrzeba złożenia reklamacji, pani z obsługi klienta poprosiła mnie o podanie tego numeru. Niestety nie mogę tego zrobić, ponieważ nie mam tej naklejki na swoim rowerze.

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z podobnym problemem?

Napisano

Numer jest czasami wybijany na ramie (np. pod suportem).

Jeśli dostałeś fakturę (nie paragon z kasy fiskalnej) to na niej też zwykle bywa numer seryjny

Napisano

To co to za sklep? Jak na moje oko ktoś Cię zrobił w przysłowiowe bambuko...

Nie wyobrażam sobie przyjęcia roweru na gwarancję bez numeru seryjnego i karty gwarancyjnej.

A paragon chociaż masz? :D Rower oddawany na gwarancję do sklepu czy producenta?

Napisano

...no to skoro rower nie ma nabitych/naklejonych numerów, a ty nie posiadasz karty gwarancyjnej, to na jakiej podstawie chcesz dochodzić roszczeń gwarancyjnych ?

Napisano

mam fakture ale nie ma tam numeru seryjnego sklep to rowertour

Teraz, KNKS napisał:

...no to skoro rower nie ma nabitych/naklejonych numerów, a ty nie posiadasz karty gwarancyjnej, to na jakiej podstawie chcesz dochodzić roszczeń gwarancyjnych ?

numery nabite są ale chodzi im o naklejkę 

Napisano

Prawdopodobnie szukją pretekstu do odrzucenia roszczenia. Skontaktuj się bespośrednio z producentem lub dystrybutorem, a jeśli nie pomoże, to z rzecznikiem konsumentów.

Napisano
2 godziny temu, fielep napisał:

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z podobnym problemem?

Tak: naklejka odkleiła się i zgubiła w trakcie eksploatacji i mimo jej braku reklamacja (wymiana hamulców) została uznana.

Napisano

kross np numer ramy ma właśnie na naklejce, pomimo tego że na ramie jest wybity/wygrawerowany jakiś numer (inny niż na naklejce), cała rejestracja ramy przeglądów itp odbywa się po numerze ramy z naklejki a ten numer fizyczny na ramie nigdzie nie figuruje także jak nie ma naklejki to rama nie do zidentyfikowania i gwarancja raczej odrzucana.
Jakiej marki rower?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...